ui

ui-5khdUien zijn vrijwel onmisbaar in de keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor o.a. veel soepen. Uien bevatten veel vezels. Wij gebruiken meestal sjalotjes.

Uien bevatten per 100 gram: Calorieën 37 kcal, Koolhydraten 6.3 g, Eiwitten 1.3 g, Vetten 0.2 g en Vezels 2.7 g.

1 ui weegt 60 gram= Calorieën 22.2 kcal, Koolhydraten 3.78 g, Eiwitten 0.78 g, Vetten 0.12 g en Vezels 1.62 g

1 sjalotje weegt 25 gram=  Calorieën 9.25 kcal, Koolhydraten 1.58 g, Eiwitten 0.33 g, Vetten 0.05 g en Vezels 0,68 g.

spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt voor een lunch of als avondeten. Versgebakken en warm met smeltende boter uiteraard het allerlekkerst!

knolselderij makreel hapjes minimuffin

Knolselderij makreel hapjes

Heerlijke knolselderij makreel muffin of een knolselderij makreel borrelhapje! Lekker als voorgerechtje of lunch. Koolhydraatarm en multi inzetbaar!

bloemkoolcappuccino

Bloemkoolcappuccino

Wat een lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino: Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep.

koolrabisoep met citroen heerlijk fris

Koolrabisoep met citroen

Deze heerlijke koolrabisoep kan ik warm aanbevelen, ik heb er een extra rood pepertje ingedaan voor wat extra warmte en citroen voor vitamine C.

zalm in dilleroomsaus

Zalm in dille roomsaus

Zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Zalm is ook zeker zeer geschikt voor feestdagen.

gevulde courgette

Koolhydraatarme gevulde courgette

De koolhydraatarm gevulde courgette laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of vis.Makkelijk vooraf klaar te maken, ideaal voor als je weinig tijd hebt.

Italiaanse tomatensaus, saus inkoken

Italiaanse tomatensaus

Deze zelfgemaakte basis Italiaanse tomatensaus (Sugo) is een echte klassieker met de volle zoete smaak van tomaten en heerlijk kruidig.

Scroll naar top