Zouden er nou veel mensen zijn die géén kaas uien taart lusten? Ik moet je opbiechten dat ik me echt moet beheersen, anders gaat mijn heer Hans vanavond de spreekwoordelijke hond in de pot vinden. Ik snoep namelijk vaak van het eindproduct terwijl ik het recept voor jullie hier schrijf. Zo kan ik heel direct opschrijven wat ik proef. Deze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is bovenal heel sappig en de taart heeft een goede kaassmaak en een feestelijke lichte toets van de witte wijn. Het is maar een vleugje, maar onmiskenbaar witte wijn. De hele plaat bevat inclusief korst 12 gram koolhydraten. Ik gebruikte een rechthoekige emaillen vorm van 27 x 31 x 3 cm). Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon). Door die vorm deelt de taart makkelijk in stukjes. En dat is vervolgens weer heel handig voor feestjes. Je snijdt met gemak 64 kleine eenhaps vierkantjes. Dan bevat 1 hapje slechts 0.19 gram koolhydraten. Op die manier kun je wel een koolhydraatarm feestje bouwen.
Lactosevrije kaas
Kaas, ui en witte wijn is sowieso een bewezen combinatie. Simpel maar subliem! Ik ben een echte kaasfanaat (is dat een officieel beroep?). Niets lekkerders dan ’s middags thuiskomen van een fietstochtje naar de kaasboerderij in Westzaan en dan een ‘sigaartje’ kaas afsnijden en op peuzelen. Iedereen houdt wel van kaas toch? Hoewel… ik tref regelmatig mensen die zeggen niet van kaas te houden. Eerlijk gezegd vind ik dat een beetje kort door de bocht. Want er bestaan zoveel verschillende soorten en smaken kaas! Of je nu een heftige schimmelkaas zo uit het vuistje eet of er zit een klein beetje blanke roomkaas in een gerecht, dat maakt nogal wat uit. Andere mensen vinden de smaak wél lekker maar kunnen niet tegen lactose in de kaas, zij kunnen zoeken naar alternatieven. Er komen gelukkig voor hen ook steeds meer lactosevrije kazen op de markt.
Korst en vulling
Onze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is voorzien van een mooie dunne korst. We gebruikten daarvoor dit korstdeeg voor koolhydraatarme quiches en taarten. Je bakt de bodem even voor en ondertussen maak je de vulling. Voor de vulling neem je in principe gewoon de kaassoort die je zelf het lekkerst vindt. Wij gebruikten een restje boerenkaas en een stuk Gruyère. Een flinke hand verse kruiden erbij, meer dan genoeg smaak. Mocht je het willen uitbreiden voor een feestje, kun je elk hapje ook apart versieren met paprika, tomaat, olijf, worst, zalm of wat dacht je van een lekker nootje?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de kaas uien taart met kruiden
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Taartdeeg
- 1 x korstdeeg voor quiche- en taartbodems, < recept
Vulling
- 3 stengels bosui,
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 225 g geraspte kaas, wij namen100 gram boerenkaas en 125 gram Gruyère
- 3 g platte peterselie, vers
- 3 g bieslook, vers
- 100 ml droge witte wijn, (of bouillon)
- 150 ml slagroom
- 4 eieren
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Taartdeeg (20 minuten)
- Maak het deeg volgens dit recept. En bak het deeg 10 minuten voor. Laat de bodem iets afkoelen voordat je de vulling erin doet. Laat de oven op 175 °C staan.
Vulling maken
- Snijd de bosui in ringen. Rasp de kaas. Hak de verse kruiden fijn.
- Bak de bosui 1 minuut in een pan met dikke bodem met olijfolie. Pers een teentje knoflook erboven uit en schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en laat smelten op laag vuur.
- Klop ondertussen de eieren los met slagroom en meng de gehakte kruiden erdoor.
- Doof het vuur en roer het eimengsel van het vuur af door het kaasmengsel. Laat het ei niet stollen, dus direct doorroeren. Verdeel de massa over de voorgebakken bodem en maal er peper over.
- Bak de koolhydraatarme kaas uien taart 15 minuten of tot de taart gaar is en een mooi kleurtje begint te krijgen. (voorzichtig wiebelen om te zien of het gestold is) Laat 5 minuten buiten de oven rusten voordat je de taart aansnijdt.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit gerecht geef ik 10 sterren.De taart is een woord verrukkelijk!!Bedankt voor alweer een smakelijk recept.Ik ben zo blij met jullie site/kookboeken.Ik sta elke dag met plezier in de keuken.
Wat fijn, dat we daar aan mogen bijdragen, dank je wel.
Heerlijke bodem ik had geen slagroom in huis wat kookroom en crème fraîche gebruikt en wat minder kaas, want daar had ik alleen nog een stukje Emmentaler van een klein beetje gedroogde kaas erbij. Die is gauw zout dus geen zout toegevoegd smaakte uitmuntend.
Morgen wil ik de worteltaart gaan proberen in de airfryer misschien al iemand ervaring mee?
Wij zijn ook helemaal in voor de diverse recepten ik kijk vaak wat ik lekker vind en goed lukt zet ik het in een notebook op mijn tablet met de KHD erbij weet ik ook wat de volgende keer fijn is om te maken🤗 Bedankt.
Graag gedaan!
Dit is echt een heerlijk recept. De collega’s kijken jaloers in mijn lunchtrommel
Ik heb de taart vandaag gemaakt. De vulling met gruyère en oude geitenkaas smaakt fantastisch. Ik ben alleen minder bij met de kokossmaak van de korst. Kan ik de kokosmeel vervangen door iets anders?
Het kokosmeel van Aman Prana smaakt nauwelijks naar kokos. kruiden door het deeg mengen kan helpen of misschien eens kijken naar een van onze andere taartdegen? Of zelf even experimenteren met meer amandelmeel zonder kokosmeel?
Heerlijk! Heb het idee of ik kaasfondue in een taart heb gevonden ?. Heb namelijk emmentaler en gruyère gebruikt. Lekkere borrelhap! Denk je wel.
Ik vind ‘m zelf ook heel geslaagd. Jouw versie is nog Zwitserserser!
Poging gewaagd, en absoluut voor herhaling vatbaar.
Doet me een beetje aan kaasfondue denken.
We hebben ‘m als hartige taart in de avond d gegeten.
Ja inderdaad een soort gestolde kaasfondue! (niet verkeerd!)
Een heerlijk recept. Wij hebben vanavond de helft opgegeten met een tomatensalade erbij. De andere helft is voor de lunch morgen!
Nadat de kaas gesmolten was en ik de ei massa er doorheen heb geroerd werd het niet een egaal geheel. De kaas bleef in stukken aanwezig. Ik was bang dat het zou stollen. Niettemin was het een lekkere kaastaart.
Kn je het invriezen? Ook ik zal moeite hebben om niet alles meteen op te eten maar of dat nu goed is??
Jahoor dat kan, maar heel langzaam ontdooien en even terug in de oven denk ik bij het ontdooien. De kwaliteit gaat altijd achteruit…
Ik gebruik nooit wijn, recepten met drank vermijd ik altijd.
Dit ziet er lekker uit, waar kan ik de wijn mee vervangen Anna-Karina ?
Bedankt voor al je lekkere recepten.
Hoi Cora, De alcohol verdampt, maar als je het niet wilt gebruiken zou ik bouillon nemen.
Het lijkt me heerlijk! Heb vrijdag een werkborrel waar we allemaal iets lekkers mee nemen en dit ga ik maken!
Groetjes en een mooie dag,
Dea