We hebben een paar eerdere recepten een beetje door elkaar gemixt en onze nieuwe inzichten toegepast. Whow… dat is toch goed gelukt zeg! Vol overtuiging delen we vandaag deze waanzinnig lekkere keto donuts met chocola met jullie. De basis is superluchtig, lekker zacht & moist en met precies de juiste hoeveelheid chocolade erop een ware traktatie. Voor de chocola moet je wel meer smelten dan je echt consumeert, we smolten 20 gram maar ik heb slechts 5 gram gerekend. Het meeste blijft namelijk achter in de pan en op het bakpapier, kijk ook even naar de foto’s. Volgende keer gebruik ik een spuitzakje 🙂 We voegen tegenwoordig xanthaangom toe aan onze baksels met amandelmeel, daar knapt de structuur echt reuze van op. Je hebt maar een klein beetje nodig in elk recept. Wel altijd maatlepeltjes en een goede weegschaal gebruiken bij bakrecepten, lees hier waarom.
Schuimig kloppen
Om echt mooie luchtige donuts te krijgen die een goede structuur hebben is niet alleen de xanthaangom belangrijk, maar ook essentieel is dat je het ei (met zout en citroenrasp) schuimig mixt. Dat mixen doe je minstens 3 minuten, dan heb je piepkleine belletjes en is het ei dik en echt goed schuimig. Dan mix je (kort en snel) de roomkaas erdoor. Daarna niet meer mixen maar de droge delen erdoorheen spatelen. Eén zo’n heerlijke keto donut (7cm) met chocolade bevat kcal 101.8 ⋆ koolhydraten 0.8 g ⋆ eiwitten 4.32 g ⋆ vetten 8.73 g ⋆ vezels 1.37 g. Ook heel goed in te vriezen (zonder de chocolade) en lekker in je lunchbox mee te nemen naar werk of school.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto donuts met chocolade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto donuts met chocolade
Ook gebruikt
- donutvorm met 6 holtes à 7 cm
- maatlepeltjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g amandelmeel
- 15 g erythritol, 2 el
- ⅛ tl xanthaangom
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- snufje zout
- 45 g roomkaas
- citroenrasp, van ½ citroen
Erop
- 20 g chocolade, (5 g gerekend, de rest zit nog in de kom of ligt er naast)
- 2 g gemalen kokos
- 2 amandelen, in reepjes gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Gebruik voor bakrecepten altijd maatlepeltjes en een goede weegschaal.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een donutvorm met 6 holtes klaar.
- Meng eerst de droge delen, maar niet het zout, door elkaar: dus amandelmeel, erythritol, xanthaangom en bakpoeder.
- Mix de eieren met een snufje zout en het het citroenrasp 3 minuten mooi dik en schuimig (met een mixer dus). Mix dan de roomkaas erdoor. Spatel nu (niet meer mixen) de gemengde droge delen erdoor tot je een egaal beslag hebt. Verdeel het beslag over de 6 holtes.
- Bak de donuts 15 minuten of tot ze goudgeel kleuren. Zeker niet te lang willen bakken, dat geeft een te droog resultaat.
- Los de donuts uit de vorm, leg ze op een rooster en laat ze afkoelen.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en drizzle dit over de donuts. (handig om er iets onder te leggen) Bestrooi direct met wat kokosrasp en/of reepjes amandelen, zodat dat eraan blijft plakken.
Tip
- Maak er meer en vries ze in, altijd handig voor als je opeens iets te vieren blijkt te hebben (zou zomaar kunnen).
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet