keto Italiaanse kip in room uit de oven

Keto Italiaanse kip in room uit de oven

Eigenlijk doen alle recepten met veel room erin het goed in een ketogeen dieet. Zo ook deze keto Italiaanse kip in room uit de oven. Logisch want ze bevatten lekker veel eiwitten en vetten en relatief heel weinig koolhydraten. En dit is weer een topper hoor (al zeggen we het zelf…). Onder de kip en room met pesto ligt spinazie. Zo’n heerlijke combinatie is dat! Nog wat tomaat erbij voor de kleur. Voor deze comfort ovenschotel gebruikten we ons eigen recept voor pesto Genova. Nadat je de kip hebt aangebraden, gaar je ‘m verder in de oven met de pestoroom. Ondertussen kun je alvast de keuken weer aan kant maken en op je gemakje de tafel dekken. Heb je geen oven? Of gebruik je die liever niet? Laat dan dit smaakvolle Italiaanse gerecht zachtjes garen op het fornuis. Dat kan simpel in een koekenpan met deksel erop.

Advertentie

Zelf pesto maken

Pesto is van oorsprong een smeuïge Italiaanse saus, met als hoofdbestanddeel basilicum afkomstig uit een wijk van Genua, vandaar ‘Genova’. De ingrediënten worden traditioneel in een vijzel fijngewreven/gestampt vandaar ‘pesto’. Zelfgemaakte pesto is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf verse pesto hebt gemaakt, dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten (of zonnebloempitten) en goedbeschouwd is het een klusje van niks. Als je het hele recept maakt heb je een potje pesto van 150 g, daarvan gaat 100 g in de keto Italiaanse kip in room uit de oven. Dus je houdt fijn wat over, daar weet je vast wel raad mee?

Voedingswaarden

Alles bij elkaar -als je alle room ook opeet- bevat dit zalige ovengerecht: kcal 919.85 ⋆ koolhydraten 6.4 g ⋆ eiwitten 44.22 g ⋆ vetten 79.41 g ⋆ vezels 4.37 g per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto Italiaanse kip in room uit de oven

Zo maak je keto Italiaanse kip in room uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto Italiaanse kip in room uit de oven

Keto Italiaanse kip in room uit de oven

Deze heerlijke keto Italiaanse kip in room uit de oven bevat lekker veel eiwitten en vetten, en relatief heel weinig koolhydraten. Mjam!
4.89 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 919.85 koolhydraten 6.4 geiwitten 44.22 gvetten 79.41 gvezels 4.37 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak eerst de pesto Genova volgens het recept.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal Ø 23 cm klaar.
  • Snijd de kipfilet in lange repen en maal er wat peper over. Bak de repen kip in roomboter met wat olijfolie in een koekenpan kort (2 minuten) op hoog vuur bruin, haal de repen eruit en zet apart.
  • Hak de spinazie grof en laat deze snel slinken in de pan waar je de kip in gebakken hebt.
    Schik de spinazie in de ovenschaal. Leg gehalveerde tomaatjes en de repen kipfilet ertussen.
  • Meng de pesto met de room en schenk dit over de kipschotel.
  • Snijd tot slot de mozzarella in plakjes en leg ze op de kipfilet.
  • Bak de schotel 15 minuten of tot de kaas begint te kleuren. Zet eventueel nog 2 minuten onder de grill.
  • Garneer met extra pijnboompitjes en verse basilicum.
  • Eet er eventueel wat KHA brood bij om de room te kunnen dippen. Eet smakelijk!

Geen oven?

  • Geen nood, je kunt het gerecht ook zachtjes laten garen op het fornuis in een koekenpan met deksel, wel op laag vuur.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven