keto Alfredosaus homemade

Keto Alfredosaus, homemade

Met slechts een handjevol ingrediënten, een houten lepel en een sauspan laten we je zien hoe je de lekkerste keto Alfredosaus maakt. Vele malen lekkerder dan uit een pot! De beroemde, fluweelzachte Alfredosaus bestaat uit roomboter, Parmezaanse kaas, en room. Veel mensen denken dat ze er al dik van worden als ze er naar kijken. Dat komt door het hoge vetgehalte, denken ze. Vet zit er inderdaad wel in, kijk maar naar de voedingswaarde: calorieën 364.65 kcal ⋆ koolhydraten 1.97 g ⋆ eiwitten 9.63 g ⋆ vetten 35.45 g ⋆ vezels 0.08 g. Maar voor dat vet zijn wij natuurlijk niet zo bang, integendeel!

Advertentie

Vandaag publiceren we een recept van Marloes waarin ze verrukkelijke keto Alfredosaus gebruikt. We maken er even een apart receptje van. In het recept geven we je precies de tips die je nodig hebt om een echt lekkere en fluweelzachte saus te krijgen! Deze homemade keto Alfredosaus is niet alleen zalig als fingerfood met reepjes koolhydraatarm brood, maar vormt ook absoluut een fantastische basis is voor allerlei koolhydraatarme Italiaanse gerechten. Voor tips zie het recept.

Alfredo Di Lelio

Achter het ontstaan van die heerlijke keto Alfredosaus gaat een prachtig verhaal schuil. De Romeinse restauranthouder Alfredo Di Lelio was getrouwd met ene Ines. Zij beviel in 1908 van hun zoon Armando (ook wel Alfredo II genoemd). Echter Ines was na de zwangerschap en geboorte van hun zoon erg verzwakt. Uiteraard deed vader Alfredo I er alles aan om haar weer op krachten te laten komen. En hoe doet een Italiaanse kok dat? Met goed eten natuurlijk! Dus hij maakte brede lintpasta (de wereldberoemde fettuccine) gemengd met boter en verse Parmezaanse kaas voor haar.

Moeder Ines at het met veel smaak op en stelde zelfs voor om het gerecht op te nemen in het menu van hun kleine restaurant. Zo geschiedde en uiteindelijk werd het aan tafel bereiden ervan een integraal onderdeel van het gerecht. And the rest is history zeggen we dan… Want inmiddels kent iedereen Fettuccine Alfredo en staan er potjes Alfredosaus wereldwijd op supermarkt schappen!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Bron: alfredo-roma.it

Zo maak je homemade keto Alfredosaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


keto Alfredosaus homemade

Keto Alfredosaus, homemade

Met slechts een handjevol ingrediënten, een houten lepel en een sauspan laten we je zien hoe je de lekkerste keto Alfredosaus maakt. Vele malen lekkerder dan uit een pot!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ook gebruikt

  • sauspan met dikke bodem
  • houten lepel

Voedingswaarde

Per portie (afhankelijk van hoe je het eet)
kcal 364.65 koolhydraten 1.97 geiwitten 9.63 gvetten 35.45 gvezels 0.08 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt de roomboter gelijkmatig op laag vuur in sauspan met dikke bodem. Smelten, dus niet bruinen. Ik gebruik meestal een houten lepel om de boter in beweging te houden.
  • Schenk vervolgens langzaam en al roerende met een houten lepel, de slagroom bij de boter.
  • Zet het vuur ietsje hoger en breng de saus aan de kook terwijl je blijft roeren en voeg peper en zout toe. Temper het vuur zodra de saus kookt en laat zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen tot de roombasis indikt. Roer af en toe om.
  • Voeg dan -van het vuur af- de geraspte kaas toe. Als je de saus op het vuur laat staan, gaat de kaas klonteren of wordt dradig, dat wil je niet… Blijf roeren en zorg ervoor dat de kaas helemaal wordt opgenomen in de saus. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Gebruikstips

  • Voor koolhydraatarme Fettuccini Alfredo gebruik je in breed gesneden linten courgette in combinatie met deze saus. Ook lekker met knoflook en peterselie…
  • Bedek een fathead bodem met deze keto Alfredosaus en maak af met je favoriete topping.
  • Niet alleen heerlijk over bloemkool, broccoli of champignons maar ook geweldig bij gevogelte, kalf, garnalen of gehaktballetjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

3 gedachten over “Keto Alfredosaus, homemade”

  1. Da’s leuk. Ik maak deze saus al jaren, hij gaat over allerlei gerechten en is heerlijk. Dankzij Marloes weet ik nu ook hoe hij heet. veel groeten.

      1. ja, je hebt gelijk, maar dat is dan wel weer lastig voor een digibeet als ik. Ben al blij dat ik weet hoe ik moet reageren 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven