Ingrediënt: venkel

20 berichten

venkel-koolhydraatarmreceptDe venkelplant is een naar anijs smakend kruid dat meer dan een meter hoog kan worden. Alles aan de plant kun je eten! Het groen: de takken, de bloemen en de bladeren worden als kruid gezien. De venkelknol wordt als groente gebruikt en kan zowel koud als warm gegeten worden. Rauwe venkel is een echte eetlust-opwekker. De blaadjes zijn heerlijk in salades, bouillon, soepen en allerhande sausen. De groente ligt niet zwaar op de maag en de anijsachtige smaak past goed bij warm weer. Venkel is een uitstekende bron van vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium. Het wordt ook gebruikt als geneesmiddel; de zaden vergemakkelijken de spijsvertering en verminderen darmproblemen.
Per 100 gram 2 gr. khd. (NEVO)

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Vrijdag visdag doen? We hebben al verschillende salades met venkel op onze website gepubliceerd. Maar daar komt er toch nog lekker eentje bij: deze aromatische […]

venkelsalade met passie!

Venkelsalade met passie!

Een zeer aromatische, koolhydraatarme lunch of voorgerecht. Eet deze venkelsalade met passie en je plukt de vruchten van een onverwachte smaak samensmelting. Ook mee naar […]

zeekraal met venkel salade

Zeekraal met venkel salade

Deze twee groenten zijn dus echt perfect om te combineren in een koolhydraatarm gerecht! Ik had lekkere viskoekjes gebakken en maakte daar een zeekraal en […]

Venkel ricotta soufflé

Wie is er bang voor een soufflé? Dat is niet nodig bij deze venkel ricotta soufflé! Vroeger vermeed ik het als het kon om een […]

Vis papillot met doperwtenpuree

Vis papillot met doperwtenpuree? Ja, niet alleen perfect voor een zomerse buitenmaaltijd, maar ook met kerst een heel mooi gerecht. En niets zo gemakkelijk om […]

citroen risotto met venkel

Citroen risotto met venkel

Wat een heerlijk zonnig bordje, hè? Het is een geurige romige citroen risotto met venkel. En dan ons gesprekje tijdens het eten van deze risotto. […]

spinazie omelet met venkeltapenade

Spinazie omelet met venkeltapenade

Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet vergt wel meer voorbereidingstijd (oven). Allereerst maak je een smeuïge venkeltapenade […]

Nori rolls met komkommer- 6 rolletjes op en schaaltje

Nori rolls met komkommer en paprika

Driewerf hoera voor de combinatie van komkommer, nori, tahin en koriander! Samen met wat kraakverse groentereepjes maak je er in een mum van tijd deze […]

kabeljauw met romige venkelsaus, opgemaakt bord

Kabeljauw met romige venkelsaus

Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig, helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook venkeltaart met geitenkaas aten weet ik […]

venkelsalade met gorgonzola

Venkelsalade met gorgonzola

Deze smaakvolle venkelsalade met gorgonzola vult goed maar is toch heerlijk licht. Venkel is werkelijk een weldaad voor je ingewanden. Waar sommige maaltijdsalades zwaar op […]