keto chocolade bonbons

Keto chocolade bonbons, van Marieke

Heerlijke koolhydraatarme lekkernij met maar een paar ingrediënten! Marieke was na haar recept voor simpele koolhydraatarme kokoscrème helemaal geïnspireerd geraakt en stuurde ons een paar dagen later een nieuw recept. Deze keto chocolade bonbons bevatten slechts 0.45 gram koolhydraten per stuk. Het meeste werk doet de keukenmachine voor je. Zelf moet je even een paar dingen afwegen, de chocolade hakken en een uurtje geduld hebben tot de bonbons voldoende hard zijn geworden. Dat laatste is het moeilijkst wedden?

Advertentie

Vetbommen & bewaren

Eigenlijk is deze lekkernij natuurlijk de ultieme vetbom. Doordat je kokosolie gebruikt verhoog je het vetpercentage aanzienlijk. Zodra de keto chocolade bonbons hard zijn geworden, haal ze dan uit de vorm. Dat gaat eenvoudiger als je een siliconenvorm gebruikt, en doe ze over in een bakje of zakje. Bewaar de vetbommen bij voorkeur in de koelkast of in de diepvries. Kokosolie is bij kamertemperatuur namelijk heel erg zacht. Bevroren of koude bonbons heerlijk laten smelten in je mond voor een extra sensatie! Marieke dank voor dit leuke recept!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

keto chocolade bonbons

Zo maak je keto chocolade bonbons, van Marieke

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Keto chocolade bonbons

5 van 9 stemmen
keto chocolade bonbons
Door: Marieke
De koude keto chocolade bonbons *mjum* laten smelten in je mond voor een extra sensatie! Heerlijke lekkernij met maar een paar ingrediënten. Het meeste verricht de keukenmachine!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Invriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ook gebruikt

 • Siliconen ijsblokjesvorm, minstens 20 holtes

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 35.81 koolhydraten 0.45 geiwitten 0.35 gvetten 3.61 gvezels 0.54 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Maak plaats (horizontaal) in de vriezer.
 • Rooster de gemalen kokos in een droge pan al roerend, tot het licht zandkleurig is. Maal de geroosterde kokos samen met de (gesmolten kokosolie, erythritol, vanille en zout 10 minuten in een keukenmachine, tot een lichtbruine crème ontstaat.
 • Hak ondertussen de chocolade fijn en voeg toe aan de crème in de keukenmachine. Laat draaien tot een egale massa. Proef of het zoet genoeg is.
 • Verdeel de chocolade kokosmassa  over een siliconen ijsblokjesvorm. Plaats horizontaal in de vriezer om op te stijven.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept6 gedachten over “Keto chocolade bonbons, van Marieke”

 1. Ik heb precies gedaan wat in het recept staat maar ik krijg een dikke smurrie waar absoluut geen 20 ijsblokjes uit komen. Moet er nog water of plantaardige melk bij ofzo?

   1. Had ik dan de kokosolie moeten smelten? Ik kreeg geen papje, ook niet na tien minuten.

    1. Ik ook niet. En ik vroeg me af- 3,5g vet per bonbon hoe dan met 1 eetlepel kokosolie? Wel lekker ook al is t geen papje 😊

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven