Paprika’s vullen kun je in elk seizoen! Weet je nog die sneeuw in februari? Toen schreef Marieke ons:
Ik heb weer een erg lekker recept! Ik bevond mij – ondanks de sneeuw – in Italiaanse sferen deze week! Deze Italiaanse gevulde paprika deel ik erg graag met liefhebbers van lekker eten. Met paprika’s kun je in elk seizoen eindeloos variëren, je kunt ze rauw eten in een salade of verwerken in een soep. En ze zijn bij uitstek geschikt voor een fantastische ovenschotel. Succes gegarandeerd. Deze ovenschotel combineert de fijne smaak van paprika met de zachtheid van mozzarella aangevuld met kruidig (zelfgemaakt!) kipgehakt.
Daar hebben we maar weinig aan toe te voegen, dus gauw aan de slag! Het gerecht bevat 9.4 gram koolhydraten per dinerportie (=2 helften).
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.


Zo maak je Italiaanse gevulde paprika, van Marieke
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Italiaanse gevulde paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 paprika, geel en rood zijn het lekkerst
Vulling
- 400 g kip, dijfilet, malen voor gehakt
- 40 g ui
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 5 gedroogde tomaten, gehakt
- 1 tl pimentón, gerookt paprikapoeder
- ½ tl oregano
- ½ tl tijm
- peper en zout
Erop
- 125 g mozzarella, 1 bol in dunne plakjes
Serveren
- 4 takjes platte peterselie, platte, of basilicum
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 ºC en zet een ovenschaal klaar.
- Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten, zet even apart.
- Maal de kip (neem kippendijen, die blijft lekker mals) fijn in de keukenmachine totdat er een stevige gehaktstructuur ontstaat. Doe het gehakt in een ruime kom.NB: Als je dit niet zelf wilt maken, dan kun je het kippen- of vega-gehakt natuurlijk ook kopen!
- Snipper de ui, hak de knoflook en gedroogde tomaat bak dit allemaal samen in een koekenpan met olijfolie. Voeg pimentón, oregano, tijm, peper en zout naar smaak toe toe. Meng dit door het rauwe kippengehakt. Het gehakt gaart dus pas in de oven, dat komt de structuur ten goede!!!
- Vul de gehalveerde paprika's ruimschoots met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal. Bedek de gevulde paprika met plakjes mozzarella. Dek de schotel eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas verbrand.
- Bak de gevulde paprika 20-25 minuten of tot het gaar is. Bestrooi met fijngehakte platte peterselie (of basilicum) en serveer onmiddellijk.
- Buon Appetito!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: