dessert met frambozen

Italiaans dessert met frambozen

Wat is de framboos toch een mooie vrucht. Het is echt een favorietje in Huize HAK. Makkelijk te verwerken, aromatisch, compacte vorm. Ideaal om in desserts te gebruiken. Vandaag hebben we een Italiaans dessert met frambozen voor je bedacht. Alsof er een Italiaans engeltje over je tong fietst. Hoewel, die zullen wel op een scooter zitten… We gebruiken mascarpone als hoofdingrediënt, dat is lekker romig en stevig. Het koeklaagje wat zo’n toetje onweerstaanbaar kan maken maakten we van onze sesamkoekjes: krokant en zoet. Nou, dan kun je wel zeggen dat de ingrediënten voor geslaagde afsluiter van de maaltijd voorhanden zijn! Per portie blijft het frambozen toetje nog onder de 4 gram koolhydraten. Je gebruikt natuurlijk niet alle sesamkoekjes in het dessert. Dat is helemaal niet erg. Ze zijn ook gewoon uit het handje niet te versmaden.

Advertentie

Al lang populair

De framboos komt in heel Europa van nature voor sinds de vroegste tijden en groeit op open plaatsen in het bos en langs de bosranden. De meeste frambozen zijn rood in verschillende tinten, maar er komen ook wel gele varianten voor. De teelt van frambozen bestaat al sinds de middeleeuwen. Dus het is niet vreemd dat vele landen en culturen de framboos gebruiken in jam, siroop en vruchtensaus. Maar natuurlijk ook in gerechten, en dan met name in desserts. In Italië wordt de framboos graag ingezet voor nagerechten als zabaglione en tiramisu. Ons Italiaans dessert met frambozen sluit daar naadloos bij aan.

Nog sjieker, in laagjes

Je kunt natuurlijk alle mascarpone mengen met de (gepureerde) frambozen, maar nog feestelijker is het om slechts de helft van de mascarpone te gebruiken bij het mengen met de vruchten. Dan hou je nog dezelfde hoeveelheid mooie witte zuivel over. Daarmee kun je dan eenvoudig twee laagjes maken, wat je dessert op een eenvoudige manier een nog sjiekere uitstraling geeft. Met dit Italiaans dessert met frambozen is een complimentje snel verdiend!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Italiaans dessert met frambozen

Zo maak je Italiaans dessert met frambozen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Italiaans dessert met frambozen

Italiaans dessert met frambozen

Een toetje serveren met een sjieke uitstraling? Met dit Italiaans dessert met frambozen is een complimentje snel verdiend!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Koekjes bakken 35 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 402.45 koolhydraten 3.95 geiwitten 5.7 gvetten 39.82 gvezels 2.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Koekjes

  • 12 stuks sesamkoekjes, < klik voor recept, (10 verkruimeld, 2 doormidden)

Vulling

Overig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Koekjes

  • Bak sesamkoekjes volgens het recept. Je gebruikt er 12 in dit recept, je houdt er dus 24 over. Heerlijk onder een stukje Franse kaas. Of gewoon bij de koffie.

Vulling

  • Pureer de frambozen met een vork. Zet apart.
  • Klop de slagroom stijf met de erythritol en het vanillepoeder (of het merg).
  • Meng mascarpone en slagroom en roer tot een stevige substantie.
  • Houd een beetje frambozenpuree achter voor de garnering. Roer de rest door de helft van de mascarpone/slagroombereiding. Gewoon een paar slagen tot je een mooi gemarmerd uiterlijk hebt.
  • Verkruimel 10 sesamkoekjes en leg de kruimels op de bodem van de dessertglaasjes. Verdeel het witte mascarpone/slagroommengsel erover. Doe er vervolgens het roze gekleurde mengsel erover. Maak af met frambozenpuree, een framboos en een half sesamkoekje per glaasje. Buon appetito!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven