Ingrediënt: venkelzaad

9 berichten

dukkah borreldip

Dukkah borreldip, zelf maken

Het leuke van het menselijke gezwerf over de wereld is wel de enorme rijkdom aan verschillende keukens. Deze dukkah borreldip bijvoorbeeld is van oorsprong Egyptisch, […]

Gemberthee, weldadig en verwarmend

Tegelijk met de prachtige Kurkuma latte post ik deze geurige gemberthee. Gemberthee is hartstikke hot, letterlijk en figuurlijk. Loop een hip randstedelijk cafeetje binnen en […]

kabeljauw met romige venkelsaus, opgemaakt bord

Kabeljauw met romige venkelsaus

Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig, helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook venkeltaart met geitenkaas aten weet ik […]

ratjetoe met puree

Ratjetoe met puree

“Ruik dan!”, zei mijn heer Hans. Inderdaad je moest deze ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… werkelijk verrukkelijk!  De ratjetoe kruidde ik met venkelzaad, […]