keto chocolade pindabonbons

Keto chocolade pindabonbons

Voor deze lekkere keto chocolade pindabonbons heb je een beetje geduld nodig, want je moet kunnen wachten tot ze klaar zijn 😀 Verder is het niet veel werk. Low carb, koolhydraatarme, keto vetbommen worden meestal gemaakt met ingrediënten zoals notenpasta, kokosolie, cacaopoeder, roomkaas, avocado etc. In maart 2017 publiceerden we al dit artikel over keto fat bombs en waarom je ze zou eten. Daarna volgden uiteraard diverse receptjes voor zulke lekkere bonbonnetjes, want dat is natuurlijk een veel leukere naam naam dan het Amerikaanse fatbombs.

Fatbombs, keto bonbons of energiebommen

Verschillende benaming voor hetzelfde. Het leuke is eigenlijk dat iedereen ze wel lekker vindt, dus je hoeft niet per se een koolhydraatarm of ketogeen dieet te volgen om ervan te genieten. Een ander voordeel van dit soort recepten is dat ze zo gemakkelijk aanpasbaar zijn aan je eigen smaak of aan de ingrediënten die je zelf in huis hebt. Probeer verschillende zoetstoffen, voeg eens vanille- of puur pepermuntextract toe, vervang de pindakaas door andere notenpasta of maal zelf noten tot pasta!

Deze keto chocolade pindabonbons, zien er wel echt uit als bonbonnetjes, dus een klein hapje. Echter, je kunt bij vetbommen ook denken aan uitgebreidere gerechten, zoals deze avocadocrème met paddenstoelen. Als er maar een naar verhouding flinke hoeveelheid vet in zit!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto chocolade pindabonbons

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Keto chocolade pindabonbons

keto chocolade pindabonbons
Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijke ketogene chocolade pindabonbons die werken als vetbommen doordat we er extra kokosolie aan toevoegen. Neem ze als lekkernij bij een kopje koffie of thee, of als extra energiebom tussendoor! Ook ideaal om je vetten wat aan te vullen.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Invriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min

Ook gebruikt

  • Siliconen chocoladevorm met holtes ter grootte van een bonbon (13 ml)
  • houten snijplank

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 50.88 kcalkoolhydraten 0.7 geiwitten 1.46 gvetten 4.58 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)25 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak alvast voldoende plaats in de diepvries. Zet de siliconenvorm op een houten snijplank voor extra stevigheid.
  • Verwarm de kokosolie, doof het vuur zodra de olie vloeibaar is.
  • Meng de helft van de vloeibare kokosolie door de pindakaas en verdeel dit met een theelepeltje over 25 holtes van een siliconen chocoladevorm, vul de holtes voor maximaal ½-¾. Hak de noten en verdeel ze over de bonbons.
  • Zet de vorm met plank en al minstens 10 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • Voeg ondertussen de rest van de gesmolten kokosolie toe aan de chocolade en verwarm dit langzaam au bain marie tot een egale massa.
  • Haal de vorm (met plank) uit de diepvries en verdeel de vloeibare chocolade over alle halfgevulde holtes. Zet de vorm weer met plank en al in de diepvries en laat helemaal opstijven.
    keto chocolade pindabonbons
  • Haal de bonbons als ze helemaal hard zijn uit de vorm en doe ze over in een afsluitbaar bakje. Bewaar de keto chocolade pindabonbons in de diepvries of koelkast en laat ze smelten in je mond.
    keto chocolade pindabonbons
  • Heerlijk bij een kopje pittige espresso!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top