Italiaans gevulde courgette

Italiaans gevulde courgette

Italiaanse gerechten horen bij de meest populaire van Koolhydraatarmrecept.nl. Daar voegen we nu Italiaans gevulde courgette aan toe. Een makkelijk te maken gerecht, wat je ook handig vooraf kunt voorbereiden. Je hoeft het dan alleen nog maar af te bakken in de oven, terwijl je zelf nog even tijd kunt maken voor iets anders. Je gebruikt twee courgettes, dus dat levert vier gevulde helften op. Uitstekend dus om als lunch of bijgerecht te serveren aan vier personen. Voor twee mensen is het een volledige maaltijd, met voldoende variatie in smaak. Per gevulde halve courgette bevat het gerecht 7.7 gram koolhydraten. Als je twee Italiaans gevulde courgettes eet per persoon, dan zit je nog altijd op een prima aantal koolhydraten. Ook lekker met een frisse, groene salade of wat sneetjes koolhydraatarm stokbrood.

Courgette voorgaren of niet?

De vraag is wel hoe je de courgette wilt ‘prepareren’. De courgette gaart namelijk minder goed in de oven, als je ‘m helemaal niet voorbewerkt. Dat is niet erg want in principe kun je courgette ook rauw eten. Wij houden best van een courgette met een bite, maar niet iedereen deelt dat met ons. Dus een klein beetje maatwerk en zelfkennis is wel gewenst bij het maken van deze Italiaans gevulde courgette. In het recept heb ik aangegeven dat je de uitgeholde binnenkant met zout moet bestrooien, om de courgette na ongeveer een kwartiertje weer koud af te spoelen en droog te deppen met een keukenpapiertje. Dat maakt ‘m al wat zachter, zonder te koken. Mensen die van een geheel gare, zachte courgette houden kunnen de courgette eerst voorgaren. In een warme oven van 180 °C, zo’n 15 – 20 minuten. Elke courgette is weer anders qua stevigheid.

Barbecue

Niet dat ik het zelf gedaan heb, maar het lijkt me dat je deze Italiaans gevulde courgette ook uitstekend in aluminiumfolie verpakt op de barbecue kunt garen. Lijkt me feestelijk!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Italiaans gevulde courgette

Zo maak je Italiaans gevulde courgette

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Italiaans gevulde courgette

Italiaans gevulde courgette
Door: Hans van Deelen
Italiaans gevulde courgette is gemakkelijk te maken en snel bereid. Je hoeft het daarna enkel nog maar af te bakken. Extra tijd voor jezelf!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per helft
kcal 236.15 koolhydraten 7.7 geiwitten 17.8 gvetten 14.55 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd beide courgettes in de lengte doormidden en hol de helften uit. Ik schraap tot op 1½ cm van de rand het vruchtvlees eruit met een meloenboortje. Zo houd je een 'bootje' over. Bewaar het vruchtvlees voor een ander recept (bv. courgettebrood of courgette omelet).
    Bestrooi de binnenkant van de courgettes lichtjes met zout en laat omgedraaid een ruim kwartier uitlekken. Spoel daarna af met koud water en dep droog.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alvast een ovenschaal klaar.
  • Bak intussen de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika enkele minuten in een scheutje olie. Voeg dan Milano, knoflook, vega gehakt en de tomatenplakjes toe. Bak tot de tomaatjes wat zachter zijn geworden. Proef of er nog peper en/of zout nodig is.
    Vleesgehakt even apart rullen.
  • Vul de courgettehelften met het gehaktmengsel. Leg er plakjes mozzarella op en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Bak de Italiaanse gevulde courgettes 25 minuten in de oven, of tot ze voldoende gaar zijn.
  • Bestrooi de courgettes vlak voor het serveren met wat fijngesneden verse basilicum.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top