keto courgette frittata met citroenricotta

Keto courgette frittata met citroenricotta

Vandaag een lekker frisse keto courgette frittata met citroenricotta. Een frittata is stiekem gewoon een extra goed gevulde omelet. Dit frittata recept is Italiaans, want gemaakt met courgette, ricotta en basilicum. We maken de frittata heerlijk fris door de speciale citroenricotta erop. Afhankelijk van de maaltijdsoort serveer je er nog lekker knapperig knäckebröd of een simpele tomaten salade bij. Of eet ‘m gewoon per punt uit het vuistje! Een koolhydraatarme frittata is goedkoop om te maken en is zowel geschikt als ontbijt, lunch, borrelhap en diner omdat het zowel warm als koud heerlijk smaakt. Dus ook geschikt voor in je lunchbox.  

Advertentie

Wel of niet in de oven?

Omdat een frittata vrij dik is bereid je ‘m officieel eerst gewoon op het fornuis. Vervolgens zet je hem in de oven zodat ook de bovenkant gaart. Gebruik daarom bijvoorbeeld een gietijzeren pan die ook in de oven kan. Mocht je die niet hebben, laat de frittata dan op heel laag vuur zachtjes garen met een deksel erop. Vlak voor het serveren een dikke laag citroenricotta erop, wat verse basilicum en smullen maar! Wij aten de keto courgette frittata met citroenricotta met z’n tweetjes als lunch, dan bevat het per portie: kcal 421.2 ⋆ koolhydraten 5.25 g ⋆ eiwitten 18.75 g ⋆ vetten 35.95 g ⋆ vezels 1.32 g.

Tips voor de beste frittata

  • Voor de basis klop je ei los met volle zuivel en kruiden. Ga uit van 1½ -2 eieren per persoon.
  • Neem per ei zo’n 10 ml room of 10 gram crème fraîche, kwark, mascarpone, mozzarella of Griekse yoghurt.
  • Ei neemt altijd veel smaak op. Breng het eimengsel dus goed op smaak. Gebruik daarvoor zout, paprikavlokken, bieslook en knoflookpoeder of speciale frittatakruiden.
  • Als vulling stop je diverse gare groenten en/of stukjes vlees in het geklopte ei.  
  • Reken op een baktijd in de oven van zo’n 10-20 minuten op 180 °C. Of laat de frittata stollen op heel laag vuur met een deksel op de pan.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto courgette frittata met citroenricotta

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto courgette frittata met citroenricotta

Keto courgette frittata met citroenricotta

Omdat een frittata vrij dik is bereid je 'm officieel eerst gewoon op het fornuis. Vervolgens zet je de keto courgette frittata met citroenricotta in de oven zodat ook de bovenkant gaart. Gebruik daarom bijvoorbeeld een gietijzeren pan die ook in de oven kan.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ook gebruikt

  • Ovenbestendige pan

Voedingswaarde

Per portie
kcal 421.2 koolhydraten 5.25 geiwitten 18.75 gvetten 35.95 gvezels 1.32 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Eiermengsel

Groentemengsel

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren los met 20 g ricotta, peper en zout en voeg de geraspte kaas toe, zet even apart.
  • Snipper de ui en hak de knoflook. Bak deze samen met oregano in een kleine (ongeveer Ø 15 cm) ovenbestendige koekenpan met de olijfolie zachtjes op matig vuur.
  • Spiraliseer ondertussen de courgette boven de pan en roer deze door de uien. Giet dan het eimengsel in de pan (beetje verdelen). Laat de frittata ongeveer 8 minuten stollen op laag vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Gaar de frittata nog 10 minuten in de warme oven of tot hij lichtjes kleurt en helemaal gaar is.

Citroenricotta maken

  • Roer de ricotta met citroenolijfolie door elkaar. Proef en breng de citroenricotta op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Serveer de keto courgette frittata met citroenricotta en wat verse basilicumblaadjes. Eet ze!
    keto courgette frittata met citroenricotta

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven