Het leek me wel lekker om een lasagne te maken met aubergine erin. Geïnspireerd door een vegetarische moussaka ging ik aan de slag en kwam uiteindelijk op deze keto aubergine courgette lasagne. Geen grote verassingen in het recept, maar wel goed bij elkaar passende smaken die er voor zorgen dat de ovenschotel héél makkelijk naar binnen glijdt. Nou ja, spreekwoordelijk dan hè! Wel goed blijven kauwen, “… zodat je ete gelijkmatig in je bloed komp”, zoals Koot en Bie dat plachten te zeggen.
Een heleboel smaak
Het leuke van lasagne is toch wel dat je verschillende laagjes op elkaar stapelt en daardoor de smaken nog enigszins apart kunt proeven. In dit gerecht zijn dat vijf smaken: champignonsaus, tomatensaus, courgetteplakken, aubergineschijven en Parmezaanse kaas. Dat is een heleboel smaak! Enige nadeel is dat je wat meer afwas hebt dan gewoonlijk. Maar dat heb ik er persoonlijk heel graag voor over.
De voedingswaarde van deze keto aubergine courgette lasagne is per portie: kcal 497.55 ⋆ koolhydraten 10.94 g ⋆ eiwitten 16.21 g ⋆ vetten 41.03 g ⋆ vezels 6.93 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto aubergine courgette lasagne
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto aubergine courgette lasagne
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Champignonsaus
- 1 el olijfolie
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- teentje knoflook
- 2 tl Milano, of Italiaanse kruiden
- 125 ml crème fraîche
- peper en zout, naar smaak
Tomatensaus
- 200 ml passata
- 2 tl milano, of Italiaanse kruiden
- peper en zout, naar smaak
overige ingrediënten
- 175 g courgette, in lange dunne plakken
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Leg ze op een bord als ze klaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de champignons op hoog vuur tot ze gaan glimmen. Draai het vuur terug tot halfhoog, laat de pan iets afkoelen en voeg de uitgeperste knoflook toe en bak even mee. Doe dan de creme fraîche en de kruiden erbij en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur op de laagste stand.
- Verwarm in een kleine pan de passata met de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Gebruik een kaasschaaf of brede dunschiller om de courgette in lange dunne plakken te snijden.
- Leg op de bodem van een langwerpige ovenschaal wat van de passata op de bodem. Leg daar bovenop 2 of 3 plakken courgette. Vervolg met wat champignonsaus, aubergine en passata. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Bestrooi met de kaas.
- Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat het gerecht klaar is. Heerlijk met wat koolhydraatarm stokbrood!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet