Karamel ricotta met walnoten

Deze luchtige karamel ricotta met walnoten was het dessert in een uitgebreide lunch met lieve visite. Vroeger was ik (Anna-Karina) nooit zo van de toetjes. Tegenwoordig vind ik het een feestje om van die leuke verwennerijtjes in elkaar te knutselen.  Tja, en dan wil ik me best opofferen hoor als het opgegeten moet worden. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn.  In een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. De ricotta zorgt voor een fijne luchtige structuur dat is na zo’n fijne feestelijke lunch extra welkom. Per portie bevat het nagerecht 4.8 gram koolhydraten.

Boek ophalen

Het is grappig hoe dat werkt als je een kookboek hebt geschreven. Diverse vrienden van vrienden, de buren van familieleden, de stiefzus van een vriendin en bekenden van vroeger blijken ons kookboek te willen aanschaffen, zo leuk! En sommigen willen het niet opgestuurd krijgen maar komen het liever persoonlijk halen. Daar doen wij niet moeilijk over, we zetten zulke lieverds een lekkere lunch voor.  Alex en Rieky zijn van die lieverds. Ik ken ze eigenlijk van het schoolplein. Ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden zij kinderen op dezelfde school als mijn oppaskindjes. Later zagen we elkaar op verjaardagen. Verhuisd naar de andere kant van het land maar dat is met Facebook allemaal geen probleem. Dus 25 jaar later komen ze gewoon een kookboek bij je kopen! Dat is toch wel echt heel bijzonder? 

Onderdeel van de lunch was uiteraard iets uit het boek, deze zijdezachte Paprikasoep (bleek Alex zelf ook al met kerst gemaakt te hebben), als afsluiter maakten we deze karamel ricotta in een glaasje.

Variëren op de karamel ricotta

Op dit karamel ricotta dessert kun je ook weer eindeloos variëren! Neem in plaats van ricotta  ook eens kokosyoghurt, mascarpone of volle kwark. Of  suikervrije vruchtensaus in plaats van de karamelsaus. Zaden en pitten in plaats van de noten, een paar verse vruchten, een toef slagroom. Een tussenlaag van koolhydraatarme cake enzovoort! Dus ga je gang. Ze zijn allemaal even lekker, ik zal de allerlaatste zijn die beweert dat koolhydraatarm eten afzien is!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

karamel ricotta met walnoten

Zo maak je Karamel ricotta met walnoten

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Karamel ricotta met walnoten

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze karamel ricotta is in een handomdraai gemaakt en altijd succesvol. Twee lagen romige zuivel met daartussen een crunchy laagje van noten, meer hoeft dat niet te zijn. Veel variaties mogelijk!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 304.42 koolhydraten 4.8 geiwitten 10.25 gvetten 27 gvezels 0.38 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Mix of roer de ricotta, roomkaas met wat zoetstof en vanille door elkaar. Splits het mengsel om twee verschillende lagen te kunnen maken. Roer de homemade karamelsaus door het ene deel en verdeel dat over vier glazen. Bestrooi met de gehakte walnoten.
  • Meng het andere deel van het ricottamengsel met de Griekse yoghurt, proef en voeg eventueel nog extra zoetstof toe. Verdeel dit mengsel over de glazen en garneer elk glas met een halve walnoot. Zet afgedekt koel weg tot gebruik.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top