Kaneel choco amandelen

kaneel choco amandelen

Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten. Je kent de verpakte amandelen met een dikke laag melkchocolade en een lekker kaneel-cacaolaagje aan de buitenkant? Die bevatten heel veel meer koolhydraten. In de winkel bevatten ze al snel 35-45 gram koolhydraten per 100 gram.  Nee dan deze  pure variant, die bevat slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Oké, mijn chocoladelaagje is dunner, maar veel knapperiger. Stiekem vind ik deze lekkerder. Bovendien krijg ik van deze géén maagzuur, ook mooi meegenomen.

Beheersing

Ik maakte een enorme schaal vanwege te verwachten bezoek. Onderstaand recept is een derde ervan. Dat alles om te voorkomen dat er al te grote beheersingsproblemen op gaan treden. Hoewel ze dus veel minder koolhydraten bevatten dan het origineel, hóef je niet per se alles in 1 x op te eten. Houd het verstandig en neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je!  

Kaneel weetje

Kaneel heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel. Een theelepeltje kaneel per dag zorgt al voor deze gunstige effecten. Door een stabiele bloedsuikerspiegel maak je minder insuline aan. (Insuline zorgt er o.a. voor dat je makkelijker vet opslaat.). Met een stabiele bloedsuikerspiegel heb je tevens veel minder last van snaailust. Immers dat wordt veroorzaakt door een snel dalende bloedsuiker na een suikerpiek. Denk daar eens aan als je de kaneel choco amandelen laat smelten in je mond!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kaneel choco amandelen
kaneel choco amandelen

Zo maak je kaneel choco amandelen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Kaneel choco amandelen

kaneel choco amandelen
Door: Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min

Ook gebruikt

  • Bakblik met bakpapier

Voedingswaarde

Per 100 gram
kcal 642.4 koolhydraten 10 geiwitten 20.2 gvetten 55.7 gvezels 5.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 x 100 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Roer de ongezouten, geroosterde amandelen door de gesmolten chocolade. Spreid de warme choco amandelen uit over het beklede bakblik en laat (bijna) opstijven.
  • Meng het cacaopoeder met kaneel. Voorzie de amandelen van een cacao kaneellaagje. Bestuiven of erdoor rollen. Teveel gedoe? Maak er dan gewoon amandel-rotsjes van. Laat een stuk of 5 amandelen aan elkaar als rotsje opstijven en bestuif met het kaneel-cacaomengsel. Wat je zelf handig vindt.

Bewaren

  • Voor een extra knapperige chocolaag leg je de amandelen in de koelkast. Extra lekker en misschien wel zo veilig. Want ze zijn te lekker eigenlijk.
  • Wees verstandig en neem er een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft de weegschaal een beetje aardig voor je. 
  • NB: op de foto zie je 3 x dit recept.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top