Keto chocolade bonbons, van Marieke

keto chocolade bonbons

Heerlijke koolhydraatarme lekkernij met maar een paar ingrediënten! Marieke was na haar recept voor simpele koolhydraatarme kokoscrème helemaal geïnspireerd geraakt en stuurde ons een paar dagen later een nieuw recept. Deze keto chocolade bonbons bevatten slechts 0.45 gram koolhydraten per stuk. Het meeste werk doet de keukenmachine voor je. Zelf moet je even een paar dingen afwegen, de chocolade hakken en een uurtje geduld hebben tot de bonbons voldoende hard zijn geworden. Dat laatste is het moeilijkst wedden?

Vetbommen & bewaren

Eigenlijk is deze lekkernij natuurlijk de ultieme vetbom. Doordat je kokosolie gebruikt verhoog je het vetpercentage aanzienlijk. Zodra de keto chocolade bonbons hard zijn geworden, haal ze dan uit de vorm. Dat gaat eenvoudiger als je een siliconenvorm gebruikt, en doe ze over in een bakje of zakje. Bewaar de vetbommen bij voorkeur in de koelkast of in de diepvries. Kokosolie is bij kamertemperatuur namelijk heel erg zacht. Bevroren of koude bonbons heerlijk laten smelten in je mond voor een extra sensatie! Marieke dank voor dit leuke recept!


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

keto chocolade bonbons

Zo maak je keto chocolade bonbons, van Marieke

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Keto chocolade bonbons

keto chocolade bonbons
Door: Marieke
De koude keto chocolade bonbons *mjum* laten smelten in je mond voor een extra sensatie! Heerlijke lekkernij met maar een paar ingrediënten. Het meeste verricht de keukenmachine!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Invriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min

Ook gebruikt

  • Siliconen ijsblokjesvorm, minstens 20 holtes

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 35.81 kcalkoolhydraten 0.45 geiwitten 0.35 gvetten 3.61 gvezels 0.54 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak plaats (horizontaal) in de vriezer.
  • Rooster de gemalen kokos in een droge pan al roerend, tot het licht zandkleurig is. Maal de geroosterde kokos samen met de kokosolie, erythritol, vanille en zout 10 minuten in een keukenmachine, tot een lichtbruine crème ontstaat.
  • Hak ondertussen de chocolade fijn en voeg toe aan de crème in de keukenmachine. Laat draaien tot een egale massa. Proef of het zoet genoeg is.
  • Verdeel de chocolade kokosmassa  over een siliconen ijsblokjesvorm. Plaats horizontaal in de vriezer om op te stijven.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties