keto courgette fritters met frisse dip

Keto courgette fritters met frisse dip

Wil je veel groenten eten en toch niet een hele berg verorberen? De keto courgette fritters met frisse dip bevatten twee hele courgettes – één per persoon – die je op hebt voordat je er echt erg in hebt. Dat komt omdat je de courgettes raspt en al het vocht eruit knijpt. Dat geeft een stuk minder volume! Smaak geef je er aan met knoflook, bosui, peterselie, paprikavlokken en peper. De stevigheid verzorg je met amandel en ei. Fritter is overigens een ander woord voor beignet.
Het is heel belangrijk dat je zo veel mogelijk vocht uit de courgettes verwijdert. Dat begint er mee om de courgetterasp te bestrooien met zout, wat je zeker 10 minuten laat intrekken. Met knijpen en duwen wordt de courgette steeds compacter. Op een gegeven moment kun je er één of twee ballen van maken, waar je nog makkelijker het vocht uit kunt drukken. Daarna is de courgette klaar om verder te verwerken. Je maakt 8 keto courgette fritters met dit recept. De voedingswaarde is per stuk kcal 163.34 ⋆ koolhydraten 2.27 g ⋆ eiwitten 6.34 g ⋆ vetten 14.05 g ⋆ vezels 1.23 g.

Advertentie

Voorzichtigheid betrachten

Het bakken van de keto courgette fritters vraagt ook nog wel enige aandacht. Je bakt er vier tegelijk in een grote koekenpan (anti-aanbak). Zet het vuur niet te hoog! Anders wordt de buitenkant al snel te donker. Halfhoog werkt prima. Draai de courgette fritters pas om als ze voldoende stevigheid hebben. Steek ze voorzichtig los langs alle vier de kanten. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is meer voorzichtigheid betrachten, want het is natuurlijk het leukst om gave exemplaren te kunnen serveren van deze keto courgette fritters met frisse dip.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto courgette fritters met frisse dip

Zo maak je keto courgette fritters met frisse dip

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto courgette fritters met frisse dip

Keto courgette fritters met frisse dip

Veel groenten eten en toch niet een hele berg verorberen? Met deze keto courgette fritters met frisse dip eet je één courgette per persoon!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 163.34 koolhydraten 2.27 geiwitten 6.34 gvetten 14.05 gvezels 1.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Frisse dip

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rasp de courgettes in een grote kom en bestrooi met het zout. Laat zeker 10 minuten staan. Knijp daarna zo veel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Maak ondertussen de frisse dip.
  • Meng in een andere kom eieren, Parmezaanse kaas, bosui, peterselie, paprikavlokken, knoflook en peper. Voeg de uitgeknepen courgette en het amandelmeel toe en roer goed door elkaar.
  • Verwarm in een grote koekenpan de helft van de boter en een el olijfolie op halfhoog vuur. Schep vier bergjes courgettemengsel in de pan en druk deze plat. Laat lang genoeg bakken – tot de fritters wat stevigheid hebben gekregen. Steek de fritters voorzichtig los langs alle 4 de kanten. Draai om met behulp van twee kunststof 'pannenkoekmessen'.
  • Als de keto courgette fritters een mooie (licht)bruine hebben gekregen, doe ze dan op een bordje. Bak de andere vier fritters in de resterende boter en olie.
  • Serveer de keto courgette fritters met frisse dip. Lauwwarm zijn ze het lekkerst! Dan komen de smaken het beste los.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Keto courgette fritters met frisse dip”

  1. Bovenstaand recept lijkt me erg lekker.
    Zou je de fritters ook in de oven kunnen bakken?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven