Italiaanse maaltijdsoep

Echt weer voor een heerlijke geurige soep, boordevol groenten, lekker gekruid, afgemaakt met pittige geraspte kaas en een lepel kruidige pesto. Als je nu meteen opveert, dan zal je deze Italiaanse maaltijdsoep zeker kunnen waarderen. Met deze ingrediënten bevat de soep 6.75 gram koolhydraten per kom, inclusief de topping, maar exclusief eventueel koolhydraatarm brood dat je er nog bij neemt. Eigenlijk wat minder, want je houdt wat van de pesto over… Ik heb voor deze soep een aantal groenten uitgekozen, maar natuurlijk staat het je vrij om de koelkast na te speuren op groenten die hun uiterste houdbaarheidsdatum naderen. Bijna alle harde groenten zijn er wel voor te gebruiken. Doe eens gek. Maar of je het dan nog Italiaanse soep kunt noemen…

Advertentie

Met bite en veel smaak! 

Als je van een bite houdt, zoals wij,  is het wel belangrijk om de Italiaanse maaltijdsoep niet te lang te laten doorkoken. Als de groenten te zacht worden, verliezen ze hun structuur en hun smaak voor een groot deel. Voor mij was de juiste bite bereikt na 20 minuten koken. Als je wilt dat de ingrediënten helemaal zacht worden dan uiteraard langer koken. De soep verliest dan wel veel van de afzonderlijke smaken. Zo heeft ieder zijn of haar eigen voorkeur. 

Bij een ouderwetse Italiaanse maaltijdsoep, zoals minestrone, is altijd wel een vorm van pasta, gemaakt van tarwe, in de soeppan terechtgekomen: macaroni, vermicelli of tortellini. Dat laten we hier achterwege. In plaats daarvan kun je een koolhydraatarm broodje bij de soep serveren: focaccia bijvoorbeeld, om het in de Italiaanse sfeer te houden. En een glaasje Pellegrino bruisend water? Of gewoon water uit de kraan, gepresenteerd in een mooi glas, met daarin wat schijfjes citroen en een takje munt? Het wordt er hoe dan ook feestelijk van.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Italiaanse maaltijdsoep
Italiaanse maaltijdsoep

Zo maak je Italiaanse maaltijdsoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Italiaanse maaltijdsoep

Italiaanse maaltijdsoep

Echt weer voor deze stevige Italiaanse maaltijdsoep, boordevol groenten, lekker gekruid, en afgemaakt met pittige geraspte kaas. Wij namen deze groenten, maar natuurlijk staat het je vrij om de koelkast na te speuren op groenten die hun uiterste houdbaarheidsdatum naderen. Bijna alle harde groenten zijn er wel voor te gebruiken.
4.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per kom (inclusief topping, exclusief focaccia of ander brood)
kcal 249.5 koolhydraten 6.75 geiwitten 9.13 gvetten 19.9 gvezels 3.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Peterseliepesto

En…

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de ui, bleekselderij en winterwortel grof. Bak ze samen in een soeppan 4 minuten in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de courgette in stukjes en voeg deze samen met de uitgeperste knoflook toe, laat enkele minuten meebakken.
  • Snijd de tomaten klein en voeg toe met de Milano (Italiaanse kruiden), schep om tot de tomaten hun vocht loslaten. Voeg dan 1 liter bouillon toe en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur.
  • Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer met pesto en Parmezaan

  • Pureer alle ingrediënten voor de peterseliepesto met een staafmixer.
    Rasp Parmezaanse kaas. Doe ze allebei in een schaaltje.
  • Serveer de Italiaanse maaltijdsoep met de peterselie pesto en de Parmezaanse kaas.
    Heerlijk met dit stokbrood of focaccia en roomboter! (zelf bijtellen)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Italiaanse maaltijdsoep”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven