Ingrediënt: ui(en)

25 berichten

ui-5khdUien zijn vrijwel onmisbaar in de keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn soepen. Uien bevatten veel vezels.
5 khd per 100 gr.
1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,25 khd
bosui per eetlepel 0,5 khd

flensjes lasagnetaart

Flensjes lasagnetaart

Komt deze flensjes lasagnetaart je bekend voor? Aha, dan heb je vast ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm in je bezit (waarvoor dank?), want […]

mediterrane groenten uit de oven

Mediterrane groenten uit de oven

Zo’n trosje tomaatjes ziet er toch uit om in te bijten, vind je niet? Het oog wil ook wat tenslotte. De kunst van goed en […]

sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij combineerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto met plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er zelf deze stoere auberginerolletjes van. Beslist een aanrader! Pesto maken van […]

prei mosterdsoep

Prei mosterdsoep

***Joehoe!*** Onze keuken en woonkamer zijn weer geschikt om vrienden te ontvangen! Als wij bezoek krijgen zetten we graag een uitgebreide lunch op tafel. Met […]

tomatensoep met peterseliepesto

Koolhydraatarme tomatensoep

De tomaat is één van de meest gebruikte ingrediënten in de keuken. De vrucht is makkelijk te verwerken op heel veel verschillende manieren. Bijzonder smaakvol, […]

Falafel – koolhydraatarme mezze

In het kader van een tafel vol koolhydraatarme mezze, konden jullie in de afgelopen weken al kennismaken met drie verschillende lekkernijen. Allereerst onze mediterrane frisse […]

citroen risotto met venkel

Citroen risotto met venkel

Wat een heerlijk zonnig bordje, hè? Het is een geurige romige citroen risotto met venkel. En dan ons gesprekje tijdens het eten van deze risotto. […]