Italiaanse gevulde paprika

Italiaanse gevulde paprika, van Marieke

Paprika’s vullen kun je in elk seizoen! Weet je nog die sneeuw in februari? Toen schreef Marieke ons:

Advertentie

Ik heb weer een erg lekker recept! Ik bevond mij – ondanks de sneeuw – in Italiaanse sferen deze week! Deze Italiaanse gevulde paprika deel ik erg graag met liefhebbers van lekker eten. Met paprika’s kun je in elk seizoen eindeloos variëren, je kunt ze rauw eten in een salade of verwerken in een soep. En ze zijn bij uitstek geschikt voor een fantastische ovenschotel. Succes gegarandeerd. Deze ovenschotel combineert de fijne smaak van paprika met de zachtheid van mozzarella aangevuld met kruidig (zelfgemaakt!) kipgehakt.

Daar hebben we maar weinig aan toe te voegen, dus gauw aan de slag! Het gerecht bevat 9.4 gram koolhydraten per dinerportie (=2 helften).


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Italiaanse gevulde paprika

Zo maak je Italiaanse gevulde paprika, van Marieke

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Italiaanse gevulde paprika

4.73 van 11 stemmen
Italiaanse gevulde paprika
Door: Marieke
In deze Italiaanse gevulde paprika combineert de zonnige paprika fantastisch met de zachte mozzarella en het kruidige kipgehakt. Buon Appetito!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per dinerportie (2 helften)
kcal 633.3 koolhydraten 9.4 geiwitten 60.7 gvetten 38.25 gvezels 5.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 2 paprika, geel en rood zijn het lekkerst

Vulling

Erop

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op  180  ºC en zet een ovenschaal klaar.
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten, zet even apart.
  • Maal de kip (neem kippendijen, die blijft lekker mals) fijn in de keukenmachine totdat er een stevige gehaktstructuur ontstaat. Doe het gehakt in een ruime kom.
    NB: Als je dit niet zelf wilt maken, dan kun je het kippen- of vega-gehakt natuurlijk ook kopen!
  • Snipper de ui, hak de knoflook en gedroogde tomaat bak dit allemaal samen in een koekenpan met olijfolie. Voeg pimentón, oregano, tijm, peper en zout naar smaak toe toe. Meng dit door het rauwe kippengehakt. Het gehakt gaart dus pas in de oven, dat komt de structuur ten goede!!!
  • Vul de gehalveerde paprika's ruimschoots met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal. Bedek de gevulde paprika met plakjes mozzarella. Dek de schotel eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas verbrand.
  • Bak de gevulde paprika  20-25 minuten of tot het gaar is. Bestrooi met fijngehakte platte peterselie (of basilicum) en serveer onmiddellijk.
  • Buon Appetito!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Italiaanse gevulde paprika, van Marieke”

  1. 5 sterren
    Vandaag uitgeprobeerd. Met rundergehakt want geen kipgehakt voorradig. Een heerlijk recept, komt zeker in mijn menulijst. Echt een aanrader.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven