Dit heerlijke recept voor keto aspergesoep met peterselie en zalm kan nog net voordat het seizoen weer voorbij is! Asperges van de koude grond liggen van oudsher van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni) in de winkel. Anna-Karina maakt wel eens aspergesoep van de overgebleven schillen van een heerlijke aspergemaaltijd, maar dat is niet te vergelijken met deze soep, waarin 800 gram asperges worden verwerkt. De smaak is vol, zacht, romig, subtiel. En met de garnering is het een compleet feestje. Ons mag je hiervoor wakker maken!
Lunch, hoofd- of voorgerecht?
Per portie voor een hoofdmaaltijd bevat de keto aspergesoep qua voedingswaarde kcal 306.25 ⋆ koolhydraten 5.92 g ⋆ eiwitten 14.32 g ⋆ vetten 24.25 g ⋆ vezels 3.92 g. Als je voor de lunch of als voorgerecht een halve portie wilt serveren, dan kun je de voedingswaarde ook halveren. Dan is het nog geen 3 gram koolhydraten per bordje soep!
Variatietips & bewaren
Natuurlijk kun je ook minder asperges in de soep doen (dan wordt ie wel minder vol van smaak), plakjes ei nemen in plaats van geprakt ei, bieslook nemen in plaats van peterselie. Hou de subtiele smaak echter wel overeind. De asperges hoeven niet echt mooi te zijn. Daar zie je in het eindresultaat toch niet meer iets van terug. Tegenwoordig verkopen sommige supermarkten ‘kneusjes’ tegen een aantrekkelijke prijs. Je kunt de aspergesoep (zonder garnering) invriezen of tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto aspergesoep met peterselie en zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto aspergesoep met peterselie en zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 800 g asperges, schoon gewogen
- 1 liter bouillon
- 200 ml slagroom
- handje peterselie, fijngesneden
Garnering
- 2 eieren, maat M
- 100 g gerookte zalm, klein gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de asperges met een dunschiller. Snijd ongeveer twee centimeter van de onderkant af. Kook de asperges met de afgesneden onderkanten en de schillen 5 minuten op hoog vuur. Laat de asperges met een dicht deksel op de pan nog 15 minuten nagaren in het hete water.
- Kook ondertussen de eieren hard in 8 minuten en hak de peterselie. Prak het gepelde ei met een vork.
- Schep alles uit de pan met een schuimspaan, zodat alleen de bouillon overblijft. Gooi de aspergeschillen en de onderkanten weg. Snijd de topjes van de asperges en bewaar deze voor de garnering.
- Snijd de rest van de asperges in stukken en doe ze terug in de bouillon. Voeg de slagroom toe en laat het geheel tegen de kook aan komen. Pureer de aspergesoep glad. Proef en voeg naar smaak peper toe. Roer vlak voor je de soep serveert de fijngesneden peterselie er door.
Serveren
- Serveer de romige aspergesoep met de gerookte zalm, geprakt ei en de achtergehouden aspergetoppen. Mmmm, dat is genieten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet