Ingrediënt: zachte geitenkaas

geitenkaas-luchtigVerschillende merken zachte naturel geitenkaas. Subtiel, smeerbaar én luchtig, de een is net iets pittiger dan de ander. Ideaal voor verschillende toepassingen, ik maak er vaak ook dressings mee. Harde geitenkaas bevat 0 khd, de meeste zachtere soorten bevatten wel wat koolhydraten, meestal minder dan 0,5 gr. per 100 dus bijna verwaarloosbaar.

NB: eet bij voorkeur maximaal 100 gram kaas per dag!



16
Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan […]

Geroosterde paprika salade


bloemkoolbeignets met pittige saus 16
Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. […]

Bloemkoolbeignets met pittige saus



Romige pompoenmousse
Eerlijk? Dit gerechtje is eigenlijk per ongeluk ontstaan… Hoe? Euhm…ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan werd […]

Romige pompoenmousse



veldsla met paling en komkommer
In deze veldsla met gerookte paling en komkommer vind je een fijne verbinding van smaken en structuren. Paling en komkommer combineert geweldig: smeuïg, vet en […]

Veldsla met paling en komkommer



Pagina 1 van 11