karamel cheese mousse

Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

Omdat ik een tijdje terug heb beloofd meer nagerechten te verzinnen heb ik vandaag deze lekker luchtige karamel cheese mousse voor jullie! Laatst heb ik jullie laten zien hoe je zelf koolhydraatarme karamelsaus maakt. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar als ik dan eenmaal zo’n potje heb, dan ga ik onmiddellijk fantaseren over wat je er verder mee kunt maken. Onze desserts bevatten meestal dingen die je toch  al op je koolhydraatarme boodschappenlijstje staan: roomkaas, Griekse yoghurt en psylliumvezels.  Stel voor het zoutig van die roomkaas met die karamel… Oh! De topping kun je geheel naar eigen inzicht en smaak kiezen. Ik maakte vier verschillende schaaltjes met cheese mousse. Je kunt van alles gebruiken: chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes. Vrolijke boel, zie de foto’s!

Vezelrijk eten voor een soepele stoelgang

Ik gebruik dagelijks een paar theelepels van die psylliumvezels voor een soepele stoelgang. Een regelmatige stoelgang is heel belangrijk als je een gezond gewicht wilt bereiken en houden. De vezels zorgen volume en ook voor een soepele, zachte stoelgang. Meestal roer ik de psylliumvezels door de Griekse yoghurt of ik eet broodjes waarin ik de vezels verwerkt heb. Ooit kwam ik tot de ontdekking dat als je ‘n bakje yoghurt met die vezels even laat staan, het een heel lekker stevige maar luchtige mousse wordt. Dat bracht me op het idee om dat nu samen met de karamelsaus te verwerken in een lekker nagerecht. Omdat de karamel cheese mousse zo mooi stijf wordt kon ik er met de ijsschep leuke bolletjes van maken.

karamel cheese mousse

 

karamel cheese mousse

 

karamel cheese mousse

 

karamel cheese mousse

Psylliumvezels, de ene vezel is de andere niet!

Psylliumvezels(husk) zijn veilig te gebruiken en niet irriterend. De vezels nemen vocht op en zwellen daardoor op. Daarom moet je voldoende drinken gedurende de dag bij het gebruik van psylliumhusk anders krijg je juist een verstopping! De belangrijkste eigenschap van psylliumhusk is die zwelkracht. Volgens de Europese Pharmacopee moet psylliumhusk een zwelvermogen hebben van minimaal factor 40. De psylliumhusk van Pit & Pit die wij gebruiken (#nospon) hebben een zwelvermogen van maar liefst factor 98. Dat is ook gelijk de reden dat als je een ander merk vezels gebruikt voor de ze karamel cheese mousse je niet hetzelfde eindresultaat krijgt! Het veel gebruikte  Colon Clean van Kruidvat bevat bijvoorbeeld veel inuline, met een lager zwelvermogen. Soms zul je zelf moeten experimenteren met doseringen om te ervaren wat de werking van je eigen merk vezels precies is.

Ook lekker:

Zo maak je karamel cheese mousse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

karamel cheese mousse

Door Anna-Karina Geplaatst mei 28, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 4 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Stevige maar lekker luchtige karamel cheese mousse, met homemade karamelsaus, yoghurt en roomkaas. Natuurlijk kies je je eigen favoriete topping!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alles, behalve de garnering, met een staafmixer in een hoge kom tot een egale substantie. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet minstens 1 uur koel weg.
  2. Verdeel de opgesteven karamel cheese mousse over 4 schaaltjes. (Ik gebruikte een ijslepel maat 50 ml.) Garneer naar eigen smaak en inzicht met chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

132 Shares
Share30
Pin102
Tweet