Ingrediënt: uien

75 berichten

ui-5khdUien zijn vrijwel onmisbaar in de keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn soepen. Uien bevatten veel vezels.
5 khd per 100 gr.
1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,25 khd
bosui per eetlepel 0,5 khd

kabeljauw met romige venkelsaus

Kabeljauw met romige venkelsaus

Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig. Helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

Jambalaya

Jambalaya ♫ om te zoenen

Jambalaya ♫, dat kennen de meeste mensen als een liedje. Veel mensen kunnen het wel zingen, maar weten niet dat het over een gerecht gaat. […]

zelf curry pasta maken

Curry pasta zelf maken

Zoef zoef, deze bijzonder snelle, zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Wat mij betreft kan deze 10 sterren krijgen! Ik […]

venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is heel makkelijk om te maken. Je kunt met koolhydraatarme quiches altijd eindeloos variëren met de […]

eipotje met spinazie

Eipotje met spinazie

Zo’n verrukkelijk koolhydraatarm eipotje met spinazie gaart in de oven terwijl je onder de douche staat. Wel zo makkelijk ‘s morgens vroeg. Om precies te […]

boerenkool met ei

Boerenkool met ei uit de pan

Bijzonder voedzaam en vegetarisch lunchgerecht vandaag. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje […]

zuurkool pompoen ovenschotel

Zuurkool pompoen ovenschotel

Alweer zo’n heerlijke ontdekking: stamppotten en ovenschotels met pompoen. Bij de zuurkool pompoen ovenschotel is de aardappel vervangen door pompoen, zo megalekker! Ik wil nooit […]

spinaziesoep met munt

Spinaziesoep met munt

Makkelijk en simpel deze frisse spinaziesoep met munt. Niet alleen geschikt als fijn voorgerechtje maar ook supertof als lunch. In dat laatste geval neem je […]

ratjetoe met puree

Ratjetoe met puree

“Ruik dan!”, zei mijn heer Hans. Inderdaad je moest deze ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… werkelijk verrukkelijk!  De ratjetoe kruidde ik met venkelzaad, […]

andijvie stamppot met kerriejus

Andijvie stamppot met kerriejus

Deze heerlijk romige andijvie stamppot met kerriejus doet niet onder voor het ‘echte spul’ van aardappelen. Dus driewerf hoera voor de bloemkool! Mijn experiment is […]