Kabeljauw courgetteschotel

Koolhydraatarm, vooraf te maken, voedzaam, gezond én lekker. Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet aan al jullie wensen lijkt me? Tomaat en courgette combineert vrij makkelijk met andere groenten en vissoorten, geef er lekker je eigen draai aan. Je kan op dit thema dus eindeloos varieren, heel handig om restjes in te verwerken!

In de Gobento-facebookgroep kwam van de week een Tajine gerecht voorbij, altijd leuk zo’n fraaie schaal. Mocht je die niet bezitten dan is deze kabeljauw courgetteschotel een alternatiefje. Omdat je het gerecht de eerste ovenronde afdekt wordt het ook een soort tajine (stoofgerecht), de groente en de vis laten vrij veel vocht achter in de schaal, lekker soppen met een focaccia broodje!.

Erbij: Bleekselderij met champignonsaus

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze kabeljauw courgetteschotel 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kabeljauw courgetteschotel

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 9, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 5,3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Koolhydraatarm, vooraf te maken, voedzaam, gezond én lekker. Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet aan al jullie wensen lijkt me? …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smeer een ovenschaal in met kokosolie. Leg de 2 moten kabeljauw op de bodem van de schaal en besmeer ze met de (zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus. maal er wat viskruiden over.
  2. Snijd 1 tomaat in plakken en verdeel over de vis Strooi er naar smaak oregano of andere gedroogde kruiden over. Nu kan je het afgedekt in de koelkast zetten om later af te maken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
    Slijp de courgette met een pappardelle slijper of Spirelli. leg de rauwe courgette bovenop en maal er nog wat peper en zout over. Dek de schotel af met alufolie of bakpapier waar je een paar gaatjes in prikt zodat het vocht eruit kan.
  4. Laat eerst afgedekt 20 minuten garen in de oven, haal de bedekking eraf (druk de courgette met een vork een beetje naar beneden) en gaar de schotel nog eens 10 minuten tot je de courgette ook gaar genoeg vindt. Als je vis nog bevroren was dan tel je 10 minuten op bij de eerste 'ovenronde'.
  5. Lekker voor erbij is de Bleekselderij met champignonsaus en een focaccia om te soppen. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Kabeljauw courgetteschotel”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

54 Shares
Share12
Pin42
Tweet