keto eiermuffins met geroosterde groente

Keto eiermuffins met geroosterde groente

Deze keto eiermuffins met geroosterde groente zijn zowel koud als warm heerlijk en je kan ze makkelijk meenemen naar werk, school etc. Maak in het weekend een voorraadje en vries ze in voor onverwacht bezoek of de lekkere trek. De basis van eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Wij roosteren tegenwoordig altijd een plaat extra groente voor bijvoorbeeld in de keto eiermuffins, ideaal want daar zitten dan ook al kruiden op. Dus eitje kloppen en kaas en groente in blokjes snijden en bakken maar! Oja, eet je liever geen of minder kaas? Dan kun je die weglaten of vervangen door stukjes gebakken vlees, kip of vega(n)product.

Advertentie

Inzakken eieruffins voorkomen

Maak niet de vergissing aan het eind van de de baktijd de ovendeur open te rukken. Als het temperatuurverschil te groot is kunnen je keto eiermuffins instorten. Om dat te voorkomen doe je de oven uit, zet de deur op een kiertje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen! Stiekem vind ik eiermuffins (en frittata) gewoon een bijzonder verantwoorde en lekkere manier om van restjes af te komen. Of het nu ’s morgens bij je weekendontbijt is, als meeneemlunch of als extraatje bij je hoofdmaaltijd: eiermuffins passen altijd. Zeker ook omdat zo’n muffin heel weinig koolhydraten bevat. Deze keto muffins bevatten slechts 1.25 g koolhydraten per stuk!

Beproefde smaakcombinaties voor keto eiermuffins

  • Spinazie, uitje, amandelschaafsel en blauwaderkaas
  • Champignons, verse bieslook en Chaumes kaas
  • Tomaat, tonijn, olijf en mozzarella
  • Wortel, courgette, peterselie
  • Rode ui, doperwtjes, munt en geitenkaas
  • Broccoli, noten en brie
  • Paprika, champignon, peterselie en gerookte zalm
  • Vleeseters kunnen er ook worst, spek, kip of ham door doen

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto eiermuffins met geroosterde groente

Zo maak je de keto eiermuffins

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto eiermuffins met geroosterde groente

Keto eiermuffins met geroosterde groente

De basis van keto eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle (gare) groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Wij namen een restje geroosterde groente als vulling.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ook gebruikt

  • muffinvorm, normaal formaat
  • siliconen inzetvormpjes

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 62.92 koolhydraten 1.25 geiwitten 3.92 gvetten 4.57 gvezels 0.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 muffins

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

  • 250 g geroosterde groente, neem naar keuze restjes gare groente, in kleine blokjes
  • 50 g kaas, naar keuze, in kleine blokjes

Ei

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet 12 siliconen muffin inzetvormpjes in een metalen muffinvorm.
  • Snijd de geroosterde groente en de kaas groente in kleine blokjes, verdeel alles over de inzetvormpjes. Wij hadden een restje geroosterde knolselderij, paprika en pompoen. TIP: AH heeft ook kant-en-klaar geroosterde groente.
  • Klop de eieren los met slagroom en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schenk (verdeel) het eimengsel over de 12 vormpjes.
  • Bak de keto eiermuffins 25 minuten in de oven tot ze mooi beginnen kleuren.

Let op

  • Om instorten te voorkomen doe je de oven na het bakken uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Keto eiermuffins met geroosterde groente”

  1. 5 sterren
    Zojuist de muffins gemaakt. Ze smaakten heerlijk en worden zeker vaker gemaakt.
    Dan doe ik de deur niet meer te vroeg open, want ze stortten nu dus in.
    Stond er in het boek niet bij. Vermoedde al dat het openen van de deur de oorzaak was en keek nog even op de site. Daar staat het wel.

  2. Trees Huffener

    Ik heb het recept 2 keer gemaakt, de eerste keer in aluminium bakjes en de tweede keer in een poffertjespan. Heerlijk gerecht.

  3. Beste Anna-Karina,

    Vandaag deze keto eiermuffins gemaakt. Ik vind ze super lekker !
    Een paar porties liggen klaar om meegenomen te worden naar het werk de komende week. Er kan fijn mee afgewisseld worden qua vulling. Top!

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven