Een tijdje terug postten we de super lekkere courgettetaart met pompoen. Met dezelfde bodem maakten we nu een zalige keto asperge plaattaart. De combinatie van groene asperge, citroen en tomaat is zo geweldig fris! En alles met zo’n bodem is eigenlijk lekker 😉 We bakken de bodem en ook de asperges even voor in de oven. Daarna wordt de bodem pas besmeerd en belegd en gaat nogmaals de oven in. Het zijn wel wat handelingen, maar goed beschouwd valt het werk wel mee hoor, dus laat je niet afschrikken. De meeste tijd is gewoon oventijd!
Beetgaar of helemaal gaar?
Groene asperges zijn vaak een beetje dun, dus die zijn snel gaar. Maar voor de keto asperge plaattaart moet je zelf ook even in de gaten houden of je de asperges voldoende gaar vindt. Dat is allemaal nogal persoonlijk, weten wij met onze ervaring. Wij houden zelf van beetgare, dus zeker nog knapperige asperges. Eventueel snijd je dikkere asperges even in de lengte doormidden, voordat je ze roostert in de oven. Je kunt de asperges eventueel ook in water gaar koken, maar dan verliezen ze veel van hun smaak en voedingsstoffen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto asperge plaattaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto asperge plaattaart
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 1 Keto mozzarella bodem, < recept
Groente/topping
- 250 g groene asperges, schoon gewogen
- 15 ml citroenolijfolie
- peper
- ½ rode ui, in halve ringen
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
Smeersel voor op de bodem
- 50 g geitenkaas Chavroux Frais, (zo'n vierhoekig doosje)
- 75 g crème fraîche
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 mespunt chilipoeder, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en haal de bakplaat en rooster eruit. De asperges en de bodem gaan namelijk tegelijk in de oven. Bekleed het ovenrooster met een bakvel.
- Maak een rechthoekige (24 x 27 cm) keto mozzarella bodem volgens dit recept en leg deze met het onderste bakvel op de bakplaat, zet apart.
- Haal 2 cm van de onderkant van de groene asperges en wentel ze door de citroenolie. Leg ze op het beklede ovenrooster en maal er peper over.
- Schuif de bakplaat met de taartbodem onderin de oven en het rooster met de asperges bovenin. Beiden moeten 15 minuten voorgaren. Laat de oven daarna aan staan.
- Snijd de ui en tomaatjes zoals aangegeven, zet apart.
Smeersel voor op de bodem
- Meng ondertussen de geitenkaas met crème fraîche, geperste knoflook en chilipoeder tot een mooie crème. Draai de voorgebakken en iets afgekoelde bodem om en besmeer met deze kaascrème, laat een randje rondom vrij.
- Verdeel eerst de uienringen over de besmeerde bodem, dan de voorgegaarde asperges en schik tot slot de halve cherrytomaatjes ertussen.
- Bak de asperge plaattaart 15 minuten in het midden van de oven of tot de korst goudbruin is.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet