keto gevulde brie

Keto gevulde brie, extra feestelijk

Deze leuke & lekkere, keto gevulde brie zal vast van pas komen tijdens feestelijkheden. Ja je kunt brie ook gewoon zó als een puntje op je borreltafel zetten, maar zeg nou zelf… Dit staat toch net wat leuker? Ik ben dol op van eigenlijk niets íets maken. Want het is echt nauwelijks werk om zo’n saaie punt brie een beetje op te pimpen. Hoe leuk is het om lekker zelf zo’n brie te vullen met allerlei lekkers? Je kunt bovendien de smaken kiezen die je zelf het lekkerst vindt! Wat ons betreft neem je goedkope brie van een euro, maar een betere brie geeft wat meer smaak. Maar met zo’n vulling erin luistert dat iets minder nauw.

Vullingen, hints

Wij maken twee vullingen voor onze keto gevulde brie. Een gevulde brie met hazelnoten, karamelsaus en zeezout (1.25 g koolhydraten per portie) Die was favoriet bij Hans. Maar ik vond de andere met roomkaas, cranberry, pompoenpitten en een vleugje rozemarijn nóg lekkerder (1.1 gram koolhydraten per portie). Die met hazelnoten is ook heel geschikt om zo uit het vuistje te eten, die brie met cranberry is meer voor op een toastje. Stop een overgebleven stukje in je lunchbox, het werkt ook prima als vetbom! Beide recepten staan hieronder helemaal voor je uitgewerkt en uitgerekend. Het staat je vrij om lekker te experimenteren met andere brie vullingen, stuur ons vooral je foto’s, vinden we leuk.

We geven je een paar algemene tips. Maak de vulling niet té slap, maar probeer die zo stevig mogelijk te houden. Neem dus een stevige roomkaas als basis en niet te natte ingrediënten. Snijd de ingrediënten niet al te grof maar fijn. Immers dan kun je er mooiere plakjes van snijden. Bovendien zal de smaak dan beter tot z’n recht komen. Afhankelijk van je vulling voeg je er een paar druppels zoetstof, suikervrije siroop, paprika- of chilipoeder, peper en zout naar smaak aan toe. Altijd de vulling even goed proeven. Laat de gevulde brie met roomkaas erin een tijdje opstijven. Zelfs wel 24 uur want alle smaken kunnen zo goed naar elkaar toe trekken. We geven je wat hints voor combinaties van keto gevulde brie:

  • roomkaas, gerookte zalm en dille
  • gedroogde tomaatjes, kappertjes, zonnebloempitten en roomkaas
  • roomkaas, lekker veel bieslook, knoflook en peper
  • kruidenroomkaas met piepklein gesneden bleekselderij, en het groen van de bleekselderij bovenop
  • roquefort kaas, roomkaas en gehakte macadamia

Iets voor bij de keto gevulde brie?

Serveer de gevulde brie met een neutraal toastje of koolhydraatarme naan. Volg voor de toastjes de werkwijze van dit recept maar maak het deeg van deze ingrediënten:

Voor 36 neutrale toastjes
– 30 g eiwit – van 1 M ei
– 100 g amandelmeel
– 7 g sesamzaad
– (1 el) peper en zout

En nu gauw naar de recepten voor keto gevulde brie. Veel plezier ermee!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto gevulde brie

Zo maak je 2x keto gevulde brie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Keto gevulde brie met cranberries en pompoenpitten

keto gevulde brie met cranberries en pompoenpitten
Door: Hans van Deelen
Een heerlijk lichtzoete, crunchy gevulde brie met cranberries en pompoenpitten. Feestelijk!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 252.2 kcalkoolhydraten 1.1 geiwitten 14.15 gvetten 21.07 gvezels 0.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 200 g brie, een punt

Vulling

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de punt brie horizontaal doormidden en haal de helften van elkaar.
  • Meng voor de vulling de roomkaas en gehakte cranberries, gehakte rozemarijn en gehakte pompoenpitten door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en een beetje zoetstof.
  • Verdeel ¾ van de vulling over de onderste plak brie. Leg de andere plak brie erop en besmeer met de overgebleven ¼ vulling. Lichtjes aandrukken. Bestrooi met hele pompoenpitten.
    keto gevulde brie met cranberries en pompoenpitten

Opstijven

  • Hoeft niet per se, maar laat bij voorkeur minstens 2 uur smaak ontwikkelen en opstijven in de koelkast. (24 uur kan ook)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Keto brie gevuld met met hazelnoten en karamelsaus

keto gevulde brie met hazelnoten en karamelsaus
Door: Hans van Deelen
Deze gevulde brie is ook een leuke traktatie vetbom, voor als je nog wat vetten tekort komt op een dag.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 255.95 kcalkoolhydraten 1.25 geiwitten 13.6 gvetten 20.47 gvezels 6.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 200 g brie, een punt

Vulling

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de punt brie horizontaal doormidden en haal de helften van elkaar.
  • Rooster de gehakte noten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en meng ze met een beetje Greensweet karamelsaus, zodat ze net aan elkaar plakken, maar de saus er niet vanaf kan druipen.
  • Verdeel ¾ van het noten-karamelmengsel over de open kanten van de brie, beetje erin drukken. Leg de plakken brie op elkaar en doe de overgebleven ¼ gekarameliseerde noten er bovenop.
    keto gevulde brie met hazelnoten en karamelsaus
  • Drizzle er wat extra karamelsaus over en maal er grof zeezout over.
    Deze gevulde brie kan direct worden gegeten. Superlekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top