Ingrediënt: wortelpeterselie

wortelpeterselie-peterseliewortelWortelpeterselie is een peterseliesoort en een zogenoemde ‘vergeten groente’. Wortelpeterselie lijkt erg op pastinaak maar is meestal kleiner en dunner, voelt harder aan en geeft iets meer weerstand bij het snijden. De wortelpeterselie loopt bij de bladaanzet mee naar buiten, bij de pastinaak zie je daar een ‘kratervorm’ naar binnen (pastINaak) De Wortelpeterselie smaakt iets sterker en intenser, pastinaak smaakt weer wat zoeter Er is voor ons wel een heel belangrijk verschil: het aantal koolhydraten! Wortelpeterselie bevat rauw slechts 2,3 gr. khd en pastinaak gemiddeld zo’n 13 gr. khd per 100 gr. Overigens wordt wortelpeterselie ook wel peterseliewortel genoemd. 

Bevat rauw per 100 gr. 2,3 gr. khd. en gekookt gewogen 2 gr. khd


gevulde courgette met wortelpeterselie 6
Wat een bijzonder geurig gerecht is het toch deze gevulde courgette met wortelpeterselie. Wortelpeterselie (of peterseliewortel), schorseneren, pastinaak, knolselderij, koolraap, knolraap en koolrabi met elkaar […]

Gevulde courgette met wortelpeterselie


Geroosterde wortel groenten 5
Geroosterde wortel groenten hebben een enorm geconcentreerde smaak. Hieronder het recept ervan maar gebruik vooral je eigen combinaties! Het roosteren van groente is gezond, makkelijk […]

Geroosterde wortel groenten


wortel-pastinaaksoep 2
Mijn wortelpeterselie soep zitten barstensvol bijzondere smaken! Zoet en kruidig en door de sinaasappel onverwacht fris en de slagroom maakt het fluwelig en bindt alle […]

Wortelpeterselie soep



Pagina 1 van 11