Zin in een super superlekker Toscaans bijgerecht, lunch of voorgerecht? Deze keto aubergine torentjes uit de oven zijn zo klaar en lukken altijd. En… ze smaken naar pizza! Het leuke van gerechten uit de Italiaanse keuken is dat ze meestal makkelijk te maken zijn en dat vrijwel iedereen ze lekker vindt! Italianen zijn ware meesters als het gaat om met weinig ingrediënten de lekkerste dingen maken. Wij maakten de torentjes vegetarisch, maar in het recept hebben we wel een optioneel plakje salami opgenomen, voor de liefhebbers. Per vegetarisch auberginetorentje bevat dit gerecht kcal 116.72 ⋆ koolhydraten 2.7 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 8.63 g ⋆ vezels 2.45 g.
Ronde plakjes
Voor deze aubergine torentjes uit de oven snijd je eerst de aubergine in plakjes. Maak ze niet té dik, maar uiteraard ook niet te dun. Ongeveer ½ centimeter zodat ze een bite houden en ze ook stevig genoeg zijn om goed te stapelen. Je gebruikt 4 plakjes aubergine per torentje. Mocht je niet zo’n auberginefan zijn, dan kun je ook uitstekend courgette gebruiken, die is echter wel sneller gaar, dus daar moet even op letten bij het grillen. De torentjes kun je als lunch per stuk serveren met bijvoorbeeld een handje rucola en reepjes koolhydraatarm geroosterd brood. Of per twee als bijgerecht met bijvoorbeeld gewokte courgetti.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto aubergine torentjes uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto aubergine torentjes uit de oven
Ook gebruikt
- keukenpapier
- ovenschaal
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g aubergine, 16 plakjes, schoon gewogen
- olijfolie
- 50 ml homemade tomatensaus, of passata
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- 80 g belegen kaas, (70 g in plakken de rest geraspt) of kaas naar eigen keus
- basilicum, vers (ook voor de garnering)
Optioneel
- 4 plakjes salami
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de grillpan of tafelgrill. Snijd de aubergine in 16 plakken van ½ cm. Bekleed een bord met keukenpapier. Besmeer de plakken aubergine aan één kant lichtjes met wat olijfolie. Bestrijk de andere kant zodra ze in de pan liggen. Grill de aubergine beetgaar en tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben. Laat de plakken uitlekken op het bord met keukenpapier.
- Breng ondertussen de passata/tomatensaus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en snijd 70 g plakken kaas.
Torentjes samenstellen & bakken
- Begin met een 4 plakjes aubergine op de bodem van de ovenschaal. Bedek ze met een theelepeltje tomatensaus, (optioneel een plakje salami alleen in de onderste laag), dan een laagje kaas en wat verse basilicum. Herhaal dit 2x en sluit af met de laatste plak aubergine. Rasp er tot slot nog een beetje geraspte kaas over.
- Bak de aubergine torentjes 10 minuten in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is en begint te bruinen. Zet ze eventueel een minuutje onder de grill.
- Garneer met een vers blaadje basilicum. Smul ze!
Serveertip
- De torentjes van aubergine kun je als lunch per stuk serveren met bijvoorbeeld een handje rucola en reepjes koolhydraatarm geroosterd brood. Of per twee als bijgerecht met bijvoorbeeld gewokte courgetti.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet