We hadden een paar asperges over… even kijken wat zou daarbij passen voor de lunch? Spinazie! Als ik nou eens een lekker keto asperge frittata maak? Ja dat doen we!
Frittata?
Frittata is Italiaans, en zou je kunnen vertalen als ‘gebakken’. Daar kan nogal wat onder verstaan worden natuurlijk. De Italiaanse frittata is eigenlijk uit armoede ontstaan, zo lezen we op Wikipedia. Het is namelijk vooral een gerecht van restjes van de dag ervoor. De ‘moderne’ frittata is een kruising van omelet, pizza en pannenkoek. Het heeft een basis van ei, en daar worden diverse groenten en kruiden aan toegevoegd. Onze keto asperge frittata, bevat naast asperge ook spinazie en bosui. Wij vonden kerrie daar het best bij passen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto asperge frittata
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto asperge frittata
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de gekookte asperges in stukjes van 3 cm. Hak de spinazie grof.
- Klop de eieren los met room, en breng op smaak met kerrie, peper en zout. Zet apart.
- Bak in een niet te grote koekenpan de asperge even aan in olijfolie, voeg het eimengsel en de spinazie toe aan de pan. Laat 5 minuten zachtjes garen, doe dan het deksel erop om de bovenkant te laten stollen.
- Draai als de onderkant begint te bruinen om met behulp van een deksel en bak nog even kort aan de andere kant.
- Bestrooi vlak voor het serveren met ringetjes bosui, eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet