karamel cheese mousse

Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

Omdat ik een tijdje terug heb beloofd meer nagerechten te verzinnen heb ik vandaag deze lekker luchtige karamel cheese mousse voor jullie! Laatst heb ik jullie laten zien hoe je zelf koolhydraatarme karamelsaus maakt. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar als ik dan eenmaal zo’n potje heb, dan ga ik onmiddellijk fantaseren over wat je er verder mee kunt maken. Onze desserts bevatten meestal dingen die je toch  al op je koolhydraatarme boodschappenlijstje staan: roomkaas, Griekse yoghurt en psylliumvezels.  Stel je even voor: het zoutige van die roomkaas samen met die heerlijke karamel… oh! Deze vrolijke luchtigheid bevat 3.63 gram koolhydraten per portie, exclusief de topping die je kiest. 

Advertentie

De topping kun je geheel naar eigen inzicht en smaak kiezen. Ik maakte vier verschillende schaaltjes met cheese mousse. Je kunt van alles gebruiken: chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes. Vrolijke boel, zie ook de foto’s!

Vezelrijk eten voor een soepele stoelgang

Ik gebruik dagelijks een paar theelepels van die psylliumvezels voor een soepele stoelgang. Een regelmatige stoelgang is heel belangrijk als je een gezond gewicht wilt bereiken en houden. De vezels zorgen volume en ook voor een soepele, zachte stoelgang. Meestal roer ik de psylliumvezels door de Griekse yoghurt of ik eet broodjes waarin ik de vezels verwerkt heb. Ooit kwam ik tot de ontdekking dat als je ’n bakje yoghurt met die vezels even laat staan, het een heel lekker stevige maar luchtige mousse wordt. Dat bracht me op het idee om dat nu samen met de karamelsaus te verwerken in een lekker nagerecht. Omdat de karamel cheese mousse zo mooi stijf wordt kon ik er met de ijsschep leuke bolletjes van maken.

Psylliumvezels, de ene vezel is de andere niet!

Psylliumvezels(husk) zijn veilig te gebruiken en niet irriterend. De vezels nemen vocht op en zwellen daardoor op. Daarom moet je voldoende drinken gedurende de dag bij het gebruik van psylliumhusk anders krijg je juist een verstopping! De belangrijkste eigenschap van psylliumhusk is die zwelkracht. Volgens de Europese Pharmacopee moet psylliumhusk een zwelvermogen hebben van minimaal factor 40. De psylliumhusk van Pit & Pit die wij gebruiken (#nospon) hebben een zwelvermogen van maar liefst factor 98. Dat is ook gelijk de reden dat als je een ander merk vezels gebruikt voor de ze karamel cheese mousse je niet hetzelfde eindresultaat krijgt! Het veel gebruikte  Colon Clean van Kruidvat bevat bijvoorbeeld veel inuline, met een lager zwelvermogen. Soms zul je zelf moeten experimenteren met doseringen om te ervaren wat de werking van je eigen merk vezels precies is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

karamel cheese mousse

karamel cheese mousse

Zo maak je karamel cheese mousse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


karamel cheese mousse

Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid

Stevige maar lekker luchtige karamel cheese mousse, met homemade karamelsaus, yoghurt en roomkaas. Natuurlijk kies je je eigen favoriete topping!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 265.23 koolhydraten 3.63 geiwitten 5.25 gvetten 25.2 gvezels 1.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering, zie onder

  Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

  Bereiden
   

  • Maak de karamelsaus volgens dit recept, je gebruikt 1½ el ervan in dit recept.
  • Meng alles, behalve de garnering, met een staafmixer in een hoge kom tot een egale substantie. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet minstens 1 uur koel weg.
  • Verdeel de opgesteven karamel cheese mousse over 4 schaaltjes. (Ik gebruikte een ijslepel maat 50 ml.)

  Garnering

  • Garneer bijvoorbeeld met chocolade, zaden, pitten, noten, vruchtjes en/of gedoogde bloemblaadjes.

  © Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

  Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


  2 gedachten over “Karamel cheese mousse, vrolijke luchtigheid”

  1. Voor de fathead pizzabodem had ik 50 gram roomkaas nodig; in het bakje zit 200 gram, dus ik had 150 gram ‘over’. Na wat zoeken kwam ik dit toetje tegen en met de 150 gram roomkaas kon ik het maken voor 2 personen. Kwam goed uit, we zijn met twee personen.

   In plaats van karamelsaus heb ik er een handje frambozen uit de tuin in gedaan. Had wel wat zoetstof extra nodig, omdat er in de karamelsaus zoetstof zit en die ontbrak nu. Het staat in 2 glazen op te stijven in de koelkast. Ben heel benieuwd hoe het gaat smaken: de pizza en de mousse.

  Reacties zijn gesloten.

  Scroll naar boven