Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje 8

kaas uien taart met kruiden

Zouden er nou veel mensen zijn die géén kaas uien taart lusten? Ik moet je opbiechten dat ik me echt moet beheersen, anders gaat mijn heer Hans vanavond de spreekwoordelijke hond in de pot vinden. Natuurlijk moet ik alles wat er uit ons keukentje komt zelf eerst proeven voordat ik aan het uitwerken van een recept begin. Ik snoep vaak van het eindproduct  terwijl ik het recept voor jullie hier schrijf. Zo kan ik heel direct opschrijven wat ik proef. Deze kaas uien taart met kruiden is bovenal heel sappig en de taart heeft een goede kaassmaak en een feestelijke lichte toets van de witte wijn. Het is maar een vleugje, maar onmiskenbaar witte wijn. Door de vorm (Rechthoekige emaillen bakvorm. Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon) afmeting 27x 31x 3 cm) deelt de taart makkelijk in stukjes. Handig voor feestjes. Je snijdt met gemak 64 kleine eenhaps vierkantjes, of 32 wat grotere.

Lactosevrije kaas

Kaas, ui en witte wijn is sowieso een bewezen combinatie. Simpel maar subliem! Ik ben een echte kaasfanaat (Is dat een officieel beroep?). Niets lekkerders dan ‘s middags thuiskomen van een fietstochtje naar de kaasboerderij in Westzaan en dan een ‘sigaartje’ kaas afsnijden en op peuzelen. Iedereen houdt wel van kaas toch? Hoewel… ik tref regelmatig mensen die zeggen niet van kaas te houden. Eerlijk gezegd vind ik dat een beetje kort door de bocht. Want er bestaan zoveel verschillende soorten en smaken kaas! Of je nu een heftige schimmelkaas zo uit het vuistje eet of er zit een klein beetje blanke roomkaas in een gerecht, dat maakt wel wat uit. Andere mensen vinden de smaak wél lekker maar kunnen niet tegen lactose in de kaas, zij kunnen zoeken naar alternatieven. Er komen steeds meer lactosevrije kazen op de markt. 

kaas uien taart met kruiden

 

kaas uien taart met kruiden

Korst en vulling

Onze  kaas uien taart met kruiden is voorzien van een mooie dunne korst. We gebruikten daarvoor dit korstdeeg voor koolhydraatarme quiches en taarten. Je bakt de bodem even voor en ondertussen maak je de vulling. Voor de vulling neem je in principe gewoon de kaassoort die je zelf het lekkerst vindt. Wij gebruikten een restje boerenkaas en een stuk Gruyère. Een flinke hand verse kruiden erbij, meer dan genoeg smaak. Mocht je het willen uitbreiden voor een feestje, kun je elk hapje ook apart versieren met paprika, tomaat, olijf, worst, zalm of wat dacht je van een lekker nootje?

Ook lekker:

Zo maak je de kaas uien taart met kruiden

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje

kaas uien taart met kruiden

Door Anna-Karina Geplaatst juli 17, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 64 kleine stukjes
  • Koolhydraten: 9 khd hele taart incl. korst / 0,14 per stukje (64 kleine stukjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Deze kaas uien taart met kruiden is heel sappig en de taart heeft een goede kaassmaak en een feestelijke lichte toets van de witte wijn.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak het korstdeeg volgens dit recept. Bak het zoals in het recept staat 10 minuten voor, laat de bodem buiten de oven iets afkoelen voordat je de vulling erin doet.Laat de oven op 175 graden staan.
  2. Snijd de bosui in ringen.
  3. Rasp de kaas.Hak de kruiden fijn.
  4. Meet de witte wijn en slagroom af.
  5. Bak de ringetjes bosui in wat olie 1 minuutje, pers er een teentje knoflook boven uit en schep even om. Schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook.
  6. Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten op laag vuur.
  7. Klop ondertussen de eieren met slagroom en kruiden los.
  8. Roer het eimengsel kort op laag vuur door het kaasmengsel maar laat het ei niet stollen! Verdeel de massa over de voorgebakken bodem en maal er peper over.
  9. Bak de kaas uien taart 15 minuten of tot de taart gaar is en een mooi kleurtje heeft. (voorzichtig schudden om te zien of het gestold is) Laat 5 minuten buiten de oven rusten voordat je de taart aansnijdt.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje

  • Astrid

    Poging gewaagd, en absoluut voor herhaling vatbaar.
    Doet me een beetje aan kaasfondue denken.
    We hebben ‘m als hartige taart in de avond d gegeten.

  • Tineke

    Een heerlijk recept. Wij hebben vanavond de helft opgegeten met een tomatensalade erbij. De andere helft is voor de lunch morgen!
    Nadat de kaas gesmolten was en ik de ei massa er doorheen heb geroerd werd het niet een egaal geheel. De kaas bleef in stukken aanwezig. Ik was bang dat het zou stollen. Niettemin was het een lekkere kaastaart.

  • Cora den Hartog

    Ik gebruik nooit wijn, recepten met drank vermijd ik altijd.
    Dit ziet er lekker uit, waar kan ik de wijn mee vervangen Anna-Karina ?
    Bedankt voor al je lekkere recepten.

  • Dea

    Het lijkt me heerlijk! Heb vrijdag een werkborrel waar we allemaal iets lekkers mee nemen en dit ga ik maken!
    Groetjes en een mooie dag,
    Dea