kabeljauw in een kaaskorstje

Kabeljauw in een kaaskorstje

Laat ik maar eerlijk zijn: Ik eet liever vis zoals zalm en tonijn dan magere vis zoals kabeljauw. Kabeljauw is me een beetje al te gewoontjes. “Zie het als een uitdaging om er wat lekkers van te maken”, denk ik tegenwoordig! Zo kwam ik op het idee van deze kabeljauw in een kaaskorstje. Een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht en met die frisse salade erbij, ruik ik het voorjaar al! Ik gebruikte duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik.

Erbij

Bij de kabeljauw in een kaaskorstje zie je nog een saladecoupe en als bonus hadden we er nog een heerlijke room-omelet gratis bij. Ik hield namelijk wat geklopt ei over, zonde om weg te gooien! Dus goot ik het samen met een scheutje slagroom nog bij de kabeljauw.  Je zou daar nog wat groente als courgette, ui, tomaat en paprika doorheen kunnen mengen als je dat liever hebt dan de salade die ik erbij maakte.  In de saladecoupe verwerkte ik naast veldsla ook 2 plakjes in blokjes gesneden vegetarische ‘kipfilet’. Voor de dressing roerde ik het laatste beetje slagroom met een restje geitenkaas tot een romig sausje, heerlijk!

Vis combineren met spinazie?

Combinaties van vis met nitraatrijke groenten (spinazie bv.) werden vroeger afgeraden, omdat dan nitrosamines zouden kunnen ontstaan. Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s. Bron: Voedingscentrum okt. 2014.

PS: kijk eens naar die prachtige veldsla? Prachtig toch?

kabeljauw in een kaaskorstje

kabeljauw in een kaaskorstje

 

 

Zo maak je de kabeljauw in een kaaskorstje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

kabeljauw in een kaaskorstje

Kabeljauw in een kaaskorstje

door Anna-Karina van Denderen
Deze kabeljauw in een kaaskorstje is een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht. Met een frisse salade erbij, ruik ik het voorjaar al! Ik gebruikte duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

1,8 gram koolhydraten kabeljauw + 3 gram koolhydraten salade =
4,8 gram koolhydraten totaal per portie
Koolhydraten 4.8 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Kabeljauw
Salade totaal 3 khd

Bereiden

  • Laat zo nodig de vis ontdooien.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Meng amandelmeel, sesamzaad, geraspte oude kaas en peper en zout. Dit gebruik je als paneermeel.
  • Klop het ei los met een lepel water en wentel de kabeljauw erdoor. Wentel daarna de vis door het paneermeel, zodat alles rondom een laagje krijgt. Leg de moten kabeljauw in de ovenschaal en bedek met de rest van het "paneermeel". Klop een scheut slagroom door het overgebleven eitje en giet dat bij de vis.
  • Bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar in de oven. Om de korst mooi bruin en knapperig te krijgen zet je tot slot de kabeljauw 2-2,5 minuut onder de grill.
Salade
  • Snijd de tomaatjes grof en verdeel over twee glazen. Meng slagroom met geitenkaas tot een dressing en lepel de helft over de tomaten. Doe de sla er in kleine stukjes bovenop en tot slot reepjes kipfilet, de andere helft van de dressing en een toef veldsla.
  • Serveer de kabeljauw in kaas-amandelkorstje op en leuk bordje met een plukje veldsla en je feestje kan beginnen! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 116 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Kabeljauw in een kaaskorstje”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like