Keto asperge cappuccino met bosui

Keto asperge cappuccino met bosui

Twee weken geleden zagen jullie al een heerlijke asperge roomsoep. En vandaag presenteren we onze mooie keto asperge cappuccino met bosui. Omdat we 5 kilo asperges (reeds in de diepvries) mee naar huis namen van een tripje naar Limburg, hadden we lekker veel aspergeschillen. Daar maakten we een lading bouillon mee. Maar om daar nou 2x dezelfde soep van te maken, nee, dat doen wij natuurlijk niet. Immers we houden van afwisseling, en zo hebben jullie ook wat te kiezen. We hebben niet allemaal dezelfde smaak tenslotte.

Advertentie

Feestelijk eten maakt slank

Als je een soep maakt kun je die natuurlijk gewoon in een bord of kom serveren. Zelf vind ik een soep met een cappuccino schuimlaagje mooier in een glas. Bovendien voelt het onmiddellijk feestelijker en sjieker als je achter zo’n glaasje zit. En dat maakt weer dat je net wat bewuster eet dan gewoonlijk, en bewust eten is heel goed voor je spijsvertering en dΓ‘t is dan weer goed voor je lijn. Van feestelijk eten wordt je slank! πŸ™‚ (wat het leven maar zo’n feestje….) Maar, even zonder dollen, deze soep past uitstekend in een koolhydraatarme leefstijl. Want kijk eens naar de voedingswaarden van deze fluweelzachte, keto asperge cappuccino: kcal 172.98 ⋆ koolhydraten 2.8 g ⋆ eiwitten 2.51 g ⋆ vetten 16.61 g ⋆ vezels 1.26 g per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeldΒ Libris ofΒ Bruna. In BelgiΓ« zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bijΒ Bol.comΒ in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

β™₯ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Keto asperge cappuccino met bosui

Zo maak je keto asperge cappuccino met bosui

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto asperge cappuccino met bosui

Keto asperge cappuccino met bosui

Heerlijke asperge cappuccino met een schuimlaag van hartige slagroom. Te serveren als lunch- of voorgerecht.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 172.98 ⋆ koolhydraten 2.8 g ⋆ eiwitten 2.51 g ⋆ vetten 16.61 g ⋆ vezels 1.26 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

IngrediΓ«nten

Serveren

Klik op de ingrediΓ«nten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de asperges schoon: schillen en de houtachtige onderkant eraf snijden (1-2 cm)
  • Kook de asperges met schillen en afsnijdsels 5 minuten in de bouillon. Doof het vuur en laat de asperges in de bouillon nog 10 minuten nagaren (dikke asperges 20 minuten).
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met een snuf peper en zout.
  • Haal de hele asperges uit de pan met een tang. Breng de bouillon (met de schillen) nogmaals aan de kook en laat 15 minuten extra koken. Giet de bouillon door een fijne zeef en vang deze op in een maatbeker.
  • Snijd de kopjes van de asperges en de rest in stukjes van 1 cm.
  • Snijd de bosui in ringetjes en fruit deze samen met de gesneden asperges in een klontje roomboter op laag vuur.

Serveren

  • Verdeel de gebakken bosui en asperge over de glazen. Schenk de warme, gezeefde bouillon erop en lepel de slagroom erop. Garneer elk glas met ringetjes bosui en maal er tot slot een beetje nootmuskaat over.
  • Serveer onmiddellijk en eet smakelijk!

Β© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

Scroll naar boven