Met dit heerlijke koolhydraatarme Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! Zo’n bordje vol lekkers bevat slechts 4.1 gram koolhydraten, maar is o.a. door de eieren toch heerlijk voedzaam. In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd meer zin in ei ’s morgens. Misschien omdat ik dan net wat meer tijd en rust heb om 5 minuten langer aan het ontbijt te besteden? Ik eet dan regelmatig een omelet of pannenkoek, maar zo’n roerei is veel sneller klaar eigenlijk en heerlijk smeuïg. Bak de groenten even aan in de harissa olie, klop de eitjes ondertussen los, was 2 slabladen en knip een dot peterselie en kiemgroente. Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik zo’n roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!
Kiemgroenten zelf zaaien
Regelmatig zaai ik 3 verschillende soorten kiemgroente: basilicumkers, broccolikers en mosterdkers. Ik heb daarvoor ooit bij Dille & Kamille heel handige kweekschaaltjes met roostertje aangeschaft. Water erin, zaadjes op het roostertje, dagelijks even besproeien met water en na een paar dagen kan je al oogsten. Ideaal voor over soepen, salades en eiergerechten en verser kan natuurlijk echt niet.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je Italiaans gekruid roerei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Italiaans gekruid roerei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g tomaat, in grove stukken
- 100 g courgette, in blokjes
- harissa olie, < klik of olijfolie
- 2 eieren, grote eters nemen er 3
- 2 tl Italiaanse kruiden
- selderij- of kruidenzout
- 2 bladen romaine sla
Garneren
- plukje kiemgroente, basilicumkers, of ander vers groen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de stukjes tomaat en courgette in wat (harissa olie) olie.
- Klop de eieren los met Italiaanse kruiden en selderijzout.
- Was en droog de slabladeren en leg ze op een bord.
- Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei net gestold is. Dan is het ook direct klaar en nog smeuïg. Lang bakken maakt je roerei taai, droog en rubberachtig.
- Schep je roerei op de slabladen en strooi er een hand vers geknipte basilicumkers over. Eet smakelijk en goed weekend (of doordeweekse dag)!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet