venkel

venkel-koolhydraatarmreceptDe venkelplant is een naar anijs smakend kruid dat meer dan een meter hoog kan worden. Alles aan de plant kun je eten! Het groen: de takken, de bloemen en de bladeren worden als kruid gezien. De venkelknol wordt als groente gebruikt en kan zowel koud als warm gegeten worden. Rauwe venkel is een echte eetlust-opwekker. De blaadjes zijn heerlijk in salades, bouillon, soepen en allerhande sauzen. De groente ligt niet zwaar op de maag en de anijsachtige smaak past goed bij warm weer. Venkel is een uitstekende bron van vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium. Het wordt ook gebruikt als geneesmiddel; de zaden vergemakkelijken de spijsvertering en verminderen darmproblemen.

Per 100 gram Calorieën 17 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwitten 1 g, Vetten 0 g, Vezels 2.4 g. (NEVO)

venkel-kaas tarte tatin

Venkel-kaas tarte tatin

Deze venkel-kaas tarte tatin (omgekeerde taart) is makkelijk te maken, bijzonder om te zien en ook nog een heel erg lekker. Drie keer raak!

hartige venkeltaart met paprika

Hartige venkeltaart met paprika

De smaken van de twee gekozen groenten combineren geweldig in deze hartige venkeltaart met paprika. Room en citroen doen de rest!

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel is een mooie combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel zorgen. Een geweldige lunch!

venkelsalade met passie!

Venkelsalade met passie!

In deze venkelsalade met passie vormen het (licht)bittere van de venkel en het aromatische zoet van de passievrucht een onweerstaanbare combinatie.

zeekraal met venkel salade

Zeekraal met venkel salade

De pittige zeekraal met venkel salade is grandioos lekker als lunchsalade of met de sappige viskoekjes als compleet hoofdgerecht!

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Deze subtiele venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes is zacht en stoer en heerlijk verwarmend. Door de room en de zalm is het een verzadigende maaltijdsoep.

Venkel ricotta soufflé

Met een paar eenvoudige aandachtspunten lukt het iedereen om prachtige venkel ricotta soufflé’s te maken, die zonder meer in de smaak zullen vallen.

Vis papillot met doperwtenpuree

Een heerlijke, supermakkelijke vis papillot met doperwtenpuree. Perfect voor een zomerse buitenmaaltijd, maar ook met kerst een mooi gerecht. Smullen!

Scroll naar top