koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt. Uit het recept haal je vier hartige pesto pannenkoekjes, geschikt als 2 persoons-lunch, per persoon 2 pannenkoekjes. Omdat ze koud ook heel lekker zijn, kun je ze ook meenemen naar je werk of school.

Homemade pesto of de zoete?

In dit recept voor koolhydraatarme pesto pannenkoekjes gebruik ik zelfgemaakte pesto, die had ik namelijk nog op voorraad. Heb je geen verse basilicum in huis om het te maken, dan kan je ook van rucola of spinazie heerlijke pesto maken. Geen Parmezaanse kaas? Gewone kaas kan ook. Geen pijnboompitjes? Neem amandelen of amandelmeel! Dus geen smoesjes! of je maakt toch de zoete pannenkoekjes. Die is trouwens ook heel geschikt is als feestelijk nagerecht:  Fabuleuze flensjes met citroenmousse en rood fruit.

koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Zo maak je deze koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, pannenkoeken & wafels, pesto
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,3 gram koolhydraten per portie van 2 stuks
Uit recept: 4 stuks

Ook nodig

  • staafmixer

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Begin met de pesto als je die niet hebt. Pesto volgens dit recept in 8 minuten.
  • Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng met de staafmixer het ei, slagroom, stukjes mozzarella en pesto tot een gladde romige massa.
  • Het beslag blijft enigszins elastisch door de mozzarella. Je dient de pannenkoekjes op matig vuur en in een goede antiaanbakpan met voldoende vet te bakken. Je giet een kwart van het beslag in de pan en draait de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4 pannenkoekjes.
  • Serveer 2 koolhydraatarme pesto pannenkoekjes per persoon met plakken tomaat en strooi er kruidenzout over. Simpel en voedzaam, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

321 Shares
Share179
Pin142
Tweet