Ik zit nog wel eens verlegen om een klein bijgerechtje, wat bomvol smaak zit. Dan kun je dat als afwisseling voor de hoofdsmaak inzetten. Deze keto gegratineerde champignons passen perfect in dat plaatje. Het is makkelijk te maken, je hebt het in 10 minuten ovenklaar gemaakt en het bevat nauwelijks koolhydraten! Maar bovenal is de smaak geweldig en heb je aan een klein hapje ruim voldoende smaakbeleving. De gegratineerde champignons combineer je makkelijk met de meest uiteenlopende gerechten, ideaal! De voedingswaarde van deze keto gegratineerde champignons is per portie kcal 268.19 ⋆ koolhydraten 2.27 g ⋆ eiwitten 15.92 g ⋆ vetten 21.32 g ⋆ vezels 2.5 g.
Variatietips & bewaren
Als je heel erg van knoflook houdt, kun je natuurlijk altijd meer knoflook gebruiken. In plaats van een kleine ovenschaal, kun je er ook voor kiezen om de keto gegratineerde champignons te serveren in twee eenpersoons ovenschaaltjes. Dat is wel zo gezellig, zeker als je het als voorgerecht serveert. Dit gerecht dient onmiddellijk geconsumeerd te worden en het is niet aan te bevelen om het te bewaren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto gegratineerde champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto gegratineerde champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
- 1 sjalot, gesnipperd
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- handje platte peterselie, fijngesneden
- peper en zout, naar smaak
- 125 g mozzarella, in blokjes gesneden
- 2 tl sesamzaad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Snijd de champignons in dunne plakjes. Bak in een hete, droge koekenpan op hoog vuur tot de champignons voldoende gaar zijn en het vocht verdampt is.
- Bak sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Haal van het vuur en voeg de fijngesneden peterselie en peper en zout naar smaak toe.
- Voeg de champignons bij het sjalot mengsel, roer door en doe in een kleine ovenschaal (19 x 12 cm). Bedek met de klein gesneden mozzarella en bestrooi met het sesamzaad.
- Bak de champignonschotel 20 minuten, of tot de mozzarella mooi gesmolten is. Haal uit de oven en laat een minuutje uitwasemen. Smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet