Voor deze lekkere keto chocolade pindabonbons heb je een beetje geduld nodig, want je moet kunnen wachten tot ze klaar zijn 😀 Verder is het niet veel werk. Low carb, koolhydraatarme, keto vetbommen worden meestal gemaakt met ingrediënten zoals notenpasta, kokosolie, cacaopoeder, roomkaas, avocado etc. In maart 2017 publiceerden we al dit artikel over keto fat bombs en waarom je ze zou eten. Daarna volgden uiteraard diverse receptjes voor zulke lekkere bonbonnetjes, want dat is natuurlijk een veel leukere naam naam dan het Amerikaanse fatbombs.
Fatbombs, keto bonbons of energiebommen
Verschillende benaming voor hetzelfde. Het leuke is eigenlijk dat iedereen ze wel lekker vindt, dus je hoeft niet per se een koolhydraatarm of ketogeen dieet te volgen om ervan te genieten. Een ander voordeel van dit soort recepten is dat ze zo gemakkelijk aanpasbaar zijn aan je eigen smaak of aan de ingrediënten die je zelf in huis hebt. Probeer verschillende zoetstoffen, voeg eens vanille- of puur pepermuntextract toe, vervang de pindakaas door andere notenpasta of maal zelf noten tot pasta!
Deze keto chocolade pindabonbons, zien er wel echt uit als bonbonnetjes, dus een klein hapje. Echter, je kunt bij vetbommen ook denken aan uitgebreidere gerechten, zoals deze avocadocrème met paddenstoelen. Als er maar een naar verhouding flinke hoeveelheid vet in zit!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto chocolade pindabonbons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto chocolade pindabonbons
Ook gebruikt
- Siliconen chocoladevorm met holtes ter grootte van een bonbon (13 ml)
- houten snijplank
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 30 g kokosolie, gesmolten
- 75 g pindakaas, of tahin
- 10 g pecannoten , grof gehakt
- 80 g chocolade, 85%, in stukjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak alvast voldoende plaats in de diepvries. Zet de siliconenvorm op een houten snijplank voor extra stevigheid.
- Verwarm de kokosolie, doof het vuur zodra de olie vloeibaar is.
- Meng de helft van de vloeibare kokosolie door de pindakaas en verdeel dit met een theelepeltje over 25 holtes van een siliconen chocoladevorm, vul de holtes voor maximaal ½-¾. Hak de noten en verdeel ze over de bonbons.
- Zet de vorm met plank en al minstens 10 minuten in de diepvries om op te stijven.
- Voeg ondertussen de rest van de gesmolten kokosolie toe aan de chocolade en verwarm dit langzaam au bain marie tot een egale massa.
- Haal de vorm (met plank) uit de diepvries en verdeel de vloeibare chocolade over alle halfgevulde holtes. Zet de vorm weer met plank en al in de diepvries en laat helemaal opstijven.
- Haal de bonbons als ze helemaal hard zijn uit de vorm en doe ze over in een afsluitbaar bakje. Bewaar de keto chocolade pindabonbons in de diepvries of koelkast en laat ze smelten in je mond.
- Heerlijk bij een kopje pittige espresso!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat heerlijk simpel om te maken. Ik heb geen kleine vormpjes dus ik ben even aan de slag gegaan met de silicone vormen die ik wel heb liggen en heb er dus ipv 24 slechts 8 stuks gemaakt, zal mij benieuwen hoe die later vandaag uit de vriezer komen, desnoods hak ik ze naderhand nog in 3 stukken om het hanteer baar te houden.
Zoals ik liet weten, gemaakt voor een lieve vriendin. Ze staan nu in de koelkast en ik zit nu te oefenen in zelfbeheersing want oh wat zijn ze lekker 😉
Als je het een dag hebt volgehouden dan mag je er best ’s avonds een of twee of drie toch? Of zeg ik nu iets heel stouts?
Gelukt!!… Vanavond mag ik er eentje ;-)…
Ja die zijn het 🙂 Smul ze!
Heerlijk! Ik begrijp alleen die laatste opmerking niet: waarom in een afsluitbaar bakje? Als hij toch meteen weer open gaat?
Nou ja je zou het in theorie weer dicht kunnen doen *wink wink*
Oh wat een leuk recept. Ga ‘k maken voor een lieve vriendin die wel iets leuks verdient, maar ook ketoot. Waarschijnlijk pik ik er stiekum ook 1tje.
Liefs, E&P
Woh. Zoooolekker