zoetstof

In een koolhydraatarm dieet is geen plaats voor geraffineerde suiker. In de recepten op deze website gebruiken we   ‘natuurlijke’ zoetstoffen: pure stevia of Erythritol of een mix van beide, afhankelijk van het gerecht. Deze zoetstoffen bevatten 0 netto khd, zijn geschikt voor diabetici en hebben géén invloed op de bloedsuikerspiegel. Af en toe (dressings en sauzen bv.) is een vloeibare stevia handig. Bekijk ook het artikel over zoetstoffen gebruiken.

De dosering is helemaal afhankelijk van de soort die je zelf gebruikt en naar eigen smaak. Sommige zoetstoffen hebben 70% zoetkracht ten opzichte van suiker andere zijn wel 6-7 x zoeter. Dus voorzichtig beginnen, proeven en zoetstof toevoegen tot het zoet genoeg is.

koolhydraatarm chocolava dessert

Koolhydraatarm chocolava dessert

Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert. Dit is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron-methode volgt. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan de oven of AirFryer, daarom beschrijven we die werkwijze ook even. Handig!

Scroll naar top