Keto aspergelinten in oosterse dressing

Keto aspergelinten in oosterse dressing

Aspergefans weten het natuurlijk wel: asperges kun je ook uitstekend rauw eten. Deze salade van keto aspergelinten in oosterse dressing vormt een zalige keto voorjaarslunch! Het is lekker crunchy en heeft een subtiele, frisse aspergesmaak. Echt anders dan anders, dus een heel bijzonder asperge recept. Bovendien is deze asperge salade ketogeen, glutenvrij, lactosevrij, laag calorisch, vegetarisch én veganistisch, wat wil een mens nog meer? 🙂

Advertentie

Wij genieten volop van het aspergeseizoen, jullie ook? Sinds wij terug zijn van ons aspergereisje zitten we zo bomvol inspiratie, dat we na onze heerlijke asperge roomsoep jullie gelijk maar deze bijzondere asperge salade voorschotelen (en er komen er nog twee aan!). Niets is zo leuk als je enthousiasme delen tenslotte! Onze keto aspergelinten in oosterse dressing bevat per portie: kcal 198.97 ⋆ koolhydraten 4.8 g ⋆ eiwitten 5.39 g ⋆ vetten 16.74 g ⋆ vezels 4.01 g.

Inspiratie tijdens het asperges schillen

Toen we gezamenlijk onze meegenomen asperges aan het schillen waren, viel mijn oog op een stuk verse gember. Mijn tong (of hoofd) ‘proeft’ dan als het ware vanzelf al de asperges met die gember en fantaseert er rode peper, sinaasappel en sojasaus bij… Soms is het echt zó leuk hoe makkelijk er een nieuw recept ontstaat. Een zuurtje, een zoetje, een crunch en dat samen met de smaak van de rauwe asperge, maakt deze keto aspergelinten in oosterse dressing echt heel bijzonder! Gauw eens proberen dus.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Keto aspergelinten in oosterse dressing

Zo maak je keto aspergelinten in oosterse dressing

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto aspergelinten in oosterse dressing

Keto aspergelinten in oosterse dressing

Asperges kun je ook prima rauw eten, het is een echte lekkernij en weer eens wat anders. Dit gerecht vormt een uitstekende -feestelijke- keto voorjaarslunch! En nog veganistisch ook, wat wil een mens nog meer…
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
marineren 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 198.97 koolhydraten 4.8 geiwitten 5.39 gvetten 16.74 gvezels 4.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • sap van ½ citroen, voor in het water
  • 350 g asperges, liefst dunne, geschild en schoon gewogen

Oosterse dressing

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet een rechthoekige (oven)schaal klaar met koud water met het citroensap.
  • Maak de asperges schoon: schillen en 1-2 cm van de onderkant afsnijden. (kook de schillen en onderkanten in een bouillon, voor een soepje bijvoorbeeld) Snijd vervolgens de geschilde asperges met een mandoline of kaasschaaf in lange dunne linten. Leg de linten in de schaal met citroenwater.
    Maak dan de dressing:

Dressing

  • Rasp boven een (tweede) rechthoekige schaal de schil van sinaasappel. Voeg 1 el sinaasappelsap toe.
    Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de gember. Hak de peterselie grof. Alles kan in de kom. Voeg dan de citroenolijfolie en sojasaus toe.

Marineren

  • Haal de aspergelinten uit het citroenwater en laat even uitlekken. Hussel de linten (voorzichtig) door de dressing, zodat de dressing om de linten een laagje vormt. Laat ze zo’n 10-15 minuten marineren.
  • Rooster ondertussen de amandelen en hak ze grof.

Serveren

  • Verdeel de gemarineerde aspergelinten over de borden, lepel er wat extra dressing over en maal er verse peper over. Bestrooi met geroosterde amandelen en wat blaadjes peterselie.
  • Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven