kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen waar je wel zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk, en met maar weinig ingrediënten. De verpakte amandelen met een dikke laag melkchocolade en een lekker kaneel-cacaolaagje aan de buitenkant bevatten heel veel meer koolhydraten (zo’n 35-45 gr. khd) dan mijn pure variant. Mijn laag chocolade is wat dunner en maar knapperiger. Stiekem vind ik deze lekkerder en ik krijg er géén maagzuur van, ook mooi meegenomen.

 

Hoeveelheden in recept

Ik maakte een enorme schaal vanwege te verwachten bezoek. Onderstaand recept heb ik wat bescheidener gehouden (een derde van de hoeveelheid die ik maakte) om te voorkomen dat er al te grote beheersingsproblemen optreden. Hoewel ze veel minder koolhydraten bevatten dan het origineel, is het niet echt raadzaam alles in 1 x weg te stouwen. Hou het verstandig en neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je!

Dit leuke klusje levert wel een klein ontploffinkje in je keuken op. Als je niet zo van vieze handen houdt, dan moet je even handschoenen aandoen.  Ik hou wel van ‘n kinderlijk kleuterklusje op z’n tijd.

kaneel choco amandelen

Weetje

Kaneel heeft een goede uitwerking op onze bloedsuikerspiegel en dat zorgt ervoor dat je minder insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat je makkelijker vet opslaat. Met een stabiele  bloedsuikerspiegel zul je dus minder snel lekkere trek hebben. Een theelepeltje kaneel per dag zorgt al voor deze gunstige effecten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze kaneel choco amandelen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kaneel choco amandelen


kaneel choco amandelen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 24, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 100 gram
 • Koolhydraten: 10 gr. khd 100 gram (100 gram uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 5 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Na een kleine ontploffing in je keuken heb je kaneel choco amandelen waar je zonder schuldgevoel van kan eten!, Dus, maak ze lekker zelf!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Ik had alleen Alesto amandelen in huis die zijn gezouten... dus dat veegde uk ik eraf! Roer de ongezouten amandelen door de gesmolten chocolade.
 3. Spreid de warme choco amandelen uit over een met bakpapier bekleed bakblik en laat -bijna helemaal- opstijven.
 4. Rol amandel voor amandel tussen je -schone- handen een beetje in vorm en rol ze direct door het kaneel-cacao mengsel. Ja dat klopt, je handen worden smerig... en je houdt chocola en cacao over. Ik gebruikte een theezeefje om overtollig poeder eraf te schudden. Teveel gedoe? Maak er dan gewoon amandel-rotsjes van. Laat een stuk of 5 amandelen aan elkaar als rotsje opstijven en bestuif met het kaneel-cacaomengsel.
 5. Hoe reken je dat uit? 12 gr khd voor het hele recept (ca. 100 gram) maar je houdt wel wat chocola over, dus 10 gr. khd lijkt me wel redelijk.
 6. Voor een extra knapperige chocolaag leg je de amandelen in de koelkast, misschien ook wel zo veilig, want ze zijn te lekker eigenlijk. Geniet verstandig!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Kaneel choco amandelen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

798 Shares
Share659
Pin139
Tweet