Wat zijn deze superlekker geworden, echt een succesrecept! En in 1x, je weet het nooit precies van tevoren, soms moeten we iets wel drie keer maken met aanpassingen. En deze keto frambozen roomkaas cakejes zijn echt overheerlijk. Zacht, smeuïg, fruitig én zoetig. En toch nog geen 2 gram koolhydraten per stuk. De droom van elke smulpaap, die een koolhydraatarme leefstijl hanteert. Hoewel de ingrediëntenlijst niet superkort is, is het niet zo heel veel werk en heuswaar gemakkelijk om te maken. Je verrast er elke bezoeker of tafelgenoot mee. Wij willen meer! Nou, oké, nog eentje dan. Per stuk bevatten de keto frambozen roomkaas cakejes kcal 220.4 ⋆ koolhydraten 1.86 g ⋆ eiwitten 7.11 g ⋆ vetten 19.61 g ⋆ vezels 3.31 g.
Alle kokosmeel hetzelfde?
Eén ding is wel goed om te melden: in het recept voor de keto frambozen roomkaas cakejes gebruiken we (een heel kleine hoeveelheid) kokosmeel. Wij gebruiken altijd kokosmeel van Aman Prana, dat is wel echt wat anders dan andere merken kokosmeel. Het productieproces bij Aman Prana is dusdanig, dat er nog slechts een heel lichte kokossmaak overblijft. En… 100 gram bevat daardoor ook slechts 8,9 gram koolhydraten. Moet je eens voor de lol in de winkel kijken naar het ingrediëntenlijstje van het kokosmeel wat ze daar verkopen. Je schrikt je lam van de hoeveelheid koolhydraten: 18 g bij die van Notenshop, 21,4 g bij Lowcarb Chef en 25 g bij van Holland & Barrett!
Invriezen!
Uit dit recept haal je 8 koolhydraatarme roomkaascakejes, als je toch bezig bent en die oven moet aan, met de huidige prijzen… denk er dan eens aan om direct meer te maken en ze in te vriezen! Bij het recept vind je een slim onderdeeltje waarmee je eenvoudig de porties/aantallen kunt aanpassen, de hoeveelheden van de ingrediënten in het recept veranderen vanzelf mee! Handig hè?? Je kunt de keto frambozen roomkaas cakejes serveren als lekkernijtje bij de koffie of een kop thee. Maar wat ons betreft kun je het ook inzetten als ontbijt of nagerecht met wat zuivel erbij.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto frambozen roomkaas cakejes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto frambozen roomkaas cakejes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Cakebeslag
- 60 g roomboter
- 120 g amandelmeel
- 15 g kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 60 g erythritol, of andere khd-arme korrelzoetstof
- 2 eieren, maat M
- 5 druppels amandelaroma, voorzichtig doseren, overheerst snel
- 60 ml amandelmelk, ongezoet
Roomkaasbereiding
- 100 g roomkaas, naturel
- 45 g erythritol
- 1 klein ei
- ¼ tl vanillearoma
- 100 g frambozen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een muffinvorm goed in met roomboter.
Cakebeslag
- Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.
- Sla in een beslagkom boter en zoetstof tot een samenhangend geheel. Sla dan eieren en amandelextract erdoor tot het goed gemengd is. Doe hetzelfde met het amandelmeelmengsel. Voeg als laatste de amandelmelk toe en meng ook dit erdoor tot het goed is opgenomen.
Roomkaasbereiding
- Roer de roomkaas en de zoetstof goed door elkaar. Voeg ei(eren) en vanille extract toe en roer tot alles is opgenomen.
Cakejes vormgeven
- Doe ongeveer ⅔ van het beslag in de ingevette muffinvormpjes. Strijk een beetje glad (of schud even). Verdeel het roomkaasmengsel erover en duw de (eventueel gehalveerde) frambozen erin. Dek af met de rest van het beslag.
- Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cakejes uit de muffinvorm haalt. Laat ze verder afkoelen, bij voorkeur op een rooster.
- Bedwing jezelf om ze al op te eten voordat ze zijn afgekoeld. Maar alvast eentje proeven, dat mag best. Wij hadden er ook allebei al één verorberd voordat de foto werd genomen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet