keto asperge frittata

Keto asperge frittata

We hadden een paar asperges over… even kijken wat zou daarbij passen voor de lunch? Spinazie! Als ik nou eens een lekker keto asperge frittata maak? Ja dat doen we!

Advertentie

Frittata?

Frittata is Italiaans, en zou je kunnen vertalen als ‘gebakken’. Daar kan nogal wat onder verstaan worden natuurlijk. De Italiaanse frittata is eigenlijk uit armoede ontstaan, zo lezen we op Wikipedia. Het is namelijk vooral een gerecht van restjes van de dag ervoor. De ‘moderne’ frittata is een kruising van omelet, pizza en pannenkoek. Het heeft een basis van ei, en daar worden diverse groenten en kruiden aan toegevoegd. Onze keto asperge frittata, bevat naast asperge ook spinazie en bosui. Wij vonden kerrie daar het best bij passen.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto asperge frittata

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto asperge frittata

Keto asperge frittata

Een echte frittata met restjes van de vorige dag!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 208.68 koolhydraten 2.2 geiwitten 11.94 gvetten 16.59 gvezels 2.04 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erop

  • 1 stengel bosui, 10 g in ringen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de gekookte asperges in stukjes van 3 cm. Hak de spinazie grof.
  • Klop de eieren los met room, en breng op smaak met kerrie, peper en zout. Zet apart.
  • Bak in een niet te grote koekenpan de asperge even aan in olijfolie, voeg het eimengsel en de spinazie toe aan de pan. Laat 5 minuten zachtjes garen, doe dan het deksel erop om de bovenkant te laten stollen.
  • Draai als de onderkant begint te bruinen om met behulp van een deksel en bak nog even kort aan de andere kant.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met ringetjes bosui, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

Scroll naar boven