Soms is een gerechtje zo simpel, dan plaats ik alleen even 1 eindfoto op mijn eigen Facebookpagina. Zo ook met deze koolhydraatarme kaaspannenkoek. Nou dat heb ik geweten… heel erg veel boel reacties en likes! Dus heb ik toch maar even het volledige recept uitgewerkt en uitgerekend voor de website. Ook de voedingswaarden staan er bij zoals jullie van me gewend zijn. Dat is soms wel een hele klus, soms ben ik langer bezig met schrijven en uitrekenen en de foto’s plaatsen dan met het recept. Maar ik hou er nu eenmaal van als het allemaal een beetje klopt! Bij dit recept voor de kaaspannenkoek viel het reuze mee. Per pannenkoek bevat deze 2.7 gram koolhydraten.
Makkelijk & snel
Ik was snipverkouden en niet echt topfit, dus zocht ik een makkelijke en snelle koolhydraatarme lunch (als stevig ontbijt mag het ook). Wel iets met veel smaak. Ik hou erg van een lekkere stevige kaaspannenkoek! De pannenkoek kun je makkelijk uitbreiden met groente mijn favorieten zijn een flinke hand gesneden spinazie, rucola of paksoi erdoor of erop, maar gekookte groente zoals broccoli, boontjes, paprika kan natuurlijk ook hè, als je dat lekkerder vindt. Smaken verschillen nu eenmaal. Het is een redelijk dikke pannenkoek geworden, beetje te groot eigenlijk, maar hij was me toch lekkerrrrr!
Diverse manieren
Er zijn diverse manieren om een kaaspannenkoek te bakken. Er zijn mensen die de geraspte kaas door het beslag roeren voordat de pannenkoek gebakken wordt. Wat ook kan is snel (anders lukt het niet) plakken kaas in natte beslag dopen en een dun laagje beslag extra over de kaas gieten. Maar van mijn heer Hans heb ik geleerd om aan allebei de kanten kaas te doen zodat je aan de onderkant een mooi krokant kaaskorstje krijgt en aan de bovenkant een gesmolten kaastopping. Dat vind ik de lekkerste!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze kaaspannenkoek
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kaaspannenkoek, koolhydraatarme lunch of ontbijt
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 30 g amandelmeel
- 10 g kokosmeel
- 2 eieren
- snufje zout
- snufje chilipoeder, naar smaak
- paprikapoeder, naar smaak
- scheutje amandelmelk, of sojamelk
- olijfolie, of roomboter
- 50 g geraspte kaas, bv. boerenbelegen
OPTIONEEL
- restjes gare groenten
- gemberwortel, vers geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng amandelmeel, kokosmeel, eieren en zout. Voeg dan een scheutje amandelmelk toe tot je een stevig pannenkoekenbeslag hebt. Proef en voeg chili- en/of paprikapoeder naar smaak toe. Of als je van gember houdt, doe wat versgeraspte gember door het beslag.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de pannenkoek aan 1 kant lichtbruin. Niet te hard want amandelmeel verbrand redelijk snel en dat is erg ongezond. Strooi als de bovenkant droog is de helft van de geraspte kaas over de pannenkoek en laat dat smelten. Draai je pannenkoek voorzichtig om. Bak aan de andere kant en doe de rest van de geraspte kaas erop. Laat de pannenkoek rustig garen en laat de kaas smelten.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden. Zonder verder beleg is deze kaaspannenkoek al heel lekker maar je kunt 'm natuurlijk beleggen met van alles nog wat: sla, komkommer, tomaat, zalm, champignons, noten etc. Eet ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag gemaakt, was heerlijk ik heb er een paar champignons bij gedaan. Makkelijk te maken.
Fijn recept, en makkelijk! Ik heb een eetlepel roomkaas aan het beslag toegevoegd, en iets meer dan een “scheut” amandelmelk. Daardoor mooie soepele pannenkoekjes. Een paar naturel, en een paar met spek/champignons/prei gemaakt. Smullen!
Uuuh heeft 1 pannenkoek 656 kalorien? Lijkt me rijkelijk veel?
Ik had ietsje teveel gerekend, maar lager dan 623 kom ik niet uit hoor 😉
Olie, amandelmeel, de eieren en de kaas bevatten behoorlijk wat calorieën!
Ik vond de pannenkoek overheerlijk en heb er gember doorgedaan, succes!
Wel een héle hap, de helft was misschien wel genoeg geweest…
Nu ligt hij wat zwaar op de maag. Dus volgende keer wat groente erdoor en dan in twee keer ervan eten.
Groente erdoor is zeker een goed idee. Of je maakt twee kleinere pannenkoekjes.
Hallo Anna-Karina,
De kaaspannenkoek was overheerlijk, bedankt weer voor het recept.
Groetjes ,Trudy
Ik weet niet wat het is met mij en pannenkoeken bakken, vooral met kokosmeel.
Het gaat gewoon niet. Wanneer ik hem wil omdraaien valt hij uit elkaar en worden het allemaal kleine stukjes. Overigens net zo lekker hoor, heerlijk. Maar iemand tips?
Deze avond echt geen zin om opnieuw een salade te eten. Die kaaspannekoek was heerlijk. Heb er gewoon nog een overschotje zalm tussen gelegd. Dit recept vliegt zeker in mijn mapje.
De volgende keer zal ik eens een variant proberen. Met dit recept hou ik zeker mijn diabetes onder controle én mijn gewicht. Super!
Vandaag geprobeerd, met spek ipv kaas. Erg lekker!! Zo is het geen straf om koolhydraatarm te eten ;-))
Zojuist de kaaspannenkoek gemaakt, met als variant erop gebakken champignonnetjes. Verrukkelijk! Dit is ook weer een blijvertje! Het voedt heel erg door het amandelmeel, dus ik denk niet dat ik vanmiddag nog ergens trek in heb, een goed teken!
Lekker resultaat. Wel wat droog, dus ms meer melk gebruiken. En het is een vrij forse pannenkoek geworden,
Kaas een verdeling van Edam 30g en Parmezaan 20g. Met belegen kaas ms meer kaassmaak, of wat meer zout door beslag, of ook wat belegen kaas door het beslag.
Een tl bakpoeder doorgedaan, maakt het iets luchtig.
Ik gebruik tegenwoordig uitsluitend amandelmelk, maar de ene amandelmelk is heel erg waterig andere juist lekker vet. Dus ja dat scheelt.
met veel groenten gegeten als diner. Erg geslaagd. Bedankt voor dit lekkere recept.
Hoi, zojuist deze gemaakt en vind hem nogal droog hoe zou ik dat kunnen verhelpen? Groet Lindsay
Minder kokosmeel, minder amandelmeel of meer ei toevoegen?
Ik heb m net gebakken. Stukje warm geproefd. Erg lekker. Morgen de rest mee naar mijn werk als lunch. Koud ook erg lekker heb ik begrepen. Soms wil je wel eens wat anders dan een salade. Bedankt voor weer een heerlijk recept.
mmmmmmmmmmm, gistermorgen gemaakt, geen tijd gehad om eerder te schrijven, maar het was toch weer lekker. Alleen veel te veel voor mij om in één keer op te eten, de rest vanmorgen koud gegeten, nou ook niet verkeerd hoor.
Voor herhaling vatbaar,
groetjes, Cornelia
Hij is heerlijk!
Hoi
Vraagje … ik ga 3 kaaspannenkoeken maken morgenvroeg. Ik dien dan alles x 3 te doen. Maar … De eieren ook?
lieve groet Gonny
Ja lijkt me wel…
Hallo Anna-Karina, ik zie overal kokosmeel gebruikt worden, kan ik dat ook weglaten en daarvoor amandelmeel gebruiken?
Klik op het ingrediënt en je leest er iets over 😉 Alles wat je vervangt doet ‘iets anders’ met een gerecht.
Of kijk ook eens bij de Wafels