kabeljauw courgetteschotel 

Kabeljauw courgetteschotel

Koolhydraatarm, vooraf te maken, voedzaam, gezond én lekker. Check, check, check! Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet aan al jullie wensen lijkt me? Tomaat en courgette combineert vrij makkelijk met andere groenten en vissoorten, geef er lekker je eigen draai aan. Je kan op dit thema dus eindeloos variëren. Tevens heel handig om restjes in te verwerken!

Tajine?

Ergens kwam van de week een Tajine gerecht voorbij, altijd leuk zo’n fraaie schaal. Mocht je die niet bezitten dan is deze kabeljauw courgetteschotel wel een goed alternatief. Omdat je het gerecht de eerste ovenronde afdekt wordt het ook een soort tajine (stoofgerecht). Echter, de groente en de vis laten op die manier wel vrij veel vocht achter in de schaal. Is niet echt erg, want dat kun je weer lekker opnemen met een focaccia broodje! Extra voedzaam. Als bijgerecht hadden we deze simpele maar verrukkelijke Bleekselderij met champignonsaus.

 kabeljauw courgetteschotel 

kabeljauw courgetteschotel 

 

Zo maak je deze kabeljauw courgetteschotel 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


kabeljauw courgetteschotel 

Kabeljauw courgetteschotel

door Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarm, vooraf te maken, voedzaam, gezond én lekker. Check, check, check! Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet aan al jullie wensen lijkt me? Tomaat en courgette combineert vrij makkelijk met andere groenten en vissoorten, geef er lekker je eigen draai aan.
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

5,3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 5.3 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in met roomboter.
  • Leg de kabeljauw in de schaal en verdeel de tomatensaus (of passata) erover, maal er viskruiden over.
  • Snijd de tomaat in plakken en verdeel over de vis. Bestrooi met oregano. Slijp de courgette met een pappardelle slijper of Spirelli en leg de slierten bovenop in de ovenschaal. Maal er tot slot peper en zout over. Dek af met bakpapier. (Bewaar max. 8 uur koel tot gebruik.)
  • Prik gaatjes in het bakpapier en laat afgedekt eerst 20 minuten garen in de oven. Als de vis nog bevroren was dan tel je hier 10 minuten bij op). Verwijder het bakpapier en gaar nog 10 minuten of tot de courgette gaar is.
  • Lekker voor erbij is ook de Bleekselderij met champignonsaus en een focaccia om al het vocht op te nemen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 523 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Kabeljauw courgetteschotel”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like