Zoek je een makkelijk en klassiek recept voor een zalige keto asperge roomsoep met peterselie? Als topping kun je denken aan reepjes gerookte zalm, rolletjes ham of gebakken reepjes spek en ei. Dat zijn tenslotte echt beproefde combinaties. Wil je de soep nog rijker van smaak maken? Roer er dan eens een klein klontje roomboter door, of druppel er wat citroenolijfolie op. Succes verzekerd! Deze aspergeroomsoep (met de zalm) bevat: kcal 305.65 ⋆ koolhydraten 5.9 g ⋆ eiwitten 14.25 g ⋆ vetten 24.25 g ⋆ vezels 3.82 g per portie.
Limburg aspergeland!
Wij waren een weekend op inspiratiereis in Limburg. Want hoewel we al heel wat asperge recepten op deze website hebben staan, hebben wij ook wel echt behoefte aan inspiratie ‘van buitenaf’. We beginnen met een klassieke aspergesoep, die hadden we nog niet online staan. Wel een heel lekkere koude aspergesoep.
We hebben nog nooit zoveel asperges in één weekend verorberd, allemaal op verschillende adressen. Uiteraard namen we de nodige kilo’s asperges vers van het land mee naar huis. We kochten ze piepend vers bij Boerderij Houben in Maasbracht, zie ook Facebook.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto asperge roomsoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto asperge roomsoep met peterselie en zalm
Ook gebruikt
- schuimspaan
- dunschiller
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 800 g asperges, geschild gewogen
- 1000 ml bouillon, groente- of kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- handje platte peterselie, gehakt
Garneer met
- 100 g gerookte zalm, of ham of gebakken spek
- 2 eieren, hard gekookt en geprakt
- aspergetoppen, apart gehouden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de asperges schoon: schillen en de houtachtige onderkant eraf snijden (1-2 cm)
- Kook de asperges met schillen en afsnijdsels 5 minuten in de bouillon. Doof het vuur en laat in de bouillon nog 10-20 minuten nagaren (dikke asperges wat langer).
- Kook ondertussen de eieren hard en hak de peterselie.
- Schep alles uit de pan met een schuimspaan, zodat alleen de bouillon achterblijft. Gooi de schillen en de afsnijdsels weg.
- Snijd, voor de garnering, de topjes van de asperges. Zet deze apart.
- Snijd de rest van de asperges in stukken en doe de stukken terug in de bouillon. Voeg de slagroom toe aan de bouillon en breng tegen de kook aan. Pureer de aspergeroomsoep helemaal glad. Proef en breng zo nodig op smaak met peper. Roer vlak voor het serveren de gehakte peterselie erdoor.
- Garneer de soep aan tafel met de gerookte zalm (of ham of gebakken spek), de aspergetopjes en het geprakte ei. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet