kabeljauw in een kaaskorstje

Kabeljauw in een kaaskorstje

Laat ik maar eerlijk zijn: Ik eet liever vis zoals zalm en tonijn dan magere vis zoals kabeljauw. Kabeljauw is me een beetje al te gewoontjes. “Zie het als een uitdaging om er wat lekkers van te maken”, denk ik tegenwoordig! Zo kwam ik op het idee van deze kabeljauw in een kaaskorstje. Een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht en met die frisse salade in een glas erbij. Per portie bevat het 2.45 gram koolhydraten, dus inclusief die salade. Ik gebruikte overigens duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik. Maar als je liever verse hebt, doe dat dan!

Advertentie

Erbij

Bij de kabeljauw in een kaaskorstje zie je nog een saladecoupe en als bonus hadden we er nog een heerlijke room-omelet gratis bij. Ik hield namelijk wat geklopt ei over, zonde om weg te gooien! Dus goot ik het samen met een scheutje slagroom nog bij de kabeljauw.  Je zou daar nog wat groente als courgette, ui, tomaat en paprika doorheen kunnen mengen als je dat liever hebt dan de salade die ik erbij maakte.  In de saladecoupe verwerkte ik naast veldsla ook 2 plakjes in blokjes gesneden vegetarische ‘kipfilet’. Voor de dressing roerde ik het laatste beetje slagroom met een restje geitenkaas tot een romig sausje, heerlijk!

Vis combineren met spinazie?

Combinaties van vis met nitraatrijke groenten (spinazie bv.) werden vroeger afgeraden, omdat dan nitrosamines zouden kunnen ontstaan. Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kabeljauw in een kaaskorstje
kabeljauw in een kaaskorstje

PS: kijk eens goed naar die prachtige veldsla? Zo mooi die opgerolde blaadjes.

Zo maak je de kabeljauw in een kaaskorstje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

kabeljauw in een kaaskorstje

Kabeljauw in een kaaskorstje

Deze kabeljauw in een kaaskorstje is een onverwacht feestelijk koolhydraatarm gerecht. Met een frisse salade erbij, ruik ik het voorjaar al! Ik gebruikte duurzame diepvries kabeljauwfilets. Handig om in huis te hebben en voor dit doel uitermate geschikt, wel even ontdooien voor gebruik.
4.94 van 15 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie, inclusief de salade
kcal 344.05 koolhydraten 2.45 geiwitten 23.45 gvetten 26.5 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kabeljauw

Salade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Laat zo nodig de vis ontdooien.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Meng amandelmeel, sesamzaad, geraspte oude kaas en peper en zout. Dit gebruik je als paneermeel.
  • Klop het ei los met een lepel water en wentel de kabeljauw erdoor. Wentel daarna de vis door het paneermeel, zodat alles rondom een laagje krijgt. Leg de moten kabeljauw in de ovenschaal en bedek met de rest van het "paneermeel". Klop een scheut slagroom door het overgebleven eitje en giet dat bij de vis.
  • Bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar in de oven. Om de korst mooi bruin en knapperig te krijgen zet je tot slot de kabeljauw 2-2,5 minuut onder de grill.

Salade

  • Snijd de tomaatjes grof en verdeel over twee glazen. Meng slagroom met geitenkaas tot een dressing en lepel de helft over de tomaten. Doe de sla er in kleine stukjes bovenop en tot slot reepjes kipfilet, de andere helft van de dressing en een toef veldsla.
  • Serveer de kabeljauw in kaas-amandelkorstje op en leuk bordje met een plukje veldsla en je feestje kan beginnen! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




11 gedachten over “Kabeljauw in een kaaskorstje”

  1. Wat een heerlijk recept! En dan dat lekkere knapperige korstje! Het was weer smullen vanavond!

  2. Gisteren voor mijn heer Hans ( haha de mijne draagt dezelfde naam) de kabeljouw gemaakt, hij heeft gesmuld. Ik had recept gezien op facebook, maar ik kwam erachter dat ik het eerste boek bezit! Nu gelijk de twee andere boeken ook besteld! Vorige week de risotto met champignonsaus gemaakt, saus was succes maar de bloemkool was niet echt gaar, daar moet ik nog op oefenen!

  3. Emmy van Wijk

    Zo. Dat was lekker. Deze keer verse Pangasiusfilet gebruikt en ik moet zeggen dat het een topper werd. Allemaal dankzij dit heerlijke en originele recept. Dank Anna Karina.

  4. Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt helemaal volgens recept.
    Mooie dikke kabeljauw filets gebruikt. Toch was het gerecht wat droog in z’n totaliteit.
    Smaak prima. Toch nog iets bedenken waardoor het gerecht iets smeuïger blijft.

    1. Goedemorgen,
      Als je denkt dat het aan de korst ligt, dan zou ik ‘m zonder korst maken de volgende keer of korter in de oven. Wellicht is je oven toch heter dan die van mij. Kabeljauw en witvis in het algemeen hebben een zeer korte gaartijd. Te lang bakken resulteert snel in een te droge vis.

  5. Emmy van Wijk

    Even op internet gezocht naar een bereiding voor de kabeljauw die ik vandaag, vers bij de visboer, kocht. En waar kwam ik uit? Bij dit heerlijke recept. Toppertje weer.

      1. Emmy van Wijk

        Wij zijn gek op zuurkool, zoals jij het maakt…

        Het is nog vroeg deze zaterdagmorgen, maar het water loopt me al weer in de mond. Ik heb net in mijn mailbox gekeken en oei, wat lijkt me die combi ook weer heerlijk. Pompoen en zuurkool; een goed huwelijk! Bedankt maar weer.

  6. Carlo van Gestel

    Een heerlijk recept. Indien geen amandelmeel en sesammeel, dan kan het ook door hele amandelen in de blender fijn te malen en te gebruiken als ‘bloem’.
    Wij hebben het gegeten met geroosterd khd-arm brood waar tomaten en oregano in was verwerkt. (7 khd. per 100 gram)

    Een volledige maaltijd, ’t was heerlijk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven