szechuanpeper

Szechuanpeper is geen echte peper. Het zijn gedroogde doosvruchten van planten uit de wijnruitfamilie (Rutaceae), waartoe ook de citrusvruchten behoren. En dat proef je! Het geeft een speciale sensatie op je tong: tintelend, fris, citrus-achtig &  pittig maar niet heet. Te koop in een draaimolentje bij de buurtsuper, maar die van de toko is vele malen lekkerder (zelf even crunchen). Szechuanpeper zit ook in het bekendere (?) Chinese vijf-kruidenpoeder.

Lekker bij vis & kip en groentefriet. Bak het samen met gember en knoflook in oosterse gerechten of gebruik het in marinades! Zelf sjieke toetjes worden ermee opgeleukt.

vegan furikake

Vegan Furikake

Voor een gezondere keto & vegan furikake zonder toevoegingen hebben we een simpel recept. We nemen in plaats van vis gewoon gedroogde paddenstoelen. Die geven …

Vegan Furikake Lees dit »

koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Chicken Kung Pao

Verrukkelijk Chinees wokgerecht uit de streek Sichuan. Dit is een aangepaste versie van het originele recept. Daarin wordt o.a. maizena gebruikt.

Scroll naar top