karamel cheese mousse

Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

Omdat ik een tijdje terug heb beloofd meer nagerechten te verzinnen heb ik vandaag deze lekker luchtige karamel cheese mousse voor jullie! Laatst heb ik jullie laten zien hoe je zelf koolhydraatarme karamelsaus maakt. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar als ik dan eenmaal zo’n potje heb, dan ga ik onmiddellijk fantaseren over wat je er verder mee kunt maken. Onze desserts bevatten meestal dingen die je toch  al op je koolhydraatarme boodschappenlijstje staan: roomkaas, Griekse yoghurt en psylliumvezels.  Stel je even voor: het zoutige van die roomkaas samen met die heerlijke karamel… oh! Deze vrolijke luchtigheid bevat 3.63 gram koolhydraten per portie, exclusief de topping die je kiest. 

De topping kun je geheel naar eigen inzicht en smaak kiezen. Ik maakte vier verschillende schaaltjes met cheese mousse. Je kunt van alles gebruiken: chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes. Vrolijke boel, zie ook de foto’s!

Vezelrijk eten voor een soepele stoelgang

Ik gebruik dagelijks een paar theelepels van die psylliumvezels voor een soepele stoelgang. Een regelmatige stoelgang is heel belangrijk als je een gezond gewicht wilt bereiken en houden. De vezels zorgen volume en ook voor een soepele, zachte stoelgang. Meestal roer ik de psylliumvezels door de Griekse yoghurt of ik eet broodjes waarin ik de vezels verwerkt heb. Ooit kwam ik tot de ontdekking dat als je ’n bakje yoghurt met die vezels even laat staan, het een heel lekker stevige maar luchtige mousse wordt. Dat bracht me op het idee om dat nu samen met de karamelsaus te verwerken in een lekker nagerecht. Omdat de karamel cheese mousse zo mooi stijf wordt kon ik er met de ijsschep leuke bolletjes van maken.

Psylliumvezels, de ene vezel is de andere niet!

Psylliumvezels(husk) zijn veilig te gebruiken en niet irriterend. De vezels nemen vocht op en zwellen daardoor op. Daarom moet je voldoende drinken gedurende de dag bij het gebruik van psylliumhusk anders krijg je juist een verstopping! De belangrijkste eigenschap van psylliumhusk is die zwelkracht. Volgens de Europese Pharmacopee moet psylliumhusk een zwelvermogen hebben van minimaal factor 40. De psylliumhusk van Pit & Pit die wij gebruiken (#nospon) hebben een zwelvermogen van maar liefst factor 98. Dat is ook gelijk de reden dat als je een ander merk vezels gebruikt voor de ze karamel cheese mousse je niet hetzelfde eindresultaat krijgt! Het veel gebruikte  Colon Clean van Kruidvat bevat bijvoorbeeld veel inuline, met een lager zwelvermogen. Soms zul je zelf moeten experimenteren met doseringen om te ervaren wat de werking van je eigen merk vezels precies is.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

karamel cheese mousse

karamel cheese mousse

Zo maak je karamel cheese mousse

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Feest | Kerst | Koolhydraatarm | Onze recepten | Pasen | Vetbommen

Trefwoorden:

0-5 gr. khd | Low carb | makkelijk | snacks | stevia | suikervrij | voorjaar | zoet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

karamel cheese mousse
Door: Anna-Karina van Denderen
Stevige maar lekker luchtige karamel cheese mousse, met homemade karamelsaus, yoghurt en roomkaas. Natuurlijk kies je je eigen favoriete topping!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 265.23 kcalkoolhydraten 3.63 geiwitten 5.25 gvetten 25.2 gvezels 1.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering, zie onder

    De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

    Bereiden
     

    • Maak de karamelsaus volgens dit recept, je gebruikt 1½ el ervan in dit recept.
    • Meng alles, behalve de garnering, met een staafmixer in een hoge kom tot een egale substantie. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet minstens 1 uur koel weg.
    • Verdeel de opgesteven karamel cheese mousse over 4 schaaltjes. (Ik gebruikte een ijslepel maat 50 ml.)

    Garnering

    • Garneer bijvoorbeeld met chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes.

    © Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

    Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

    Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

    Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

    Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    2 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Scroll naar top