keto aubergine torentjes uit de oven

Keto aubergine torentjes uit de oven

Zin in een super superlekker Toscaans bijgerecht, lunch of voorgerecht? Deze keto aubergine torentjes uit de oven zijn zo klaar en lukken altijd. En… ze smaken naar pizza! Het leuke van gerechten uit de Italiaanse keuken is dat ze meestal  makkelijk te maken zijn en dat vrijwel iedereen ze lekker vindt! Italianen zijn ware meesters als het gaat om met weinig ingrediënten de lekkerste dingen maken. Wij maakten de torentjes vegetarisch, maar in het recept hebben we wel een optioneel plakje salami opgenomen, voor de liefhebbers. Per vegetarisch auberginetorentje bevat dit gerecht kcal 116.72 ⋆ koolhydraten 2.7 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 8.63 g ⋆ vezels 2.45 g.

Advertentie

Ronde plakjes

Voor deze aubergine torentjes uit de oven snijd je eerst de aubergine in plakjes. Maak ze niet té dik, maar uiteraard ook niet te dun. Ongeveer ½ centimeter zodat ze een bite houden en ze ook stevig genoeg zijn om goed te stapelen. Je gebruikt 4 plakjes aubergine per torentje. Mocht je niet zo’n auberginefan zijn, dan kun je ook uitstekend courgette gebruiken, die is echter wel sneller gaar, dus daar moet even op letten bij het grillen. De torentjes kun je als lunch per stuk serveren met bijvoorbeeld een handje rucola en reepjes koolhydraatarm geroosterd brood. Of per twee als bijgerecht met bijvoorbeeld gewokte courgetti.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto aubergine torentjes uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto aubergine torentjes uit de oven

Keto aubergine torentjes uit de oven

Zin in een lekker Toscaans bijgerecht of voorgerecht? Deze keto aubergine torentjes uit de oven zijn zo klaar en lukken altijd. Smaakt naar pizza! Het leuke van gerechten uit de Italiaanse keuken is dat ze meestal makkelijk te maken zijn en dat vrijwel iedereen ze lekker vindt!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ook gebruikt

  • keukenpapier
  • ovenschaal

Voedingswaarde

Per torentje
kcal 116.72 koolhydraten 2.7 geiwitten 5.45 gvetten 8.63 gvezels 2.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 torentjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit de grillpan of tafelgrill. Snijd de aubergine in 16 plakken van ½ cm. Bekleed een bord met keukenpapier. Besmeer de plakken aubergine aan één kant lichtjes met wat olijfolie. Bestrijk de andere kant zodra ze in de pan liggen. Grill de aubergine beetgaar en tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben. Laat de plakken uitlekken op het bord met keukenpapier.
  • Breng ondertussen de passata/tomatensaus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en snijd 70 g plakken kaas.

Torentjes samenstellen & bakken

  • Begin met een 4 plakjes aubergine op de bodem van de ovenschaal. Bedek ze met een theelepeltje tomatensaus, (optioneel een plakje salami alleen in de onderste laag), dan een laagje kaas en wat verse basilicum. Herhaal dit 2x en sluit af met de laatste plak aubergine. Rasp er tot slot nog een beetje geraspte kaas over.
  • Bak de aubergine torentjes 10 minuten in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is en begint te bruinen. Zet ze eventueel een minuutje onder de grill.
  • Garneer met een vers blaadje basilicum. Smul ze!

Serveertip

  • De torentjes van aubergine kun je als lunch per stuk serveren met bijvoorbeeld een handje rucola en reepjes koolhydraatarm geroosterd brood. Of per twee als bijgerecht met bijvoorbeeld gewokte courgetti.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven