kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen

Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten. Je kent de verpakte amandelen met een dikke laag melkchocolade en een lekker kaneel-cacaolaagje aan de buitenkant? Die bevatten heel veel meer koolhydraten. In de winkel bevatten ze al snel 35-45 gram koolhydraten per 100 gram.  Nee dan deze  pure variant, die bevat slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Oké, mijn chocoladelaagje is dunner, maar veel knapperiger. Stiekem vind ik deze lekkerder. Bovendien krijg ik er géén maagzuur van, ook mooi meegenomen.

Beheersing

Ik maakte een enorme schaal vanwege te verwachten bezoek. Onderstaand recept is een derde ervan. Dat alles om te voorkomen dat er al te grote beheersingsproblemen op gaan treden. Hoewel ze dus veel minder koolhydraten bevatten dan het origineel, is hóef je niet per se alles in 1 x weg te stouwen. Hou het verstandig, neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je!  

Kaneel weetje

Kaneel heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel. Een theelepeltje kaneel per dag zorgt al voor deze gunstige effecten. Door een stabiele bloedsuikerspiegel maak je minder insuline aan. (Insuline zorgt er o.a. voor dat je makkelijker vet opslaat.). Met een stabiele bloedsuikerspiegel heb je tevens veel minder last van snaailust. Immers dat wordt veroorzaakt door een snel dalende bloedsuiker na een suikerpiek.

kaneel choco amandelen

kaneel choco amandelen

 

Zo maak je kaneel choco amandelen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


kaneel choco amandelen

Kaneel choco amandelen

door Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 15 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten per 100 gram
Koolhydraten 10 g

Uit recept

100 gram

Ook nodig

  • Bakblik met bakpapier

Ingrediënten

Bereiden

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Zet een bakblik met bakpapier klaar
  • Roer de ongezouten, geroosterde amandelen door de gesmolten chocolade. Spreid de warme choco amandelen uit over het beklede bakblik en laat (bijna) opstijven.
  • Meng het cacaopoeder met kaneel. Voorzie de amandelen van een cacao kaneellaagje. Bestuiven of erdoor rollen. Teveel gedoe? Maak er dan gewoon amandel-rotsjes van. Laat een stuk of 5 amandelen aan elkaar als rotsje opstijven en bestuif met het kaneel-cacaomengsel. Wat je zelf handig vindt.
Bewaren
  • Voor een extra knapperige chocolaag leg je de amandelen in de koelkast. Extra lekker en misschien wel zo veilig. Want ze zijn te lekker eigenlijk.
  • Houd het verstandig en neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je. 
  • NB: op de foto zie je 3 x dit recept.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 408 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Kaneel choco amandelen”