Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

Met dit heerlijke koolhydraatarme Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! Zo’n bordje vol lekkers bevat slechts 4.1 gram koolhydraten, maar is o.a. door de eieren toch heerlijk voedzaam. In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd meer zin in ei ‘s morgens. Misschien omdat ik dan net wat meer tijd en rust heb om 5 minuten langer aan het ontbijt te besteden? Ik eet dan regelmatig een omelet of pannenkoek, maar zo’n roerei is veel sneller klaar eigenlijk en heerlijk smeuïg. Bak de groenten even aan in de harissa olie, klop de eitjes ondertussen los, was 2 slabladen en knip een dot peterselie en kiemgroente. Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik zo’n roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!

Kiemgroenten zelf zaaien

Regelmatig zaai ik 3 verschillende soorten kiemgroente: basilicumkers, broccolikers en mosterdkers. Ik heb daarvoor ooit bij Dille & Kamille heel handige kweekschaaltjes met roostertje aangeschaft. Water erin, zaadjes op het roostertje, dagelijks even besproeien met water en na een paar dagen kan je al oogsten. Ideaal voor over soepen, salades en eiergerechten en verser kan natuurlijk echt niet.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Italiaans gekruid roerei
Italiaans gekruid roerei

Zo maak je Italiaans gekruid roerei

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei
Door: Anna-Karina van Denderen
Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik mijn Italiaans gekruid roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!
5 van 1 stem
Trefwoord eiergerecht
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 7 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 164.5 kcalkoolhydraten 4.1 geiwitten 14.5 gvetten 9.8 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

  • plukje kiemgroente - basilicumkers, of ander vers groen

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de stukjes tomaat en courgette in wat (harissa olie) olie.
  • Klop de eieren los met Italiaanse kruiden en selderijzout.
  • Was en droog de slabladeren en leg ze op een bord.
  • Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei net gestold is. Dan is het ook direct klaar en nog smeuïg. Lang bakken maakt je roerei taai, droog en rubberachtig.
  • Schep je roerei op de slabladen en strooi er een hand vers geknipte basilicumkers over. Eet smakelijk en goed weekend (of doordeweekse dag)!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties