Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

Met dit heerlijke Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd meer zin in ei ‘s morgens. Misschien omdat ik dan net wat meer tijd en rust heb om 5 minuten langer aan het ontbijt te besteden? Ik eet dan regelmatig een omelet of pannenkoek, maar zo’n roerei is veel sneller klaar eigenlijk en heerlijk smeuïg. Bak de groenten even aan in de harissa olie, klop de eitjes ondertussen los, was 2 slabladen en knip een dot peterselie en kiemgroente. Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik zo’n roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!

Kiemgroenten zelf zaaien

Regelmatig zaai ik 3 verschillende soorten kiemgroente: basilicumkers, broccolikers en mosterdkers. Ik heb daarvoor ooit bij Dille & Kamille heel handige kweekschaaltjes met roostertje aangeschaft. Water erin, zaadjes op het roostertje, dagelijks even besproeien met water en na een paar dagen kan je al oogsten. Ideaal voor over soepen, salades en eiergerechten en verser kan natuurlijk echt niet.

 

Zo maak je Italiaans gekruid roerei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

door Anna-Karina van Denderen
Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik mijn Italiaans gekruid roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 2 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 7 min

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3.5 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Bak de stukjes tomaat en courgette in wat (harissa olie) olie.
  • Klop de eieren los met Italiaanse kruiden en selderijzout.
  • Was en droog de slabladeren en leg ze op een bord.
  • Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei net gestold is. Dan is het ook direct klaar en nog smeuïg. Lang bakken maakt je roerei taai, droog en rubberachtig.
  • Schep je roerei op de slabladen en strooi er een hand vers geknipte basilicumkers over. Eet smakelijk en goed weekend (of doordeweekse dag)!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 131 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like