Nog een heerlijk recept met de asperges die we in Limburg kochten op ons studietripje naar ‘het land van het witte goud’ bij Boerderij Houben in Maasbracht. Dat heeft zeker de nodige inspiratie gebracht. De courgetti met asperge kaassaus is een heel ander soort gerecht dan wat we al aan aspergerecepten op koolhydraatarmrecept.nl hadden staan. De combinatie van asperge en courgette is zo goed, dat je je kunt afvragen waarom we dit niet eerder deden. Voeg daarbij nog de geitenkaas, en een winnende combi is geboren. De courgetti met asperge kaassaus is behoorlijk voedzaam, kijk maar: kcal 899.77 ⋆ koolhydraten 10.38 g ⋆ eiwitten 18.19 g ⋆ vetten 86.2 g ⋆ vezels 5.5 g per portie.
En om te garneren…
Een subtiele toevoeging die het voor Anna-Karina helemaal afmaakt: wat druppels citroenolie over het nét geserveerde gerecht! De gekarameliseerde walnoten zijn ook een eenvoudige, maar o zo lekkere toevoeging. Maar je kunt daar natuurlijk best een andere noot of pit voor in de plaats nemen. Belangrijk is om diepe borden te nemen, zodat het gerecht niet te snel afkoelt. En al is het echt lekker: langzaam eten is beter voor je spijsvertering!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto courgetti met asperge kaassaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto courgetti met asperge kaassaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Garnering
- 30 g walnoten
- kneepje honingvervanger
Saus
- 1 sjalot, gesnipperd
- teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- 125 g geitenkaas, naturel (= blanc), in stukjes
- 50 ml slagroom
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Serveren
- citroenolijfolie, of citroenrasp
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd 1 tot 2 cm van het houtige uiteinde af. Kook ze 5 minuten, draai de warmtebron uit en laat 15 minuten nagaren met het deksel op de pan.
- Spiraliseer ondertussen de courgette en zet deze apart.
Garnering
- Breek (of hak) ook alvast voor de garnering de walnoten in grove stukken. Rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Draai de warmtebron uit, laat even afkoelen en roer dan een kneepje Sweet Bee erdoor. Laat verder afkoelen.
- Giet de asperges af. Snijd de asperges in stukken van 3 tot 4 cm. Hou de aspergetoppen apart.
Saus
- Fruit voor de saus in een ruime koekenpan de sjalot en de knoflook in olijfolie op halfhoog vuur. Voeg de aspergestukken (behalve de topjes), geitenkaas, slagroom, nootmuskaat, peper en zout toe. Verwarm tot het een homogeen geheel is geworden. Voeg eventueel ietsje water of room toe, als het te dik wordt.
- Roerbak de courgetti 1½- 2 minuten op hoog vuur in olijfolie.
Serveren
- Leg de courgetti in (voorverwarmde) diepe borden. Schep de saus eroverheen. Garneer met de aspergetoppen, de walnoten en wat druppels citroenolijfolie of citroenrasp. Dien onmiddellijk op.Een bijzonder smakelijke maaltijd!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet