Ingrediënt: venkel

24 berichten

venkel-koolhydraatarmreceptDe venkelplant is een naar anijs smakend kruid dat meer dan een meter hoog kan worden. Alles aan de plant kun je eten! Het groen: de takken, de bloemen en de bladeren worden als kruid gezien. De venkelknol wordt als groente gebruikt en kan zowel koud als warm gegeten worden. Rauwe venkel is een echte eetlust-opwekker. De blaadjes zijn heerlijk in salades, bouillon, soepen en allerhande sauzen. De groente ligt niet zwaar op de maag en de anijsachtige smaak past goed bij warm weer. Venkel is een uitstekende bron van vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium. Het wordt ook gebruikt als geneesmiddel; de zaden vergemakkelijken de spijsvertering en verminderen darmproblemen.
Per 100 gram Calorieën 17 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwitten 1 g, Vetten 0 g, Vezels 2.4 g. (NEVO)

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Vrijdag visdag doen? We hebben al verschillende salades met venkel op onze website gepubliceerd. Maar daar komt er toch nog […]

venkelsalade met passie!

Venkelsalade met passie!

Amai wat lekker! Een zeer aromatische, koolhydraatarme lunch of -in een kleinere hoeveelheid- ketogeen voorgerecht. De salade bevat als lunch […]

Venkel ricotta soufflé

Ook bij onze koolhydraatarme recepten zitten juweeltjes om te gebruiken op de plaats waar je vroeger aardappels zou gebruiken.  Neem […]