keto chocolade kokos panna cotta

Keto chocolade kokos panna cotta

Heb je de twee heerlijke panna cotta’s al gemaakt die we enige tijd geleden publiceerden op Koolhydraatarmrecept.nl? Heel erg lekker, vinden we zelf. We voegen er een nieuwe, heel smakelijke variant aan toe: keto chocolade kokos panna cotta. Deze maak je niet met slagroom met amandelmelk of Griekse yoghurt, maar met volvette kokosmelk! Het resultaat is ook in dit geval heerlijk romig. Het grote verschil is natuurlijk de chocoladesmaak, die je verkrijgt door een halve tablet pure chocolade van 85 procent cacaobestanddelen op te lossen in de warme kokosmelk. Per portie bevat de panna cotta: calorieën 263.05 kcal  ⋆  koolhydraten 4.22 g  ⋆  eiwitten 2.88 g  ⋆  vetten 25.72 g  ⋆  vezels 0.72 g.

Advertentie

Heerlijk romig

Er is nogal wat verschil in de kokosmelk die je in de winkel kunt kopen. Niet allemaal hebben ze dezelfde structuur c.q. dikte. Wij gebruiken zelf graag de kokosmelk van Fairtrade Original, die is heerlijk romig, en heeft als ander voordeel dat de boeren die de kokos verwerken er beter vanaf komen. Maar misschien heb je je eigen favoriete merk? Hoe dikker de kokosmelk is, hoe minder gelatine je hoeft te gebruiken. Dat is een kwestie van uitproberen. Te weinig gelatine is natuurlijk zonde; het is wel echt lekker als de keto chocolade kokos panna cotta een vaste vorm heeft.

Smaaktoevoegingen

Voor de presentatie van het gerecht hebben we gekozen voor geraspte kokos in combinatie met aardbei. Twee smaken die uitstekend bij de smaak van chocolade passen. Maar het staat je natuurlijk vrij om voor iets heel anders te kiezen. Denk daarbij dan vooral aan je favoriete smaken chocolade repen. Sinaasappel? Hazelnoot? Butterscotch? Er is tegenwoordig een heel arsenaal aan koolhydraatarme chocoladerepen beschikbaar. Dan kan nog best leuke inspiratie voor smaaktoevoegingen aan deze keto chocolade kokos panna cotta opleveren!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto chocolade kokos panna cotta

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto chocolade kokos panna cotta

Keto chocolade kokos panna cotta

Keto chocolade kokos panna cotta maak je niet met slagroom, amandelmelk of yoghurt, maar met volvette kokosmelk! Het resultaat is heerlijk romig, en koolhydraatarm!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Opstijven 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 263.05 koolhydraten 4.22 geiwitten 2.88 gvetten 25.72 gvezels 0.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Doe de kokosmelk in een steelpan en voeg de opengemaakte kardemompeulen en een snufje zout toe. Laat dit een minuutje zachtjes koken. Neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes 10 minuten in 60 ml koud water.
  • Zet vier schone glaasjes klaar waaruit je gemakkelijk het toetje kunt lepelen.
  • Hak de chocolade.
    Haal de kardemom uit de kokosmelk en verwarm deze opnieuw, voeg ook zoetstof toe. Los de chocolade langzaam op in de warme melk. Zorg dat het een egale massa vormt.
  • Los de blaadjes gelatine (met het water) op in de warme chocolade-kokosmelk. Proef of het zoet genoeg is.
  • Schenk het mengsel in de glaasjes, laat 10 minuten afkoelen en zet ze minstens 3 uur in de koelkast om helemaal op te stijven. (een nacht kan ook)
  • Serveer de chocolade kokos panna cotta met wat geraspte kokos en een aardbei in waaiervorm.

Bewaren

  • Je kunt het zeker 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


5 gedachten over “Keto chocolade kokos panna cotta”

      1. Ja, de teugels weer even flink aantrekken, te veel feestjes gehad en oh wat was dat gezellig 😉

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven