keto chocolade pindabonbons

Keto chocolade pindabonbons

Voor deze lekkere keto chocolade pindabonbons heb je een beetje geduld nodig, want je moet kunnen wachten tot ze klaar zijn 😀 Verder is het niet veel werk. Low carb, koolhydraatarme, keto vetbommen worden meestal gemaakt met ingrediënten zoals notenpasta, kokosolie, cacaopoeder, roomkaas, avocado etc. In maart 2017 publiceerden we al dit artikel over keto fat bombs en waarom je ze zou eten. Daarna volgden uiteraard diverse receptjes voor zulke lekkere bonbonnetjes, want dat is natuurlijk een veel leukere naam naam dan het Amerikaanse fatbombs.

Advertentie

Fatbombs, keto bonbons of energiebommen

Verschillende benaming voor hetzelfde. Het leuke is eigenlijk dat iedereen ze wel lekker vindt, dus je hoeft niet per se een koolhydraatarm of ketogeen dieet te volgen om ervan te genieten. Een ander voordeel van dit soort recepten is dat ze zo gemakkelijk aanpasbaar zijn aan je eigen smaak of aan de ingrediënten die je zelf in huis hebt. Probeer verschillende zoetstoffen, voeg eens vanille- of puur pepermuntextract toe, vervang de pindakaas door andere notenpasta of maal zelf noten tot pasta!

Deze keto chocolade pindabonbons, zien er wel echt uit als bonbonnetjes, dus een klein hapje. Echter, je kunt bij vetbommen ook denken aan uitgebreidere gerechten, zoals deze avocadocrème met paddenstoelen. Als er maar een naar verhouding flinke hoeveelheid vet in zit!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto chocolade pindabonbons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto chocolade pindabonbons

Keto chocolade pindabonbons

Heerlijke ketogene chocolade pindabonbons die werken als vetbommen doordat we er extra kokosolie aan toevoegen. Neem ze als lekkernij bij een kopje koffie of thee, of als extra energiebom tussendoor! Ook ideaal om je vetten wat aan te vullen.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Invriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ook gebruikt

  • Siliconen chocoladevorm met holtes ter grootte van een bonbon (13 ml)
  • houten snijplank

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 50.88 koolhydraten 0.7 geiwitten 1.46 gvetten 4.58 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)25 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak alvast voldoende plaats in de diepvries. Zet de siliconenvorm op een houten snijplank voor extra stevigheid.
  • Verwarm de kokosolie, doof het vuur zodra de olie vloeibaar is.
  • Meng de helft van de vloeibare kokosolie door de pindakaas en verdeel dit met een theelepeltje over 25 holtes van een siliconen chocoladevorm, vul de holtes voor maximaal ½-¾. Hak de noten en verdeel ze over de bonbons.
  • Zet de vorm met plank en al minstens 10 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • Voeg ondertussen de rest van de gesmolten kokosolie toe aan de chocolade en verwarm dit langzaam au bain marie tot een egale massa.
  • Haal de vorm (met plank) uit de diepvries en verdeel de vloeibare chocolade over alle halfgevulde holtes. Zet de vorm weer met plank en al in de diepvries en laat helemaal opstijven.
    keto chocolade pindabonbons
  • Haal de bonbons als ze helemaal hard zijn uit de vorm en doe ze over in een afsluitbaar bakje. Bewaar de keto chocolade pindabonbons in de diepvries of koelkast en laat ze smelten in je mond.
    keto chocolade pindabonbons
  • Heerlijk bij een kopje pittige espresso!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

9 gedachten over “Keto chocolade pindabonbons”

  1. Johan Schurink-Krauts

    Wat heerlijk simpel om te maken. Ik heb geen kleine vormpjes dus ik ben even aan de slag gegaan met de silicone vormen die ik wel heb liggen en heb er dus ipv 24 slechts 8 stuks gemaakt, zal mij benieuwen hoe die later vandaag uit de vriezer komen, desnoods hak ik ze naderhand nog in 3 stukken om het hanteer baar te houden.

  2. 5 sterren
    Zoals ik liet weten, gemaakt voor een lieve vriendin. Ze staan nu in de koelkast en ik zit nu te oefenen in zelfbeheersing want oh wat zijn ze lekker 😉

  3. 5 sterren
    Heerlijk! Ik begrijp alleen die laatste opmerking niet: waarom in een afsluitbaar bakje? Als hij toch meteen weer open gaat?

  4. Oh wat een leuk recept. Ga ‘k maken voor een lieve vriendin die wel iets leuks verdient, maar ook ketoot. Waarschijnlijk pik ik er stiekum ook 1tje.
    Liefs, E&P

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven