kabeljauw in een kaaskorstje

Kabeljauw in een kaaskorstje

Laat ik maar eerlijk zijn: Ik eet liever vis zoals zalm en tonijn dan magere vis zoals kabeljauw. Kabeljauw is me een beetje al te gewoontjes. “Zie het als een uitdaging om er wat lekkers van te maken”, denk ik tegenwoordig! Zo kwam ik op het idee van deze kabeljauw in een kaaskorstje. Een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht en met die frisse salade in een glas erbij. Per portie bevat het 2.45 gram koolhydraten, dus inclusief die salade. Ik gebruikte overigens duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik. Maar als je liever verse hebt, doe dat dan!

Erbij

Bij de kabeljauw in een kaaskorstje zie je nog een saladecoupe en als bonus hadden we er nog een heerlijke room-omelet gratis bij. Ik hield namelijk wat geklopt ei over, zonde om weg te gooien! Dus goot ik het samen met een scheutje slagroom nog bij de kabeljauw.  Je zou daar nog wat groente als courgette, ui, tomaat en paprika doorheen kunnen mengen als je dat liever hebt dan de salade die ik erbij maakte.  In de saladecoupe verwerkte ik naast veldsla ook 2 plakjes in blokjes gesneden vegetarische ‘kipfilet’. Voor de dressing roerde ik het laatste beetje slagroom met een restje geitenkaas tot een romig sausje, heerlijk!

Vis combineren met spinazie?

Combinaties van vis met nitraatrijke groenten (spinazie bv.) werden vroeger afgeraden, omdat dan nitrosamines zouden kunnen ontstaan. Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s. 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kabeljauw in een kaaskorstje
kabeljauw in een kaaskorstje

PS: kijk eens goed naar die prachtige veldsla? Zo mooi die opgerolde blaadjes.

Zo maak je de kabeljauw in een kaaskorstje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Kabeljauw in een kaaskorstje

kabeljauw in een kaaskorstje
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze kabeljauw in een kaaskorstje is een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht. Met een frisse salade erbij, ruik ik het voorjaar al! Ik gebruikte duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik.
4.88 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie, inclusief de salade
calorieën 344.05 kcalkoolhydraten 2.45 geiwitten 23.45 gvetten 26.5 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kabeljauw

Salade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Laat zo nodig de vis ontdooien.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Meng amandelmeel, sesamzaad, geraspte oude kaas en peper en zout. Dit gebruik je als paneermeel.
  • Klop het ei los met een lepel water en wentel de kabeljauw erdoor. Wentel daarna de vis door het paneermeel, zodat alles rondom een laagje krijgt. Leg de moten kabeljauw in de ovenschaal en bedek met de rest van het "paneermeel". Klop een scheut slagroom door het overgebleven eitje en giet dat bij de vis.
  • Bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar in de oven. Om de korst mooi bruin en knapperig te krijgen zet je tot slot de kabeljauw 2-2,5 minuut onder de grill.

Salade

  • Snijd de tomaatjes grof en verdeel over twee glazen. Meng slagroom met geitenkaas tot een dressing en lepel de helft over de tomaten. Doe de sla er in kleine stukjes bovenop en tot slot reepjes kipfilet, de andere helft van de dressing en een toef veldsla.
  • Serveer de kabeljauw in kaas-amandelkorstje op en leuk bordje met een plukje veldsla en je feestje kan beginnen! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top