kaaspannenkoek

Kaaspannenkoek lunch of ontbijt

Soms is een gerechtje zo simpel, dan plaats ik alleen even 1 eindfoto op mijn eigen Facebookpagina. Zo ook met deze koolhydraatarme kaaspannenkoek. Nou dat heb ik geweten… heel erg veel boel reacties en likes! Dus heb ik toch maar even het volledige recept uitgewerkt voor de website.
Ook de koolhydraten staan er bij zoals jullie van me gewend zijn. Dat is soms wel een hele klus, soms ben ik langer bezig met schrijven en uitrekenen en de foto’s plaatsen dan met het recept. Maar ik hou er nu eenmaal van als het allemaal een beetje klopt! Bij dit recept voor de kaaspannenkoek viel het reuze mee.

 

Makkelijk & snel

Ik was snipverkouden en niet echt topfit, dus zocht ik een makkelijke en snelle koolhydraatarme lunch (als stevig ontbijt mag het ook). Wel iets met veel smaak. Ik hou erg van een lekkere stevige kaaspannenkoek! De pannenkoek kun je makkelijk uitbreiden met groente mijn favorieten zijn een flinke hand gesneden spinazie, rucola of paksoi erdoor of erop, maar gekookte groente zoals broccoli, boontjes, paprika kan natuurlijk ook hè, als je dat lekkerder vindt. Smaken verschillen nu eenmaal.  Het is een redelijk dikke pannenkoek geworden, beetje te groot eigenlijk, maar hij was me toch lekkerrrrr!

Meer manieren
Er zijn diverse manieren om een kaaspannenkoek te bakken. Er zijn mensen die de geraspte kaas door het beslag roeren voordat de pannenkoek gebakken wordt. Wat ook kan is snel (anders lukt het niet) plakken kaas in natte beslag dopen en een dun laagje beslag extra over de kaas gieten. Maar van mijn heer Hans heb ik geleerd om aan allebei de kanten kaas te doen zodat je aan de onderkant een mooi krokant kaaskorstje krijgt en aan de bovenkant een gesmolten kaastopping. Dat vind ik de lekkerste manier.

Ik heb er maar 1 foto van, klik voor vergroting:

kaaspannenkoek

Zo maak je deze geweldige kaaspannenkoek

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kaaspannenkoek lunch of ontbijt

kaaspannenkoek

Door Anna-Karina Geplaatst februari 19, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 pannenkoek
  • Koolhydraten: 3 gram khd (1 pannenkoek uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 6 minuten
  • Klaar in: 9 minuten

Kaaspannenkoek met aan allebei de kanten kaas zodat de onderkant een mooi krokant kaaskorstje krijgt en aan de bovenkant een gesmolten kaastopping. Hmm!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de melk en de kaas door elkaar. Voeg dan een scheutje melk toe tot het beslag een beetje vloeibaar is maar nog wel stevig.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de pannenkoek aan 1 kant lichtbruin. Niet te hard want amandelmeel verbrand redelijk snel en dat is erg ongezond. Strooi wat geraspte kaas over de pannenkoek voor het omdraaien en laat dat smelten. Draai je pannenkoek voorzichtig om. Bak aan de andere kant en doe de rest van de geraspte kaas over de bovenkant. Bak de pannenkoek rustig gaar, en laat de kaas smelten.
  3. SERVEREN
    Laat de pannenkoek op een bord glijden en klap 'm een beetje dubbel. Zonder verder beleg is deze kaaspannenkoek al heel lekker maar je kunt 'm natuurlijk beleggen met van alles nog wat: sla, komkommer, tomaat, zalm, champignons, noten etc. Eet ze!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 gedachten over “Kaaspannenkoek lunch of ontbijt”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.46K Shares
Share888
Pin571
Tweet