Bij een van onze favoriete leveranciers voor levensmiddelen: Landmarkt, kochten we twee fraaie kleine aubergines. Daarvan maakten we deze keto aubergine borrelhapjes met hüttenkäse. Omdat de aubergines niet zo idioot groot zijn, kun je er perfect dit soort rolletjes van maken. Heb je zelf een grotere aubergine, dan kun je de plakken in de lengte halveren om toch een beetje charmante hapjes te maken. Anders wordt het wel een enorme hap om als keto snack te dienen. Je kunt uiteraard meerdere rolletjes ook heel goed als keto lunch of voorgerecht serveren. Of neem ze mee in je keto lunchbox! Eén rolletje bevat met onze ingrediënten: kcal 53.96 ⋆ koolhydraten 1.5 g ⋆ eiwitten 1.18 g ⋆ vetten 4.67 g ⋆ vezels 0.87 g.
Makkelijk
Meestal maken wij alles helemaal zelf, maar vandaag maken we het onszelf (en jullie) lekker makkelijk. Zowel de geroosterde paprika als de groene olijventapenade die we voor ons recept gebruiken komen rechtstreeks uit de winkel. Maar geloof me: de keto aubergine borrelhapjes met hüttenkäse smaken er echt niet minder om! Bovendien: als je nou per se zelf aan de slag wilt, hebben we op de website ook recepten voor zalige geroosterde paprika én een uitstekende olijventapenade voor je. Maak dan geen salade van de paprika’s maar gebruik ze helemaal puur in dit gerecht.
Variatietips & bewaren
Deze keto aubergine borrelhapjes bevatten verder geen vlees of vis en zijn daarom vegetarisch. Maar je zou ze ook geheel veganistisch kunnen maken. Vervang dan de hüttenkäse door een vegan kaassoort, haverfraîche of vegan yoghurt. Let dan ook even extra op de smaak van de auberginehapjes, want het moet natuurlijk geen flauwe hap worden. Als je bijvoorbeeld haverfraîche gebruikt breng die dan even iets meer op smaak met bijvoorbeeld een klein snufje selderiezout. Proeven! Dan weet je zeker dat de gevulde aubergine rolletjes echt lekker worden. Bewaren zou ik persoonlijk niet doen of maximaal 1 dag. Vers gemaakt smaken ze echt het lekkerst. Wel kun je de aubergineplakken voorbereiden en de rolletjes pas in elkaar zetten vlak voor het serveren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto aubergine borrelhapjes met hüttenkäse
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto aubergine borrelhapjes
Ook gebruikt
- prikkers
- tafelgrill
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g aubergine, 2 kleine aubergines, 12 beste plakken
- olijfolie
- 100 g ricotta
- 35 g olijventapenade, groen
- 1 tl citroenolie
- peper
- 100 g geroosterde paprika, in stukjes
- 12 blaadjes basilicum, in repen
Erop
- 10 g walnoten, 3 halve, grof gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Aubergine grillen
- Snijd de aubergines in plakken van 4.5 mm. Dat gaat het handigst op de mandoline. Neem de 12 beste plakken, de rest verwerk je in een ander recept. Kwast de plakken in met olijfolie en bak ze (ongeveer 5-7 minuten) in een hete grillpan of tafelgrill. Verschuif halverwege zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Laat afkoelen. Dit onderdeel kun je goed voorbereiden.
- Meng de ricotta met de tapenade, citroenolie en peper. Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
Rolletjes maken
- Neem een plak -afgekoelde- aubergine en besmeer met wat ricottamengsel en doe er stukjes paprika en reepjes basilicum op. Rol de aubergineplak met vulling en al op en zet vast met een prikkertje.
- Schik alle rolletjes op een leuk schaaltje, bestrooi ze tot slot met gehakte walnoten. Zalig!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet