Ingrediënt: tijm

Tijm (vers of gedroogd) voeg je zo vroeg mogelijk toe, doordat je lang mee kookt geeft het des te meer smaak af.
per 100 gr. gedroogd 10 khd, verse tijm 24 khd


tomaten-taart-tomaten-tarte-tatin 9
Wat ‘n fijn zonnig plaatje is het geworden hè? Deze makkelijke tomaten taart is niet alleen fraai om te zien, maar hij smaakt ook nog […]

Tomaten taart, tarte tatin



bleekselderij courgettesoep 16
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings […]

Bleekselderij courgettesoep met topping




Gevulde groene koolrolletjes Koolhydraatarm Recept, geserveerd op bord met bolletje bloemkoolrijst 10
Op zich is het al een feest om savooie kool (savooikool, groene kool of groenekool) als basismateriaal te hebben. De kloeke gevulde groene koolrolletjes die […]

Groene koolrolletjes, gevuld




spruitjes en pompoen met tomatensaus koolhydraatarm, opgemaakt bord, kleurrijk 6
Wat hebben we zitten smullen van deze spruitjes en pompoen in tomatensaus. Het is een heerlijke stoere ovenschotel en je kunt die heel goed vooraf […]

Spruitjes en pompoen in tomatensaus


spaghettipompoen met paddenstoelensaus-opgemaakt bord 20
De spaghettipompoen met paddenstoelensaus is echt verdomd makkelijk te maken en ik vond het een heel feestelijk klusje, ik werd er helemaal vrolijk van! De […]

Spaghettipompoen met paddenstoelensaus


venkeltaart met geitenkaas 19
De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook venkeltaart met geitenkaas aten weet ik […]

Venkeltaart met geitenkaas



tarte tatin van witlof 43
In mijn koolhydraatrijke leven hadden we een favoriet: tarte tatin met witlof met een sausje. Die omgekeerde witloftaart was echt zó lekker! We aten dat […]

Tarte tatin van witlof


12
Dit zou verboden moeten worden, echt! Onweerstaanbaar lekker is deze (in de oven gesmolten) camembert kaasfondue en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra […]

Camembert borreldip


broccoli zalm taart 29
Nomnomnom weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door […]

Broccoli zalm taart



gestoofde rode kool met kabeljauw 16
Deel twee van het rode kool avontuur. Vandaag maakte ik geurige gestoofde rode kool met een mals stukje kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar o zo […]

Gestoofde rode kool met kabeljauw


16
Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan […]

Geroosterde paprika salade





zuurkool pompoen ovenschotel 120
Alweer zo’n heerlijke ontdekking: stamppotten en ovenschotels met pompoen. Bij de zuurkool pompoen ovenschotel is de aardappel vervangen door pompoen, zo megalekker! Ik wil nooit […]

Zuurkool pompoen ovenschotel


ratjetoe met puree 11
“Ruik dan!”, zei mijn Hans. Inderdaad je moest de ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… heerlijk!  De ratjetoe (ratatouille) kruidde ik met venkelzaad, tijm […]

Ratjetoe met puree



Pagina 1 van 212