kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen

Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten. Je kent de verpakte amandelen met een dikke laag melkchocolade en een lekker kaneel-cacaolaagje aan de buitenkant? Die bevatten heel veel meer koolhydraten. In de winkel bevatten ze al snel 35-45 gram koolhydraten per 100 gram.  Nee dan deze  pure variant, die bevat slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Oké, mijn chocoladelaagje is dunner, maar veel knapperiger. Stiekem vind ik deze lekkerder. Bovendien krijg ik van deze géén maagzuur, ook mooi meegenomen.

Advertentie

Beheersing

Ik maakte een enorme schaal vanwege te verwachten bezoek. Onderstaand recept is een derde ervan. Dat alles om te voorkomen dat er al te grote beheersingsproblemen op gaan treden. Hoewel ze dus veel minder koolhydraten bevatten dan het origineel, hóef je niet per se alles in 1 x op te eten. Houd het verstandig en neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je!  

Kaneel weetje

Kaneel heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel. Een theelepeltje kaneel per dag zorgt al voor deze gunstige effecten. Door een stabiele bloedsuikerspiegel maak je minder insuline aan. (Insuline zorgt er o.a. voor dat je makkelijker vet opslaat.). Met een stabiele bloedsuikerspiegel heb je tevens veel minder last van snaailust. Immers dat wordt veroorzaakt door een snel dalende bloedsuiker na een suikerpiek. Denk daar eens aan als je de kaneel choco amandelen laat smelten in je mond!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kaneel choco amandelen
kaneel choco amandelen

Zo maak je kaneel choco amandelen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen

Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ook gebruikt

 • Bakblik met bakpapier

Voedingswaarde

Per 100 gram
kcal 642.4 koolhydraten 10 geiwitten 20.2 gvetten 55.7 gvezels 5.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 x 100 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Smelt de chocolade au bain marie.
 • Bekleed een bakblik met bakpapier.
 • Roer de ongezouten, geroosterde amandelen door de gesmolten chocolade. Spreid de warme choco amandelen uit over het beklede bakblik en laat (bijna) opstijven.
 • Meng het cacaopoeder met kaneel. Voorzie de amandelen van een cacao kaneellaagje. Bestuiven of erdoor rollen. Teveel gedoe? Maak er dan gewoon amandel-rotsjes van. Laat een stuk of 5 amandelen aan elkaar als rotsje opstijven en bestuif met het kaneel-cacaomengsel. Wat je zelf handig vindt.

Bewaren

 • Voor een extra knapperige chocolaag leg je de amandelen in de koelkast. Extra lekker en misschien wel zo veilig. Want ze zijn te lekker eigenlijk.
 • Wees verstandig en neem er een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft de weegschaal een beetje aardig voor je. 
 • NB: op de foto zie je 3 x dit recept.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept15 gedachten over “Kaneel choco amandelen”

 1. Heb ze gemaakt, heerlijk! Heb ze door de chocolade geroerd en daarna uitgespreid op papier en vervolgens de caoa-kaneelpoeder er over gestrooid. Geen vieze handen 😉 Bbedankt voor dit recept!

  1. Geen zin in vieze vingers dus lekker gestrooid via een theezeef en daarna wat met de bakplaat geschud. Ging prima! Maare…. wat zijn ze lekker!!!!! Oei, dat wordt lastig om eraf te blijven!!

    1. Geen idee hoe het kan, maar vond ze na een paar dagen lekkerder dan de eerste dag.
     Ga er nu nog een aantal maken 😊
     En natuurlijk leuke recepten uit m’n 3e boek van jullie uitzoeken!

     1. Ik ook weet het ook niet 😉
      Leuk! bevalt het 3e boek een beetje? Zou je een review willen overwegen bij BOL? Dat is voor ons van groot belang, zeker in deze lastige tijden…

 2. Hi,

  Ik heb sinds maart diabetes, en vroeg mij dus af wat kaneel dan met mij doet aangezien het zorgt voor minder insuline.

 3. Heerlijk zijn ze! Gezellige en lekkere snack voor bij mijn verjaardag…! Nu nog een bakje over voor de echte dag!

 4. Wat een fantastisch leuk recept. Dank je wel. Binnenkort krijg ik logees en ik zal ze verwennen met deze alternatieve ‘truffels’.

 5. Harriët Mattemaker

  Oei, oei, hoe ga ik dit weerstaan?? Niet, dus ik ga ze komend weekend maken! Wat een idee!

Reacties zijn gesloten.

4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)
Scroll naar boven