keto chaffle - Brusselse kaaswafel

Keto chaffle – Brusselse kaaswafel

Zo… dit is even een extra weekendrecept, nu we het binnenshuis met onszelf moeten doen wel zo fijn, dacht ik. Al geruime tijd is deze keto chaffle wereldwijd een dikke hit op de socials. Natuurlijk komt zo’n recept uit Amerika de ketogene wereld over gezoefd, maar door wie is het ooit verzonnen? Geen idee, maar mijn dank hebben ze! De grote troef van de koolhydraatarme wafel is juist dat het nauwelijks koolhydraten bevat, deze hartige basiswafel bevat 0.2 gram koolhydraten per stuk, exclusief beleg. Wij bakten een Brusselse kaaswafel in ons dubbele ijzer en belegden ‘m simpel met plakjes avocado, poeh dat was echt lekker! 

Advertentie

Chaffle?

Het woord chaffle is een samentrekking van cheese (kaas) en waffle (wafel). De Brusselse kaaswafel is versgebakken het allerlekkerst, maar je kunt ‘m ook vooraf al maken en koel bewaren tot gebruik. Doe ze dan vlak voor consumptie eventjes in de koekenpan, broodrooster of heteluchtoven of AirFryer. Op die manier heb je een simpel, snel & smakelijk keto ontbijt! Want deze keto chaffle is echt zalig als broodvervanger bij het ontbijt. Verrukkelijk te beleggen met een lekkere ham en een eitje bijvoorbeeld. 

Heet wafelijzer 

Voor echt lekkere krokante wafels is het beslist noodzakelijk om je wafelijzer goed heet te maken. Daar begin je dus mee. Dan vet je het in met boter en olie en strooi je wat geraspte kaas op het ijzer. dan pas giet je het beslag erin en dan weer een klein beetje geraspte kaas. Op die manier worden je chaffles heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Hoe lang je ze bakt is helemaal afhankelijk van je vorm en de hoeveelheid ei die gaar moet worden. Ergens tussen de 4-8 minuten. Laat ze in elk geval de eerste 4 minuten met rust, kijk dan heel voorzichtig of ze loslaten en beoordeel per minuut of ze langer zouden moeten. Naarmate ze afkoelen zal de buitenkant ook krokanter worden!

Maak je er lunch clubsandwiches van. Niet alleen kip met avocado of roomkaas met zalm maar ook een klassiek beleg van carpaccio met pesto is zalig tussen de Brusselse kaaswafel! Oh, ik krijg gelijk weer zin om de keuken in te rennen! 

Variatie in structuur en smaak

Het keto chaffle recept is even eenvoudig als veelzijdig met als basis slechts 2 ingrediënten: ei en geraspte kaas. Wat de kaassoort betreft: kies voor neutraal smakende mozzarella als je een zoete wafel wilt maken. Kies voor een pittiger belegen kaas zoals hier als je een een hartige wafel wenst. Mocht je nog meer een broodachtige structuur willen doe je per heel ei 1 tl kokosmeel of 1 el amandelmeel bij. Als je ze nog luchtiger wilt kun je bakpoeder toevoegen, ongeveer ¼ tl. 

Geen wafelijzer?

Zet ‘m op je verlanglijstje voor je verjaardag, Moeder- of Vaderdag, Sinterklaas of kerst! In de tussentijd bak je het beslag zoals pannenkoeken, dus in een koekenpan. Ze worden dan niet zo knapperig als wafels, maar evengoed nog steeds heerlijk! En binnenkort heb je dan wel een wafelijzer, dus…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto chaffle - Brusselse kaaswafel
keto chaffle - Brusselse kaaswafel

Zo maak je keto chaffle – Brusselse kaaswafel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


keto chaffle - Brusselse kaaswafel

Keto chaffle – Brusselse kaaswafel

Deze zalige keto chaffles zijn echt supersimpel om te maken. Je hebt voor het basisrecept slechts 2 ingrediënten nodig: ei en geraspte kaas. Nou oké en olie om te bakken… Wij bakten 2 Brusselse kaaswafels in een rechthoekig wafelijzer.
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten

Ook gebruikt

  • Wafelijzer (bv. type Brussels)

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 332.3 koolhydraten 0.2 geiwitten 19.25 gvetten 28.2 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Om te bakken

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Basisbeslag keto chaffle

  • Verhit het wafelijzer voor op de hoogste stand.
  • Rasp ondertussen de kaas (100 g + 40 g). Tip: zorg voor kleine stukjes kaas, zodat het zich goed kan mengen met het ei. Dat gaat het best met wat drogere harde kaas.
    Meng de M eieren door de 100 gram kaas. Wij deden dat gewoon met een vork.
  • Wij bakken er twee tegelijk in onze apparaat. Hoeveelheden aanpassen als je 1 wafel tegelijk kan bakken.
    Vet het ijzer in met een mengsel van olie en boter en verdeel eerst 20 g geraspte kaas over de vorm, dan verdeel je het wafelbeslag erover en strooit de overgebleven 20 g kaas erop. Bak de Brusselse wafels 4-8 minuten of tot ze gaar zijn. De Brusselse kaaswafels die wij bakten deden er 8 minuten over.
    Hoe lang je ze precies bakt is helemaal afhankelijk van jouw eigen vorm en de hoeveelheid ei die gaar moet worden. Ze zijn klaar als ze klaar zijn. Laat ze in elk geval de eerste minuten met rust, kijk dan heel voorzichtig of ze loslaten en beoordeel per ½ minuut of ze langer zouden moeten. Naarmate ze afkoelen zal de buitenkant ook krokanter worden!

TIPS voor variaties

  • Mocht je de keto chaffle meer een broodachtige structuur willen geven doe je er gewoon een eetlepel amandelmeel bij. Als je ze luchtiger wilt kun je ½ tl bakpoeder toevoegen. 

Topping

  • Voeg aan het hartige beslag ook eens wat kruiden en/of groente toe. Denk aan gedroogde Italiaanse kruiden, chilivlokken, paprikapoeder, peper, sambal of fijngesneden bosui en reepjes ham, zo maak je er heerlijke hartige wafels van! Of bak simpele hartige wafels en beleg ze op je bord als pizza, ook best lollig… 

Gevoelig voor een eismaak?

  • Hoewel ik de keto chaffle niet echt naar ei vind smaken kun je, in plaats van hele eieren, uitsluitend het eiwit gebruiken. Dan ben je echt totaal van een eventuele eiïge smaak verlost. Ga dan uit van 50 gram eiwit om 1 M ei te vervangen. Kwestie van afwegen dus.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


9 gedachten over “Keto chaffle – Brusselse kaaswafel”

  1. Lekker en makkelijk! Als je niet veel tijd hebt om iets in elkaar te flansen, zeker een aanrader

  2. Ze zijn heerlijk, makkelijk te maken en door toevoegen van gedroogde kruiden kun je lekker variëren. Ik ga de volgende keer plakjes cherrytommatjes aan het beslag toevoegen.

  3. Erg lekker! 1 wafel gebakken. 30 gram mozzarella en 20 gram gewone kaas gebruikt en wat amandelmeel toegevoegd. Niet op staan letten en het tosti ijzer gepakt ipv het wafelijzer. Maar dat ging ook goed. Misschien niet zo knapperig maar zo ook al erg lekker. Volgende keer dus het wafelijzer uitproberen, want dit is wel een blijvertje.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven