Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

Met dit heerlijke Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd meer zin in ei ‘s morgens. Misschien omdat ik dan net wat meer tijd en rust heb om 5 minuten langer aan het ontbijt te besteden? Ik eet dan regelmatig een omelet of pannenkoek, maar zo’n roerei is veel sneller klaar eigenlijk en heerlijk smeuïg. Hoe? Bak de groenten even aan in de harissa olie, klop de eitjes ondertussen los, was 2 slabladen en knip een dot peterselie en kiemgroente. Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik zo’n roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!

Kiemgroenten zelf zaaien
Regelmatig zaai ik 3 verschillende soorten kiemgroente: basilicumkers, broccolikers en mosterdkers. Ik heb daarvoor ooit bij Dille & Kamille heel handige kweekschaaltjes met roostertje aangeschaft. Water erin, zaadjes op het roostertje, dagelijks even besproeien met water en na een paar dagen kan je al oogsten. Ideaal voor over soepen, salades en eiergerechten en verser kan natuurlijk echt niet.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Italiaans gekruid roerei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Italiaans gekruid roerei


Italiaans gekruid roerei

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 3, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 3,8 gr. pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 7 minuten

Met dit heerlijke Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de stukjes tomaat en courgette in wat (harissa olie) kokosolie. Ondertussen klopt je de eieren even los met Italiaanse kruiden en mozzarella zout.
  2. Was en droog de slabladeren en leg ze alvast op een bord.
  3. Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei voldoende gestold is, dan is het ook direct klaar, lang meebakken maakt je roerei te droog.
  4. Schep je roerei op de slabladen en strooi er een hand vers geknipte basilicumkers over. Eet smakelijk en goed weekend!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

228 Shares
Share170
Pin58
Tweet