koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden

Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje

Zouden er nou veel mensen zijn die géén kaas uien taart lusten? Ik moet je opbiechten dat ik me echt moet beheersen, anders gaat mijn heer Hans vanavond de spreekwoordelijke hond in de pot vinden. Ik snoep namelijk vaak van het eindproduct  terwijl ik het recept voor jullie hier schrijf. Zo kan ik heel direct opschrijven wat ik proef. Deze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is bovenal heel sappig en de taart heeft een goede kaassmaak en een feestelijke lichte toets van de witte wijn. Het is maar een vleugje, maar onmiskenbaar witte wijn.

Koolhydraten

De hele taart bevat inclusief korst slechts 9 gram koolhydraten. Ik gebruikte een rechthoekige emaillen vorm van 27 x 31 x 3 cm). Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon). Door die vorm deelt de taart makkelijk in stukjes. En dat is vervolgens weer heel handig voor feestjes. Je snijdt met gemak 64 kleine eenhaps vierkantjes. Dan bevat 1 hapje slechts 0,14 gram koolhydraten. Op die manier kun je wel een koolhydraatarm feestje bouwen.

Lactosevrije kaas

Kaas, ui en witte wijn is sowieso een bewezen combinatie. Simpel maar subliem! Ik ben een echte kaasfanaat (is dat een officieel beroep?). Niets lekkerders dan ‘s middags thuiskomen van een fietstochtje naar de kaasboerderij in Westzaan en dan een ‘sigaartje’ kaas afsnijden en op peuzelen. Iedereen houdt wel van kaas toch? Hoewel… ik tref regelmatig mensen die zeggen niet van kaas te houden. Eerlijk gezegd vind ik dat een beetje kort door de bocht. Want er bestaan zoveel verschillende soorten en smaken kaas! Of je nu een heftige schimmelkaas zo uit het vuistje eet of er zit een klein beetje blanke roomkaas in een gerecht, dat maakt nogal wat uit. Andere mensen vinden de smaak wél lekker maar kunnen niet tegen lactose in de kaas, zij kunnen zoeken naar alternatieven. Er komen gelukkig voor hen ook steeds meer lactosevrije kazen op de markt. 

Korst en vulling

Onze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is voorzien van een mooie dunne korst. We gebruikten daarvoor dit korstdeeg voor koolhydraatarme quiches en taarten. Je bakt de bodem even voor en ondertussen maak je de vulling. Voor de vulling neem je in principe gewoon de kaassoort die je zelf het lekkerst vindt. Wij gebruikten een restje boerenkaas en een stuk Gruyère. Een flinke hand verse kruiden erbij, meer dan genoeg smaak. Mocht je het willen uitbreiden voor een feestje, kun je elk hapje ook apart versieren met paprika, tomaat, olijf, worst, zalm of wat dacht je van een lekker nootje?

Ook lekker:

Zo maak je de kaas uien taart met kruiden

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden

Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje

Deze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is heel sappig en de taart heeft een goede kaassmaak en een feestelijke lichte toets van de witte wijn.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Korst voorbakken: 20 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

9 gram koolhydraten hele taart
0,14 gram koolhydraten per borrelhapje
Uit recept: 64 borrelstukjes

Ingrediënten

Koolhydraatarm korstdeeg, volgens dit recept.
    Vulling

    Bereiden

    Kostdeeg (20 minuten)
    • Maak het korstdeeg volgens dit recept.
      Bak de korst 10 minuten voor en laat de bodem iets afkoelen voordat je de vulling erin doet.
      Laat de oven op 175 °C staan.
    Vulling maken
    • Snijd de bosui in ringen. Rasp de kaas. Hak de verse kruiden fijn.
    • Bak de bosui 1 minuut in een pan met dikke bodem met olijfolie. Pers een teentje knoflook erboven uit en schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en laat smelten op laag vuur.
    • Klop ondertussen de eieren los met slagroom en meng de gehakte kruiden erdoor.
    • Doof het vuur en roer het eimengsel van het vuur af door het kaasmengsel. Laat het ei niet stollen, dus direct doorroeren. Verdeel de massa over de voorgebakken bodem en maal er peper over.
    • Bak de koolhydraatarme kaas uien taart 15 minuten of tot de taart gaar is en een mooi kleurtje begint te krijgen. (voorzichtig wiebelen om te zien of het gestold is)
      Laat 5 minuten buiten de oven rusten voordat je de taart aansnijdt.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    15 reacties op “Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje”

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    4.5K Shares
    Share1.0K
    Pin3.5K
    Tweet