Deze leuke & lekkere, keto gevulde brie zal vast van pas komen tijdens feestelijkheden. Ja je kunt brie ook gewoon zó als een puntje op je borreltafel zetten, maar zeg nou zelf… Dit staat toch net wat leuker? Ik ben dol op van eigenlijk niets íets maken. Want het is echt nauwelijks werk om zo’n saaie punt brie een beetje op te pimpen. Hoe leuk is het om lekker zelf zo’n brie te vullen met allerlei lekkers? Je kunt bovendien de smaken kiezen die je zelf het lekkerst vindt! Wat ons betreft neem je goedkope brie van een euro, maar een betere brie geeft wat meer smaak. Maar met zo’n vulling erin luistert dat iets minder nauw.
Vullingen, hints
Wij maken twee vullingen voor onze keto gevulde brie. Een gevulde brie met hazelnoten, karamelsaus en zeezout (1.25 g koolhydraten per portie) Die was favoriet bij Hans. Maar ik vond de andere met roomkaas, cranberry, pompoenpitten en een vleugje rozemarijn nóg lekkerder (1.1 gram koolhydraten per portie). Die met hazelnoten is ook heel geschikt om zo uit het vuistje te eten, die brie met cranberry is meer voor op een toastje. Stop een overgebleven stukje in je lunchbox, het werkt ook prima als vetbom! Beide recepten staan hieronder helemaal voor je uitgewerkt en uitgerekend. Het staat je vrij om lekker te experimenteren met andere brie vullingen, stuur ons vooral je foto’s, vinden we leuk.
We geven je een paar algemene tips. Maak de vulling niet té slap, maar probeer die zo stevig mogelijk te houden. Neem dus een stevige roomkaas als basis en niet te natte ingrediënten. Snijd de ingrediënten niet al te grof maar fijn. Immers dan kun je er mooiere plakjes van snijden. Bovendien zal de smaak dan beter tot z’n recht komen. Afhankelijk van je vulling voeg je er een paar druppels zoetstof, suikervrije siroop, paprika- of chilipoeder, peper en zout naar smaak aan toe. Altijd de vulling even goed proeven. Laat de gevulde brie met roomkaas erin een tijdje opstijven. Zelfs wel 24 uur want alle smaken kunnen zo goed naar elkaar toe trekken. We geven je wat hints voor combinaties van keto gevulde brie:
- roomkaas, gerookte zalm en dille
- gedroogde tomaatjes, kappertjes, zonnebloempitten en roomkaas
- roomkaas, lekker veel bieslook, knoflook en peper
- kruidenroomkaas met piepklein gesneden bleekselderij, en het groen van de bleekselderij bovenop
- roquefort kaas, roomkaas en gehakte macadamia
Iets voor bij de keto gevulde brie?
Serveer de gevulde brie met een neutraal toastje of koolhydraatarme naan. Volg voor de toastjes de werkwijze van dit recept maar maak het deeg van deze ingrediënten:
Voor 36 neutrale toastjes
– 30 g eiwit – van 1 M ei
– 100 g amandelmeel
– 7 g sesamzaad
– (1 el) peper en zout
En nu gauw naar de recepten voor keto gevulde brie. Veel plezier ermee!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je 2x keto gevulde brie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto gevulde brie met cranberries en pompoenpitten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g brie, een punt
Vulling
- 100 g roomkaas, blank
- 25 g cranberry, diepvries, gehakt
- een paar naaldjes rozemarijn, naar smaak, gehakt
- 15 g pompoenpitten, gehakt
- peper
- 3 druppels zoetstof, naar eigen smaak
Topping
- 5 g pompoenpitten, heel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de punt brie horizontaal doormidden en haal de helften van elkaar.
- Meng voor de vulling de roomkaas en gehakte cranberries, gehakte rozemarijn en gehakte pompoenpitten door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en een beetje zoetstof.
- Verdeel ¾ van de vulling over de onderste plak brie. Leg de andere plak brie erop en besmeer met de overgebleven ¼ vulling. Lichtjes aandrukken. Bestrooi met hele pompoenpitten.
Opstijven
- Hoeft niet per se, maar laat bij voorkeur minstens 2 uur smaak ontwikkelen en opstijven in de koelkast. (24 uur kan ook)
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Keto brie gevuld met met hazelnoten en karamelsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g brie, een punt
Vulling
- 50 g hazelnoten, geroosterd en gehakt (gemengde noten kan ook)
- 1 el Greensweet Syrup caramel
Topping
- kneepje Greensweet Syrup caramel, extra voor erover
- zout, grof gemalen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de punt brie horizontaal doormidden en haal de helften van elkaar.
- Rooster de gehakte noten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en meng ze met een beetje Greensweet karamelsaus, zodat ze net aan elkaar plakken, maar de saus er niet vanaf kan druipen.
- Verdeel ¾ van het noten-karamelmengsel over de open kanten van de brie, beetje erin drukken. Leg de plakken brie op elkaar en doe de overgebleven ¼ gekarameliseerde noten er bovenop.
- Drizzle er wat extra karamelsaus over en maal er grof zeezout over. Deze gevulde brie kan direct worden gegeten. Superlekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
2 gedachten over “Keto gevulde brie, extra feestelijk”
Reacties zijn gesloten.
Ben alvast een lijst aan ’t maken voor mijn verjaardagslunch. Tjonge wat een voorpret, en dankzij jullie ook nog alles helemaal verantwoord. Deze beide brie varianten staan er ook op.
Dank Dank.
Goede jaarwisseling en alvast heel veel goeds, liefs en vooral gezondheid gewenst voor 2021. Dankzij jullie wordt het in ieder geval vast weer een lekker jaar.
Veel plezier!