Karamel ricotta met walnoten

Deze luchtige karamel ricotta met walnoten was het dessert in een uitgebreide lunch met gasten. Vroeger was ik nooit zo van de toetjes. Tegenwoordig vind ik het een feestje om van die leuke verwennerijtjes in elkaar te knutselen.  Tja, en dan wil ik me best opofferen hoor als het opgegeten moet worden. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn.  In een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. De ricotta zorgt voor een fijne luchtige structuur dat is na zo’n uitgebreide lunch extra welkom.

Boek ophalen

Het is grappig hoe dat werkt als je een kookboek hebt geschreven. Diverse vrienden van vrienden, de buren van familieleden, de stiefzus van een vriendin en bekenden van vroeger blijken ons kookboek te willen aanschaffen, zo leuk! En sommigen willen het niet opgestuurd krijgen maar komen het liever persoonlijk halen. Daar doen wij niet moeilijk over, we zetten zulke lieverds een lekkere lunch voor.  Alex en Rieky zijn van die lieverds. Ik ken ze eigenlijk van het schoolplein. Ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden zij kinderen op dezelfde school als mijn oppaskindjes. Later zagen we elkaar op verjaardagen. Verhuisd naar de andere kant van het land maar dat is met Facebook allemaal geen probleem. Dus 25 jaar later komen ze gewoon een kookboek bij je kopen! Dat is toch wel echt heel bijzonder? 

Onderdeel van de lunch was uiteraard iets uit het boek, deze zijdezachte Paprikasoep (bleek Alex zelf al met kerst gemaakt te hebben), als afsluiter maakten we deze karamel ricotta in een glaasje.

karamel ricotta met walnoten

Variëren op de karamel ricotta

Op dit karamel ricotta dessert kun je ook weer eindeloos variëren! Neem i.p.v ricotta  ook eens kokosyoghurt, mascarpone of volle kwark. Of  suikervrije vruchtensaus in plaats van de karamelsaus. Zaden en pitten in plaats van de noten, een paar verse vruchten, een toef slagroom. Een tussenlaag van koolhydraatarme cake enzovoort! Dus ga je gang. Ze zijn allemaal even lekker, ik zal de allerlaatste zijn die beweert dat koolhydraatarm eten afzien is!

Kijk hier voor meer lekkere nagerechten.

Zo maak je Karamel ricotta met walnoten

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Karamel ricotta met walnoten


Door Anna-Karina Geplaatst februari 13, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 5 gr khd per portie (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze karamel ricotta is in een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn. Veel variaties mogelijk!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix of roer de ricotta, roomkaas met wat zoetstof en vanille door elkaar en splits het mengsel om twee verschillende lagen te kunnen maken. Roer de karamelsaus door het ene deel en verdeel dat over vier glazen. Bestrooi met de gehakte walnoten.
  2. Meng het andere deel van het ricottamengsel met de Griekse yoghurt, proef en voeg eventueel nog extra zoetstof toe. Verdeel dit mengsel over de glazen en garneer elk glas met een halve walnoot. Zet afgedekt koel weg tot gebruik.
  3. Variaties zie tekst boven.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “Karamel ricotta met walnoten”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

904 Shares
Share458
Pin446
Tweet