Karamel ricotta met walnoten

Deze luchtige karamel ricotta met walnoten was het dessert in een uitgebreide lunch met lieve visite. Vroeger was ik (Anna-Karina) nooit zo van de toetjes. Tegenwoordig vind ik het een feestje om van die leuke verwennerijtjes in elkaar te knutselen.  Tja, en dan wil ik me best opofferen hoor als het opgegeten moet worden. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn.  In een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. De ricotta zorgt voor een fijne luchtige structuur dat is na zo’n fijne feestelijke lunch extra welkom. Per portie bevat het nagerecht 4.8 gram koolhydraten.

Advertentie

Boek ophalen

Het is grappig hoe dat werkt als je een kookboek hebt geschreven. Diverse vrienden van vrienden, de buren van familieleden, de stiefzus van een vriendin en bekenden van vroeger blijken ons kookboek te willen aanschaffen, zo leuk! En sommigen willen het niet opgestuurd krijgen maar komen het liever persoonlijk halen. Daar doen wij niet moeilijk over, we zetten zulke lieverds een lekkere lunch voor.  Alex en Rieky zijn van die lieverds. Ik ken ze eigenlijk van het schoolplein. Ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden zij kinderen op dezelfde school als mijn oppaskindjes. Later zagen we elkaar op verjaardagen. Verhuisd naar de andere kant van het land maar dat is met Facebook allemaal geen probleem. Dus 25 jaar later komen ze gewoon een kookboek bij je kopen! Dat is toch wel echt heel bijzonder? 

Onderdeel van de lunch was uiteraard iets uit het boek, deze zijdezachte Paprikasoep (bleek Alex zelf ook al met kerst gemaakt te hebben), als afsluiter maakten we deze karamel ricotta in een glaasje.

Variëren op de karamel ricotta

Op dit karamel ricotta dessert kun je ook weer eindeloos variëren! Neem in plaats van ricotta  ook eens kokosyoghurt, mascarpone of volle kwark. Of  suikervrije vruchtensaus in plaats van de karamelsaus. Zaden en pitten in plaats van de noten, een paar verse vruchten, een toef slagroom. Een tussenlaag van koolhydraatarme cake enzovoort! Dus ga je gang. Ze zijn allemaal even lekker, ik zal de allerlaatste zijn die beweert dat koolhydraatarm eten afzien is!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

karamel ricotta met walnoten

Zo maak je Karamel ricotta met walnoten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Karamel ricotta met walnoten

Deze karamel ricotta is in een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn. Veel variaties mogelijk!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 304.42 koolhydraten 4.8 geiwitten 10.25 gvetten 27 gvezels 0.38 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Mix of roer de ricotta, roomkaas met wat zoetstof en vanille door elkaar. Splits het mengsel om twee verschillende lagen te kunnen maken. Roer de homemade karamelsaus door het ene deel en verdeel dat over vier glazen. Bestrooi met de gehakte walnoten.
  • Meng het andere deel van het ricottamengsel met de Griekse yoghurt, proef en voeg eventueel nog extra zoetstof toe. Verdeel dit mengsel over de glazen en garneer elk glas met een halve walnoot. Zet afgedekt koel weg tot gebruik.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


11 gedachten over “Karamel ricotta met walnoten”

  1. Met verse aardbeien i.p.v. walnoten. Oei oei wat is het weer lekker. Ik at eerder wel aardbeien met mascarpone, maar samen met ricotta is het net iets lekkerder.
    Dank je wel voor deze heerlijke snoeperij. Groetjes.
    (voor vanavond staat de citroenrisotto op het menu, lekker zomers dagje)

      1. Citroenrisotto was echt heerlijk. Ondanks dat ik alleen at heb ik wel de portie voor 2 pers. gemaakt omdat je hem ook als koude lunch kunt eten.
        Dat vond ik minder een succes, heb het toch maar warm gemaakt omdat blijkt dat ik dat lekkerder vind. Geen probleem 2x heerlijke warme risotto. Je mag me er mee straffen 😉

  2. Wat is dat toetje toch overheerlijk!

    Bedankt lieve mensen voor al dat lekkers.

  3. Fokelina Vrieze

    Ik heb deze toetje gemaakt.
    Was echt super lekker ondanks dat ik niet van toetjes hou.

    En aanrader

  4. Zojuist dit toetje voor vanavond gemaakt. Ik kon het niet laten om de schaal uit te likken.. Zááálig.

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven