xanthaangom

Xanthaangom (E415) wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel, zoals psylliumvezel. Gebruikt bijvoorbeeld ter vervanging van gluten of eieren. Een kleine hoeveelheid (½-1 tl) is al voldoende.

1 tl weegt 2.5 g= 0.375 g khd (wij noemen dat verwaarloosbaar)

Het verschil met psyllium: xanthaangom maakt baksels luchtiger, terwijl psyllium het minder droog en kruimelig maakt. Wil je het beste resultaat? gebruik een combinatie van xantangom en psyllium! Het is te koop bij Holland & Barrett (de Tuinen) de Notenshop of Pit & Pit bijvoorbeeld.

Bevat per 100 g:  Calorieën 179 kcal, Koolhydraten 1.5 g, Eiwitten 3.1 g, Vetten 0.2 g, Vezels 79.6 g.

 

Koolhydraatarm vanille roomijs

Koolhydraatarm vanille roomijs

Zelfgemaakt koolhydraatarm vanille roomijs is niet alleen verrukkelijk, het bevat enkel natuurlijke ingrediënten en past in een gezonde leefstijl!

keto krokante kibbeling

Keto krokante kibbeling

Heerlijke keto krokante kibbeling. Zo vers heb je 'm vast nog nooit gegeten, superlekker! En dan met een lekker, homemade sausje erbij… Echt superbe!

Koolhydraatarme tortilla wraps van Kirsten

Koolhydraatarme tortilla wraps

Deze wraps zijn naar hartenlust te vullen met allerlei lekkere dingen. Makkelijk te maken, nog makkelijker om mee te nemen.

Scroll naar top