Italiaanse gerechten horen bij de meest populaire van Koolhydraatarmrecept.nl. Daar voegen we nu Italiaans gevulde courgette aan toe. Een makkelijk te maken gerecht, wat je ook handig vooraf kunt voorbereiden. Je hoeft het dan alleen nog maar af te bakken in de oven, terwijl je zelf nog even tijd kunt maken voor iets anders. Je gebruikt twee courgettes, dus dat levert vier gevulde helften op. Uitstekend dus om als lunch of bijgerecht te serveren aan vier personen. Voor twee mensen is het een volledige maaltijd, met voldoende variatie in smaak. Per gevulde halve courgette bevat het gerecht 7.7 gram koolhydraten. Als je twee Italiaans gevulde courgettes eet per persoon, dan zit je nog altijd op een prima aantal koolhydraten. Ook lekker met een frisse, groene salade of wat sneetjes koolhydraatarm stokbrood.
Courgette voorgaren of niet?
De vraag is wel hoe je de courgette wilt ‘prepareren’. De courgette gaart namelijk minder goed in de oven, als je ‘m helemaal niet voorbewerkt. Dat is niet erg want in principe kun je courgette ook rauw eten. Wij houden best van een courgette met een bite, maar niet iedereen deelt dat met ons. Dus een klein beetje maatwerk en zelfkennis is wel gewenst bij het maken van deze Italiaans gevulde courgette. In het recept heb ik aangegeven dat je de uitgeholde binnenkant met zout moet bestrooien, om de courgette na ongeveer een kwartiertje weer koud af te spoelen en droog te deppen met een keukenpapiertje. Dat maakt ‘m al wat zachter, zonder te koken. Mensen die van een geheel gare, zachte courgette houden kunnen de courgette eerst voorgaren. In een warme oven van 180 °C, zo’n 15 – 20 minuten. Elke courgette is weer anders qua stevigheid.
Barbecue
Niet dat ik het zelf gedaan heb, maar het lijkt me dat je deze Italiaans gevulde courgette ook uitstekend in aluminiumfolie verpakt op de barbecue kunt garen. Lijkt me feestelijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Italiaans gevulde courgette
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Italiaans gevulde courgette
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 courgettes, = 700 g
- 1 ui, gesnipperd
- 125 g paprika, rood
- 1 teentje knoflook, geperst
- 100 g gehakt, vega, anders iets meer
- 2 tl Milano, of Italiaanse kruiden
- 100 g cherrytomaatjes, in plakjes
- peper en zout
- 125 g mozzarella, in plakken
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Serveren
- handje basilicum, vers, gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd beide courgettes in de lengte doormidden en hol de helften uit. Ik schraap tot op 1½ cm van de rand het vruchtvlees eruit met een meloenboortje. Zo houd je een 'bootje' over. Bewaar het vruchtvlees voor een ander recept (bv. courgettebrood of courgette omelet).Bestrooi de binnenkant van de courgettes lichtjes met zout en laat omgedraaid een ruim kwartier uitlekken. Spoel daarna af met koud water en dep droog.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alvast een ovenschaal klaar.
- Bak intussen de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika enkele minuten in een scheutje olie. Voeg dan Milano, knoflook, vega gehakt en de tomatenplakjes toe. Bak tot de tomaatjes wat zachter zijn geworden. Proef of er nog peper en/of zout nodig is.Vleesgehakt even apart rullen.
- Vul de courgettehelften met het gehaktmengsel. Leg er plakjes mozzarella op en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Bak de Italiaanse gevulde courgettes 25 minuten in de oven, of tot ze voldoende gaar zijn.
- Bestrooi de courgettes vlak voor het serveren met wat fijngesneden verse basilicum.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo,
Ik heb ze vandaag gemaakt heerlijk , voor herhaling vatbaar. Ik heb er geen tomaten in gedaan. Maar was méér als genoeg 2 halfjes voor de avondmaaltijd.