Italiaanse pesto pannenkoekjes

Italiaanse pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je hierop let. Het beslag is enigszins elastisch, je dient ze op matig vuur en in een goede antiaanbakpan te bakken. Je giet een kwart van het beslag in de pan en draait de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin.

Ik gebruik uitsluitend nog zelfgemaakte pesto, ik had het nog op voorraad. Heb je geen verse basilicum in huis of vind je het niet lekker (zoals Ria), dan kan je ook van rucola of spinazie heerlijke pesto maken. Geen parmezaan? Gewone kaas kan ook. Geen pijnboompitjes? Neem amandelen of amandelmeel! Dus geen smoesjes!

Ik bakte 4 hartige pesto pannenkoekjes, geschikt als 2 persoons-lunch, per persoon 2 pannenkoekjes. Koud ook heel lekker.

Ook maakte ik een zoete variant, die heel geschikt is als feestelijk nagerecht:  Fabuleuze flensjes met citroenmousse en rood fruit (4 personen).

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze Italiaanse pesto pannenkoekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Italiaanse pesto pannenkoekjes


Italiaanse pesto pannenkoekjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 2, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 3,3 gr. per persoon =2 stuks (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Deze verrukkelijke Italiaanse pesto pannenkoekjes met ei, pesto, mozzarella en tomaat zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng met de staafmixer ei, slagroom, mozzarella en pesto tot een gladde romige massa.
  2. Verhit een goede pan met antiaanbaklaag met wat kokosolie of ghee. Bak op zacht tot matig vuur 4 mooie dunne pannenkoekjes. LET OP: Het beslag is anders dan je gewend bent van 'normale' pannenkoeken. Om te voorkomen dat ze scheuren, laat je deze pannenkoekjes eerst helemaal langzaam stollen. Als ze helemaal droog zijn aan de bovenkant en makkelijk loslaten, laat je ze voorzichtig op een deksel glijden. Keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Leg na het omdraaien dunne plakjes tomaat op de pannenkoek en laat op laag vuur even mee warmen. Maak op deze manier 4 pannenkoekjes.
  3. Serveer 2 pannenkoekjes per persoon op een warm bord, strooi er desgewenst wat kruidenzout over. Simpel en voedzaam, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Italiaanse pesto pannenkoekjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

189 Shares
Share81
Pin108
Tweet