kabeljauw in een kaas-amandelkorstje

Kabeljauw in een kaas-amandelkorstje

Laat ik eerlijk zijn: Ik eet liever vette vis zoals zalm en tonijn dan magere vis zoals kabeljauw. Kabeljauw is me een beetje al te gewoontjes. “Zie het als een uitdaging om er wat lekkers van te maken”, denk ik tegenwoordig! Zo kwam ik op het idee van deze kabeljauw in een kaas-amandelkorstje. Een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht en met die frisse salade erbij, ruik ik het voorjaar al! Ik gebruikte duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik.

 

Serveertips
Ik hield geklopt ei over (zonde om weg te gooien) en goot dat samen met een scheutje slagroom nog bij de kabeljauw. Als bonus hadden we er dus een heerlijke room-omelet gratis bij. Je zou daar nog wat groente als courgette, ui, tomaat en paprika doorheen kunnen mengen als je dat liever hebt dan de salade die ik erbij maakte. Maar als je naar die veldsla kijkt, krijg je daar dan geen zin in? Prachtig toch?

veldsla

 

In de salade verwerkte ik naast die mooie veldsla ook 2 plakjes in blokjes gesneden vegetarische filet, dat smaakt ongeveer zoals kip- of kalkoenfilet. Voor de dressing roerde ik het laatste beetje slagroom met een restje geitenkaas tot een romig sausje, heerlijk! (zie foto’s)

Vis combineren met spinazie etc.
Combinaties van vis met nitraatrijke groenten (spinazie bv.) werden vroeger afgeraden omdat dan nitrosamines zouden kunnen ontstaan. Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s. 
(Voedingscentrum okt. 2014)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de kabeljauw in een kaas-amandelkorstje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kabeljauw in een kaas-amandelkorstje

kabeljauw in een kaas-amandelkorstje

Door Anna-Karina Geplaatst januari 9, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 1,8 pp kabeljauw, 4,8 khd met salade (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Laat ik eerlijk zijn: Ik eet liever vette vis zoals zalm en tonijn dan magere vis zoals kabeljauw. Kabeljauw is me een beetje al te …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden) en vet een ovenschaal in met wat olie.
    Meng amandelmeel, sesamzaad, kaas en peper en zout door elkaar tot een soort paneermeel.
  2. Klop het ei los met een lepel water en haal de (ontdooide) kabeljauw erdoorheen. Wentel de vis door het paneermeel van amandel en kaas. Zorg dat alles rondom een laagje krijgt. Leg de moten kabeljauw in de ovenschaal en bedek met de rest van het "paneermeel".
  3. Klop een scheut slagroom door het overgebleven eitje en giet dat in je ovenschaal bij de vis. Bak de kabeljauw 15-20 minuten gaar in de oven. Om de korst mooi bruin en knapperig te krijgen zet je de kabeljauw kort 2-2,5 minuut onder de grill.
  4. SALADE
    3 cherrytomaatjes,3 bladen ijsbergsla, toefje veldsla, en vegetarische (kip)filet. Dressing is niets anders dan slagroom geroerd met geitenkaas. (Salade is ong. 3 gr. khd per portie)
    Terwijl de kabeljauw in de oven staat maak je de salade: Maak laagjes in een groot glas. Serveer de kabeljauw in kaas-amandelkorstje op en bordje met een plukje veldsla en je feestje kan beginnen! Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Kabeljauw in een kaas-amandelkorstje”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

132 Shares
Share115
Pin17
Tweet